שכירת דירה בלי SSN ובלי Credit history בבניין נורמאלי

DV Selectee

New member
שכירת דירה בלי SSN ובלי Credit history בבניין נורמאלי

שלום חברים,

נחתנו לפני כמה ימים בסיאטל וזה ללא ספק חוויה אדירה. נהנים מכל רגע.
בזמן שאנחנו מחכים לגרין קארד והSSN שיגיעו בדואר בשבועות הקרובים, רצינו להתחיל להזיז כמה עניינים.

העניין העיקרי הוא שכירת דירה. בכל application מבקשים SSN, דבר ראשון, האם זה בכלל בטוח לתת את הSSN? לפי מה שלמדתי זה לא כדאי, אבל כולם מבקשים את זה. מה עושים?
בכל מקרה, כרגע אין לנו SSN ובטח שלא credit history. העניין הוא שנראה שזה הסטנדרט ומי שיסכים הוא אולי פחות strict לגבי הדיירים שבבניין, מה שיכול אולי להוביל למגורים בבניין לא הכי סימפטי. אשמח לשמוע את הדעה שלכם בעניין.

(כ side note, ברור לי שאולי אפשר לדלג על credit check על ידי תשלום של כמה חודשים מראש, יש לנו את המזומן לזה אז אין לנו שום בעיה עם זה. רק שנראה שה Landlords מחייבים לתת SSN מה שמוביל לעניין שהולך להיות credit check ועל השלב הזה אנחנו צריכים לדלג. אולי לשלוח מייל לmanagement?)

אילו מהסידורים הבאים ניתן לעשות בלי SSN (במדינת WA): פתיחת חשבון בנק, קניית רכב, הוצאת רישיון נהיגה מקומי.

תודה מראש!

KallaGLP

New member
לא התנסינו במצב כמו שלכם, אבל

מניסיון עם הבן שלנו, שעשה את תהליך הגרין קארד מישראל, את ה-SSN תקבלו תוך שבוע עד 10 ימים מיום הנחיתה, כלומר במקרה הגרוע תצטרכו להמתין עוד כשבוע גג.
קיים מסמך שמפרט את זכויות השוכרים במדינת וושינגטון, שלפיו זכותם של בעלי הבית לבקש SSN, אך לא כולם משתמשים בו:
Landlords can legally ask for social security numbers on rental applications as long as they are not doing so in a discriminatory manner. For example, it would be a violation of fair housing laws for a landlord to ask only individuals from one particular ethnic group for their social security numbers. If they ask one tenant, they must ask all tenants. If they are requesting social security numbers in a nondiscriminatory manner, landlords can legally choose not to rent to tenants who do not provide valid social security numbers. Not all landlords ask for them, and not all will choose not to rent to tenants who don’t provide them. Try to find out more about the landlord’s evaluation criteria before you fill out the application.
במסמך הזה גם כתוב ש:
If you have blemishes on your record, you may be able to offer an additional deposit or a shorter lease to move in.
וגם:
It may be a good idea to talk to the landlord to get a sense of their standards before you apply. You may be able to avoid having to pay unnecessary screening fees....
דבר אחד ברור - אתם לא המהגרים היחידים באזור שמגיעים ללא ניסיון תעסוקתי, קרדיט היסטורי וכו'. כלומר, מה שאני הייתי עושה במקומכם זה לפנות לנציגות בעלי הבניין, להסביר שאתם מהגרים חדשים שהגעתם, ולשאול מה אפשר לעשות כדי בכל זאת לשכור אצלם, כגון לתת פיקדון גדול יותר, לשכור לתקופה קצרה יותר וכו'. חלק אולי לא יתגמשו, אבל יש סיכוי שחלק כן.

DV Selectee

New member
שמרתי במועדפים

תודה על התשובה ועל הרעיונות!
בעיקר פחדתי מלתת את הSSN שלי כבר שלב ה APPLICATION אבל כל עוד זה מקובל אז זה בסדר.

פשוט נציע באמת לנציגות בעלי הבניין סכום יותר גדול/תשלום על חודש נוסף או 2 מראש. יש לנו את המזומן לזה ונראה לפי מה שהם דורשים איך ניתן לנהל מו"מ.

בכ"מ אני מקווה למצוא עבודה בקרוב... הבעיה שפנו אליי בעיקר מחוץ לסיאטל (דאלאס, בוסטון, SF) וצריך לראות איך לתמרן. העיקר שלפחות בינתיים יש פניות

KallaGLP

New member
אז בכל מקרה, כל עוד לא מצאת עבודה, כדאי לך

לשכור לתקופה קצרה.

doronf65

New member
מנהל
הודעת ניק זמני שהיתה פה נמחקה. אנא שמרו על הכללים.

ההודעה היתה לגמרי לגיטימית מבחינת התוכן, אבל את המדיניות חייבים לכבד. אותו בעל הודעה מוזמן לייצר ניק חדש ולהיכנס לפורום באופן מכובד

doronf65

New member
מנהל
נהוג לעשותcredit check במצבים הללו

ולכן אפשר למסור את המספר, בעיקר לחברת נכסים גדולה. אישית, מסרתי דו"ח גם לבעלי בית פרטיים בהסטוריה שלי. אין מה לעשות, זו דרך להראות שאתה אדם אמין.
&nbsp
לגבי סידורים בלי SSN: קניית רכב במזומן, ברוב המקרים ניתן ללא SSN. אבל לא בטוח לגבי אפשרות הרישום, תלוי איפה, ותלוי מאיזה מוכר: פרטי: חברה?
&nbsp
&nbsp

DV Selectee

New member
תודה, טוב לדעת!

הסיבה ששאלתי היא כי אני יודע שלתת סתם את ה SSN זה מסוכן ואפילו למעסיקים נותנים SSN רק אחרי שיש הצעת עבודה חתומה.
אז תהיתי כמה אפשר לסמוך על apartments וכאלה, כי אין לדעת.

בכל מקרה מהתגובות אני מבין שזה הגיוני וזה סבבה. לא שאכפת לי מהקרדיט צ'ק אלא יותר מלתת את ה SSN עוד ברמת ה application...

NBrownie

New member
צריך מאד להיות אכפת לך מבדיקת קרדיט

כל בדיקה משפיעה על הניקוד שלך.

DV Selectee

New member
צודק, זה ברור לי

פשוט במקרה הספציפי דאגתי מ identity theft יותר, אבל לגמרי אין להקל ראש בבדיקת קרדיט!

John the Savage

New member
לא כל בדיקה. רק hard inquiry

אם מדובר ב-soft inquiry, זה לא משפיע על הניקוד. יש אמנם מקרים בהם בעלי דירות עושים hard inquiry, אבל ברוב המקרים זו "שאילתה רכה" שלא משפיעה על הניקוד.

DV Selectee

New member
מעניין, אקרא על זה ברשת

אז מי שהפרטים בידו מחליט אם לעשות soft או hard? ז"א הם יכולים לעשות hard inquiry ככל העולה על רוחם ברגע שיש להם את ה SSN שלי?

מעניין לדעת כמה אני נתון לחסדיהם ברגע שיש להם ביד את ה SSN.

למעלה