שכירה+עצמאית+בהריון

מצב
הנושא נעול.
שכירה+עצמאית+בהריון

שכירה+עצמאית+בהריון
שלום גליה. רציתי לברך על פתיחת הפורום (עוד לא הספקתי...) קראתי עכשיו כמה דפים אחורה והשכלתי רבות. עדיין אני צריכה להבין קצת- 1. אם אני עובדת במקביל כשכירה וכעצמאית- האם החישוב של דמי הלידה נעשה בנפרד או ביחד. 2. למעשה פתחתי עוסק פטור רק השבוע- ונותרו לי 4 חודשים עד הלידה. האם הקפיצה הזאת בהכנסותי יכולה לגרום לבעיות? (אין קשר בין ההריון לפתיחת העסק- פשוט החלטתי שהגיע הזמן לעבוד קצת כפרילנסרית ולמקום העבודה שלי אין בעייה עם זה). 3. ההכנסה שלי מהעסק העצמאי משתנה לפי שנת הלימודים- למעשה בחודשים הקרובים היא תהיה גבוהה וביולי-אוגוסט-ספטמבר אפסית למדי- האם חישוב דמי הלידה כעצמאית נעשה על פי ההכנסות שלי בחודשים שקדמו ללידה או כממוצע שנתי- ואז אני עוד עשוייה להדרש להחזיר כסף? רוב תודות מיקה

שיר ורד

New member
מתי התחלת לעבוד כעצמאית?

שכירה+עצמאית+בהריון
שלום גליה. רציתי לברך על פתיחת הפורום (עוד לא הספקתי...) קראתי עכשיו כמה דפים אחורה והשכלתי רבות. עדיין אני צריכה להבין קצת- 1. אם אני עובדת במקביל כשכירה וכעצמאית- האם החישוב של דמי הלידה נעשה בנפרד או ביחד. 2. למעשה פתחתי עוסק פטור רק השבוע- ונותרו לי 4 חודשים עד הלידה. האם הקפיצה הזאת בהכנסותי יכולה לגרום לבעיות? (אין קשר בין ההריון לפתיחת העסק- פשוט החלטתי שהגיע הזמן לעבוד קצת כפרילנסרית ולמקום העבודה שלי אין בעייה עם זה). 3. ההכנסה שלי מהעסק העצמאי משתנה לפי שנת הלימודים- למעשה בחודשים הקרובים היא תהיה גבוהה וביולי-אוגוסט-ספטמבר אפסית למדי- האם חישוב דמי הלידה כעצמאית נעשה על פי ההכנסות שלי בחודשים שקדמו ללידה או כממוצע שנתי- ואז אני עוד עשוייה להדרש להחזיר כסף? רוב תודות מיקה
מתי התחלת לעבוד כעצמאית?
וממתי שילמת דמי ביטוח לאומי כעצמאית? אם לא תצברי תקופת אכשרה לדמי לידה כעצמאית (10 מתוך 14 חודשים אחרונים) לא תהיי זכאית לדמי לידה בגין הכנסתך כעצמאית על פי סעיף 54 ב בחוק הביטוח הלאומי (1) בעובדת - ההכנסה שממנה מגיעים דמי הביטוח, למעט הכנסותיה כעובדת עצמאית אלא אם היתה זכאית לדמי לידה אילו היתה עובדת עצמאית בלבד;

היי מיקה - תודה על הברכות

שכירה+עצמאית+בהריון
היי מיקה - תודה על הברכות
קודם כל, אני מבקשת להתנצל על שעוד לא הכנתי מה שהבטחתי להכין עבור הפורום שלך. לא שכחתי, פשוט קצת מטורף בעבודה, ואני כמובן גוררת פיגורי עבודה גם לסופ"ש ופשוט לא הספקתי. מצטערת, אכין בהקדם. ועכשיו לשאלותיך: קודם כל - ברכות על העסק העצמאי. לשאלתך הראשונה - שיר ורד ענה לך ואני מצרפת לך ציטוט מאתר המל"ל: זכאות לדמי לידה - תקופת אכשרה: "* אם שולמו בעד היולדת דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע") היא זכאית לדמי לידה בעד 12 שבועות (84 ימי זכאות). * אם שולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע"), היא זכאית לדמי לידה בעד 6 שבועות (42 ימי זכאות)." אין זה משנה אם דמי הביטוח שולמו לך כשכירה או כעצמאית. לכן, מכיוון שנותרו לך 4 חודשים עד הלידה ורק עתה הפכת לעצמאית - אין לך מספיק חודשים לצורך תקופת האכשרה הנדרשת. SORRY. לשאלתך השניה - דמי הלידה מחושבים עפ"י ממוצע 3 החודשים שלפני הלידה. את אומנם מתבקשת לספק ביחד עם תביעתך לדמי לידה, תלושי שכר של 10 חודשים, אך החישוב בפועל נעשה בהתאם ל-3 החודשים האחרונים. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה