שכירת דירה בלי credit history - לשלם דפוסיט גבוהה מאוד?

DV Selectee

New member
שכירת דירה בלי credit history - לשלם דפוסיט גבוהה מאוד?

שלום חברים,

אז מצאנו דירה שאהבנו במחיר הגיוני - הם עשו hard inquiry (הדירה היא של equity apartments) מתישהו ביומיים האחרונים, ראו שאין קרדיט היסטורי, הראנו הצעת עבודה + מסמך אימות ממקום העבודה שבו עבדתי בישראל.

עכשיו הם החליטו על דפוסיט בגובה 2 חודשי שכירות + סטנדרט דפוסיט - משהו בסכום של $4500. רוב המקומות דיברו איתנו על דפוסיט בסכום של מקסימום חודש אחד + סטנדרט שזה יוצא כ $2500.

נדהמנו מהסכום הסופר גבוהה ועכשיו אנחנו תוהים מה לעשות - לשלם הדפוסיט ולהכנס? להתמקח? לחפש דירה אחרת בסיכון של עוד credit inquiry (שתיהיה hard inquiry כנראה)?

מרגישים קצת אבודים, תאריך המעבר הוא בגדול למחר אבל נוכל לחפש airbnb לימים הקרובים אם זו לא עסקה טובה - לא ניקח אותה. החשש העיקרי הוא מעוד inquiry. לא חושב שנעשה יותר מעוד אחת כיוון שאני רוצה ממש להזהר ולשמור על קרדיט היסטורי טוב אני מאוד חושש כי אני לא מבין בזה.

מה אתם אומרים? נראה הגיוני?

ד"א הדירה היא ברדמונד והשכרנו לטווח קצר יותר, לכן השכירות יותר גבוהה מהרגיל.

תודה!

מניסיון אישי

אם יש לכם את הכסף זמין - שלמו. זה כסף שיחזור אליכם ממילא. נכון שאתם מפסידים תשואה ש(אולי) הייתם יכולים לקבל אם הייתם משקיעים את הכסף, אבל הזמן של הריצה, או ה Airbnb יעלה לכם הרבה יותר.
אנחנו שילמנו חודשיים כדפוסיט, וחודש לפני שעזבנו בעל הבית ביקש שלא נשלם שכר דירה בחודש האחרון, כדי שהוא יצטרך להחזיר לנו רק חודש, ולא חודשיים.
&nbsp
אם הכסף לא זמין - זה כבר סיפור אחר.

DV Selectee

New member
תודה! הכסף זמין, פשוט

זה יצא מהחסכונות ובמקרה חירום ניהיה יותר מוגבלים. ההפרש מרוב המקומות האחרים הוא של כ$2000 - כמעט פי 2.

אין סיכוי שינסו לעשות עלינו טריק עם ה deposit ולקחת חלק ניכר ממנה בסוף התקופה? זה החשש העיקרי.

וגם, זה קריטי מאוד לעשות עוד Inquiry במקרה שנרצה לבדוק אופציה נוספת? הפרש של ימים ספורים - מחשיד לא?

JimmyGee

New member
Don't do it

In theory yes. You are supposed to get the deposit back.
In practice I almost never got all of my deposit back.
The money is at risk. If you are OK losing it under certain circumstances pay it. If not, don't.

Nir and Beer

New member
זה כן סיכון!!

כשגרתי במנהטן עשו לי צרות צרורות , לא החזירו לי שקל מהבטחון, מנהל הבניין שיקר ברמות מטורפות. גיליתי דרך גוגל שהבניין הזה עובד בשיטת מצליח וחייבים לתבוע אותם.
אין לי כוח לרשום את כל התלאות והשקרים אבל תגגל 33 GOLD STREET במנהטן ותראה יש אפילו אתר שלם של דיירים שכתב עלייהם. אנחנו בשלב מסויים וויתרנו, אחרי מכתב מעו"ד הם החזירו לנו חלק פצפון מהפיקדון.

doronf65

New member
מנהל
אם כל השאר בסדר וזה העניין היחיד

אז לכו על זה. כלומר, זוהי חברה אמינה במתחם מסודר ולא תעלם לכם מחר... אז אין מה לחשוש לכסף. הם לוקחים סיכון כי המדד הרגיל שיש להם לגבי אמינות הלקוח אינו קיים, וזכותם לחשוש שלא תשמרו על הדירה, בהעדר הסטוריה. אתם צריכים מקום. הכסף יחזור אליכם. לא לדאוג שיקזזו לכם אם מדובר בחברה אמינה.

ilanvag

New member
דורון, מאיפה אתה יודע שזו "חברה אמינה במתחם מסודר" ?

