שכן בונה חדר כביסה

danik56

New member
שכן בונה חדר כביסה

הבתים אצלנו בשכונה הם דו-משפחתיים שמחוברים בקובייה של המקלט-ממ"ד.
העירייה נתנה לפני מספר שנים אישור גורף להוספת חדר כביסה מעל המקלט שהכניסה אליו מהאמבטיה בקומה השנייה.
יש שכנים שבנו את חדרי הכביסה בו זמנית ואז יש קיר אחד המשותף לשני החדרים ועובר בקו האמצע של הגגות של המקלטים.
השאלה שלי אם השכן שלי רוצה לבנות כזה חדר כביסה ואני לא מעוניין וגם לא אהייה מעוניין בעתיד, האם הקיר שהוא בונה צריך להיות כולו על הצד שלו ולא להיות חצי בצד שלי ?

MrRoadRunner

New member
השאלה מה יקרה אם וכאשר אתה או הדייר הבא

יחליט כי הוא כן מעוניין בחדר כביסה. אם תשתמש בקיר שלו אזי עשית רווח על חשבונו (הוא כנראה לא יסכים).
אם תבנה קיר משלך- הרי ששניכם הפסדתם...

מזכיר את האיש שהציעו למלא כל משאלה שתעלה בדעתו

תוך ידיעה ששכנו יקבל כפול.
האיש ביקש שיוציאו לו עין.
מוטב לך להסכים עם השכן שהקיר יעבור באמצע ושאם
תבנה בעצמך חדר כביסה בעתיד, תשמח לחלוק אתו את עלות הקיר
אותה תקבעו כעת.
&nbsp
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: https://youtu.be/4x5fnkMmMSw
טלפון: 03-549-6611

danik56

New member
מה שיעשה הדייר הבא

זו ממש לא בעייה שלי ולא מהווה שיקול.
אני בטוח לא אשתמש בקיר שלו, ואין לי עניין ששטח הגג שלי יקטן כי עשינו שם מרפסת
עם עציצים ופינת ישיבה לשימוש הדור הצעיר.

אני מניח שהוא ישתמש בבלוק דק (זול יותר)

כלומר קיר בעובי נניח 5 ס"מ. מחציתו בכל צד
אז אתה מודאג מזה שפינת הישיבה תקטן ב- 2.5 ס"מ ?
&nbsp

zammy

New member
חוק התכנון ותקנות החוק

מי שיקבע מה עובי הקיר תהיה הועדה המקומית.
אתה חייב לדרוש יוציא היתר כחוק בכדי לוודא שהבנייה תעמוד בתקנות הבטיחות .
זה לא רק הקיר אלא הגג שעליו, קורות ועמודי בטון אם צריך, פתחים, איטום רצפה, איטום קיר לכיוון שלך, ניקוז וצנרת מים וביוב.
אני מאמין שידרשו ממנו קיר 20 באמצע בדיוק.
כך שחצי קיר, 10 ס"מ אצלך וחצי אצלו.
עדיף שהבנייה תהיה בטיחותית וטובה מאשר פרטצ'ית.
יום אחד תרצה גם אתה, או מי שיקנה ממך הדירה, לבנות חדר כביסה.
&nbsp
&nbsp

danik56

New member
יכולים לחייב אותי

ללא הסכמתי שקיר של השכן יהיה על השטח שלי ?
אם הוא יקבל אישור לחרוג לצד שלי זה אומר שפרגולה שאני בניתי על פי היתר בנייה כחוק
תפריע לקיר שלו.

zammy

New member
הקיר משותף

הקיר משותף לשניכם, למה שיהיה בשטח של השכן בלבד? ואיפה הזכויות שלו? חצי חצי.
לגבי הפרגולה- זו שאלה של גבהים.
מיש נתן היתר לפרגולה היה צריך לקחת בחשבון שבעתיד ניתן להקים חדר כביסה אז שהיא,העירייה, שתיתן פתרון ראוי.
אבל זה שכם שלך, תצטרך לחיות איתו זמן רב, למה לא להגיע להסכמות משותפות על כוס קפה ועוגייה?
כל הפעולות החד צדדיות הלו רק מובילות לסכסוכי
שכנים מכוערים.
&nbsp

danik56

New member
לא הבנתי

אם השכן רוצה לבנות קיר בשטח שלו שיבושם לו. אני לא רוצה קיר ולא צריך קיר אז למה שהקיר יבנה בשטח שלי??

danik56

New member
מי בונה קיר בעובי 5 ?

אצלי כל הקירות החיצוניים רובם 30 וחלקם 20

מחוברים שבמיצר ועוד

חוק המקרקעין קובע שקירות הנמצאים במיצר של מקרקעין שכנים, יראום כנכסים בבעלות משותפת של בעלי המקרקעין השכנים, כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר.
מחוברים שבמיצר רשאי כל אחד מבעלי המקרקעין להשתמש בהם למטרה שלשמה הוקמו, וחייב הוא להשתתף בהוצאות הדרושות כדי להחזיקם במצב תקין לפי שיעור שהוסכם ביניהם, ובאין הסכם כזה - בחלקים שווים, זולת אם מידת השימוש בהם היתה שונה.
&nbsp
אני מניחה, מבלי שקראתי את הוראות התוכנית המתירה, שיש צורך בחתימה שלך על התוכניות לצורך קבלת היתר הבניה מאת הוועדה לתו"ב ככל שהקיר יבנה במיצר ועם זאת נשמע לי קטנוני ולא חכם (בלשון המעטה) לא לשתף פעולה עם השכן ולסרב לבניית הקיר כקיר משותף. אם הסיבות שהוצגו לך לעיל ע"י חברנו הגולשים לא שכנעו אותך אוסיף לך עוד אחת: אם הקיר יבנה על שטח השכן בלבד לא תהיה לך כל זכות בו, לא תוכל לתלות עליו עציץ או לצבוע אותו כשהוא יתקלף- זה ברור אבל אפילו לא תוכל להישען עליו. אם זכית בשכן קטנוני כמוך הרי שהוא יוכל לתבוע אותך בעתיד על השימוש בקיר שלו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

danik56

New member
אני אסביר שוב

לא איכפת לי שהשכן יבנה קיר.
אלא שאני לא רוצה לממן אותו ולא להיות אחראי לתחזוקתו. מחר תהיה נזילה או פיצוץ צנרת בקיר ואז אם הקיר משותף אז אני אמור גם להשתתף בעליות התיקון מן הסתם.
דרך אגב, אין אני יכול לברר אם דרושה הסכמה שלי לבניית הקיר ? בנתיים השכן בונה ולא פנה אלי.

zammy

New member
זה הכל עניין של הסכמה בין שכנים

אם הוא כבר בונה- גש לוועדה המקומית ובדוק אם קיבל היתר וכיצד קיבל היתר בלי להודיע לשכן לפי החוק.
אני בכלל הייתי פונה אליו ודורש לראות תכניות כי הקיר צמוד ואם הבניה גרועה אתה תסבול ממנה.
. כמו כן כדאי להכין הסכם בו תוכל לדרוש כי לא תממן ולא תתחזק את הקיר וששיקבע כי כל אחריות על נזק חלה על הבונה ומה יקרה כשאתה תרצה לבנות את החדר בצמוד.
שווה להכין ברוגע הסכם, זו לא בעייה בכלל. למה ליצור מוקד סכסוך שילווה אותך שנים?

danik56

New member
יתבע אותי

על קיר שהוא בנה ללא הסכמתי ומבלי שדיבר איתי בכלל? מעניין.

למעלה