נכון שכדאי להשתמש בשירותים של מתווך אבל
אם מישהוא מכיר את העיר מצויין, ויש לו רכב וזמן פנוי, ומחפש בעיקר נכסים זולים (בדרך כלל איכותם בהתאם), אפשר לחפש מגורים לבד. נכון שמתווך מקבל עמלות רק מבעל הנכס, אבל זה חל רק על נכסי MLS שהם 90% מהנכסים למכירה .אחוז גבוה של הנכסים להשכרה לא מגיע ל MLS ורוב המתווכים לא רוצים לגעת בהם. רוב הנכסים האיכותיים להשכרה מופיעים ב MLS ושם חיוני להיות קשורים עם מתווך משלכם שנותן לכם שירות חינם, ולא להשתמש במתווך של בעל הנכב שמחוייב נאמנות רק לבעל הנכס. המתווך של בעל הנכס חייב לומר לכם רק אמת אבל מותר לו לא לומר את כל האמת, והוא יענה רק לשאלות ישירות שלכם. אם לא תשאלו יהיו דברים שהוא מיוזמתו לא יאמר לכם. אני מסייע ללקוחות שלי לשכור דירות מהנכסים שמופיעים באתרים שלמטה, אבל אז הלקוח צריך לשלם לי כמה מאות דולרים עבור השירות, ואם הוא מכיר את העיר, יש לו רכב, יש לו זמן פנוי, יכולת ניהול מו"מ , ויכולת להוכיח אמינות פיננסית בלי הדרכה של מתווך, הוא בהחלט יכול לנסות למצוא מקום מגורים לבד. לגבי דירות מרוהטות- המצאי מועט והמחירים יקרים, אם מישהוא בא לתקופה ארוכה מומלץ לקנות ריהוט חדש באיקאה או ריהוט משומש במכירות פרטיות. מחיר הריהוט יחזיר את עצמו תוך פחות מ 4 חודשים כי נכס מרוהט יקר בדרך כלל מאד. בהצלחה.