לא מכיר את אזור סיאטל, אבל כן מכיר הרבה חברות ניהול של מתחמים באזור בוסטון רבתי -- וחלק גדול מאותן חברות ניהול הן של נוכלים עם דיפלומה!
&nbsp
רק צריך לפתוח אינטרנט ולקרוא תלונות של שוכרים, על כך שהם מחפשים מתחת לאדמה בעת העזיבה, כיצד לגבות כסף על כל שריטה וגם על בלאי סביר, כדי שלא להחזיר את הדיפוזיט... ולך תילחם איתם לאחר מכן בבימ"ש...
&nbsp
לפותח השרשור -- בצע חיפוש בגוגל על שם חברת הניהול והמתחם הספציפי, וראה מה כותבים הדיירים. אם חברת הניהול מקבלת ציונים גבוהים, ואין תלונות על נוכלויות, או על ניסיון להוציא במירמה כספים בעת שהדיירים עוזבים (כלומר לא להחזיר את הדיפוזיט), אז כנראה שהם בסדר; אבל אם אתה רואה תלונות, ובמיוחד אם יש הרבה תלונות -- לברוח כמו מאש...

doronf65

New member
מנהל
אני לא יודע. אמרתי שבהנחה ו... והשארתי לו לבדוק את העניין

John the Savage

New member
אם אני זוכר נכון, אתם עוברים לסיאטל

הדירה נמצאת בתחומי העיר סיאטל עצמה? כי אם כן, על פי החוק העירוני בסיאטל, אסור לגבות דיפוזיט בגובה של יותר מאשר חודש שכירות אחד. ראה כאן:

ראה כאן:
http://buildingconnections.seattle....sit-and-move-in-fee-limits-and-payment-plans/

אתה בטוח אגב שכל הסכום זה דיפוזיט? בארה"ב נהוג שכששוכרים דירה משלמים מראש עבור חודש ראשון, חודש אחרון ודיפוזיט, כלומר סכום של שלושה חודשי שכירות בזמן הכניסה (בהנחה שהדיפוזיט הוא בגובה חודש). תשלום כזה הוא כאמור די סטנדרטי, אבל שני החודשים הנוספים עליהם משלמים מראש לא נחשבים בגדר דיפוזיט.

KallaGLP

New member
הדירה למיטב הבנתי ברדמונד, שזו עיר אחרת באזור סיאטל

וייתכן מאוד שהחוקים בה שונים מאשר בסיאטל עצמה. ידוע שהחוקים בחלק מהערים מסביב לסיאטל הן הרבה יותר land lord friendly מאשר בסיאטל, ולכן ייתכן מאוד שברדמונד מותר לגבות דיפוזיט נוסף, אבל בהחלט שווה לוודא זאת ליתר ביטחון.
אישית, אני פחות מפחדת שלא יחזירו בסוף התקופה ויותר מפחדת שמי שאין לו הרבה רזרוות ויזדקק לפתע לכסף ימצא את עצמו בבעיה.
אולי שווה לחפש עוד. ידוע שרדמונד זו עיר יקרה, ואם בנוסף רוצים לגבות מכם כזה דיפוזיט - אולי שווה לחפש מקום שפוי יותר.

KallaGLP

New member
ולגבי קרדיט סקור לא הייתי דואגת יותר מדי.

ממילא ייקח לכם זמן לבנות היסטוריית אשראי טובה (והרי אין לכם כוונות לקחת משכנתה או הלוואה אחרת בתקופה הקרובה, נכון?), והבדיקה משפיעה רק זמנית. לדעתי יותר חשוב שיישאר לכם יותר כסף לכל מקרה שלא יבוא.

Fellowship

New member
החודש הראשון לא נחשב דיפוזיט, הרי משלמים עבור השכירות עצמה

(החיים עצמם).
&nbsp
אצלנו ב"קיבוץ" שילמנו דיפוזיט רק של $250, שזה הפתיע אותי לטובה,
תכננתי תשלום גדול מכיוון שמדובר במקום עם תחלופה גבוהה ושיערתי שזה מדד המהווה סיכון מבחינת חברת הניהול.
אולי אופי האוכלוסיה שברובה אקדמאית וכו' מקזז זאת

רק לגבי הקרדיט סקור

כמו שכבר הזכירו מעלי, מכיוון שלא עושה רושם שאתם מתכוונים לעשות עיסקה גדולה כלשהי בקרוב, כמו רכישת דירה/בית שעבורם תצטרכו לקחת משכנתא, ה HARD INQUIRY בשלב זה הוא כמעט חסר משמעות עבורכם, מכיוון שאין לכם עדיין ממש סקור לפגוע בו, ובטח שלא היסטורי. את שני אלה ייקח לכם לפחות שנה לבנות, אם תשלמו הכל בזמן ותתנהלו באופן מסודר ונכון.
לגבי השאר - כבר ענו לכם גם.
תבדוק שאכן הבנת נכון, והסכום הוא אכן דיפוזיט ולא כמו שציינו - חודש ראשון + חודש אחרון + דיפוזיט (שזה גם מה שהיה אצלנו לפני 6 שנים).

DV Selectee

New member
תודה לכולם! הדירה ברדמונד, החברה בכל ארה"ב, ועוד תשובות...

אז אני מבין שעוד hard inquiry אחד לא יפגע בסקור ולא ימנע מחברות אחרות להשכיר לנו - טוב לדעת! תודה!

לגבי החברה - זה אתר החברה: http://www.equityapartments.com/

נראה שזו חברה ממש גדולה עם דירות בכל רחבי הסטייטס. עם זאת, הם ביקשו את הדפוזיט הכי גבוהה מכל 8 הדירות שבדקנו באיזור. כלומר, לא נרשמנו לאף דירה אבל בכל הדירות אמרו לנו שמקסימום העלות תיהיה חודש שכירות + סטנדרט. פה מדובר על 2 חודשים.

קיבלתי את החוזה ב docusign וכתוב בפירוש Total deposits required: $4262
כתוב שהתשלום הראשוני יהיה בקירוב ל $6K והוא כולל את חודש השכירות הראשון - זה המון.

לא מתכננים שום הלוואה בזמן הקרוב, רכב נרכוש במזומן - לא משכנתא וכל זה.

אבל אנחנו מתכננים להתחיל לבנות קרדיט סקור לאט לאט ואולי בעוד שנה לרכוש רכב אולי עם מימון. אבל זה רחוק ואין טעם לדון בזה.

עכשיו, יש לנו את הכסף ויש לי עבודה אבל אני מצטרף לדאגה של קאלה - אנחנו לא הכי מסודרים מבחינת חסכונות, יש לנו כמעט $30K בצד וכל סנט חשוב - לתת עכשיו מיד $6K + רכב שצריך לקנות במזומן - זה לא הכי אידיאלי.

ilanvag

New member
איך *בדיוק* קוראים למתחם הספציפי שעליו אתה מדבר?

יש להם כמה ברדמונד

DV Selectee

New member
old town lofts apartments זה השם

הבעיה שלפי מה ששמנו לב - יש קאץ' עם הביקורות באתר הרשמי שלהם.
אחרי שרק עשינו סיור הם שלחו לנו בקשה לדרג את המקום. אני חושב שכל הביקורות באתר שלהם זה רק זה - אנשים שכולה עשו סיור במקום ולא תאכלס גרו שם (בגלל זה יש כל כך הרבה ביקורות).

מבחינת גוגל וyelp המצב בביקורות לא מראה בעיות עם הדפוזיט וסך הכל הציון הממוצע יותר טוב מלא מעט מהדירות שראינו בgreater seattle area.

לשם השוואה - דירה אחרת של אותה חברה בבניין דירות סמוך לזה (נקרא red160) העריכו שהדפוזיט תיהיה מקסימום $2500, והדירות שם אפילו היו יותר יקרות ב$100-200 לחודש.

ilanvag

New member
אני אף פעם לא מסתכל על ביקורות באתר הרשמי של החברה,

שזה מקום בו הם יכולים למחוק תגובות לא טובות, ולסנן אותן.
&nbsp
אני מסתכל אך ורק על אתרים שבהן לחברה אין גישה ישירה לתגובות, כמו למשל Google עצמו, או ApartmentRatings, וכדומה.
&nbsp
מכיוון שאני מומחה לשיווק, לוקח לי בדיוק 2 שניות לזהות את התגובות שנכתבו -- בחוכמה ותחכום מינימליים -- על-ידי אנשי החברה עצמה. אלה תגובות שבדרך כלל מהללות את הצוות המדהים (כולל ציון שמות ספציפיים), ואת השירות המופתי, אבל בלי לתת שום דוגמאות קונקרטיות.
&nbsp
אני כן קורא לעומק ובעיון, ומתייחס בכובד ראש, לכל התגובות השליליות -- אלו של כוכב אחד או שניים (מתוך 5 כוכבים). בעיקר אני מתייחס לתגובות מפורטות אשר מציינות את הבעיות -- קירות מאוד דקים ועם מעט מאוד בידוד אשר גורמות לכך שיש המון רעשים ושומעים כל צעד וכל פעולה שמבצעים השכנים; בעיה במקומות החניה, וחניה מאוד צפופה; תיאור של מקרים ספציפיים שבהם השירות מתחת לכל ביקורת; וכדומה. אלו תגובות שהן הרבה יותר אמינות בעיניי, ובמיוחד כאשר יש נושאים אשר חוזרים על עצמם מצד כמה וכמה מגיבים.
&nbsp
ממליץ לך לעשות אותו דבר -- מגלים הרבה מאוד דברים "מעניינים" שלא מראים לך ושאתה לא מודע לגביהם בסיור השיווקי בו מראים לך את הנכס.

JochaSchwartz

New member
השנקל שלי

אני מבין שהחשש זה להיכנס לבעיית נזילות.
כרגע יש לך כ30K "במזומן", החל מהחודש הבא אתה תתחיל לקבל משכורת שכנראה תספיק לך++ (עד כמה שאני זוכר מדובר בהיטק, מקום יחסית זול, זוג ללא ילדים שבא להתכלב לפחות תקופה הראשונה).
ה2000 דולר האלו (שגם ככה כנראה יחזרו אלייך בוף התקופה) זה מה שיעשה לך את ההבדל?!
&nbsp

DV Selectee

New member
הבעיה היא שזה יוצא דופן

זתומרת, כנראה ש2000 דולר, כפי שאתה אומר, לא יעשו את ההבדל.
אבל כיוון שכבר יש לנו את הכסף הזה ובכל המקומות שהיינו דיברו על גג $2500 (ואני מעגל למעלה) - זה פשוט פסיכולוגית נשמע מוגזם.

בדירה אחרת של אותה חברה דיברו איתנו על גג $2500, פשוט פחות אהבנו את מה שיש להם והמחירים יותר גבוהים באיזה 100-200 דולר לחודש.

עכשיו העניין הוא שברגע שיש להם דפוזיט הם יכולים כמו שאילן אמר "לחפור מתחת לאדמה" ולקחת את הכסף הזה, מביקרות שקראנו לא מעט חברות עושות את זה בדיוק ככה.

כיוון שהסטנדרט באיזור מדבר על $2500 (ובמקום מסויים - שהיה בעדיפות עליונה על המקום ששכרנו - ביקשו $500 - גם כן חברה גדולה אחרת), הדרישה הזו מרגישה כסחטנות (כמובן שעם כולם דיברנו על זוג ללא קרדיט היסטורי עם עבודה).

למעלה