שכן מעצבן

dragon201

New member
שכן מעצבן

אני גר ברחוב של צמודי קרקע (דו משפחתיים). לכל בית יש חניה בטאבו ל2 רכבים ועוד חצי חניה יחד עם השכן בדו משפחתי, בכביש מול הבית שהיא ציבורית.
הגעתי להבנות עם השכן שלי שנחנה חצי חצי וכל אחד יחסום לעצמו קצת את הגישה לחניה כדי שלא יחנו בה זרים וישאר לנו מקום לרכב שלישי או לאורחים.

עם הזמן, חלק גדול מדיירי הרחוב ויתרו על החנייה, סגרו גינה גדולה יותר וחונים מול הבית. מה שמשספיק להם בדיוק ל2 רכבים. אמה מה? לכמה דיירים יש רכב שלישי\רביעי ואז הם באים להתנחל לך מול הבית לפעמים.

כל עוד זה לטווח של יום יומיים, אני מחכה שהם יזוזו ואז תופס חזרה - רק שהפעם מדובר בשכן שהשאיר רכב שם כבר שבועיים וככל הנראה זה הרכב הרביעי שלו.
הוא לא ממהר להזיז וחונה על 2 החצאים של שני השכנים בדו. רבתי איתו בעבר על חסימת החנייה שלי וזה גלש לאיומי אלימות מצידו, כך שאני לא חושב שדיבורים יעזרו פה.

אני יודע שאין לי שום חזקה על חנייה ברחוב ציבורי - אבל איפה עובר הגבול? עד מתי הוא ישאיר שם את האוטו הרביעי שלו?

shlang

New member
לא הבנתי! אם מדובר בשטח ציבורי, זכותו לחנות במקום

כמה שירצה (בתנאי שמדובר ברכב עם טסט) האם אתם רוצים לנכס לעצמכם את השטח הציבורי?
אסור לאף רכב לחסום כניסה לחניה, אפילו לבעל החניה אסור לחסום את החניה של עצמו ןהכוונה לחסום כשהוא חונה בשטח ציבורי.
אם יש בעיה - ניתן לסמן תחום של תמרור X ע"י הגשת בקשה לרשות המקומית, ככה, אף אחד לא יחנה, כולל אתם.
השכן אולי מעצבן - אבל אתה חוצפן

dragon201

New member
אני חוצפן?

אני לא הגדלתי גינה על חשבון חניה פרטית
אני לא מחזיק 4 כלי רכב ברחוב עם מצוקת חנייה
אני לא ערס שמאיים על אנשים אחרי שהוא חונה להם בחסימת החנייה הפרטית שלהם. (הבהרה: זה קרה לפני כמה שנים לא עכשיו)

תקרא בהודעה המקורית: אני יודע שזה שטח ציבורי ואין לי שום טענה כלפי מי שחונה שם, אבל להשאיר אוטו לשבועיים באותו מקום זה לא שימוש סביר.
קח את המקרה לקיצון:
מה עם לא היו חניות פרטיות לאף אחד ברחוב - והבנאדם היה בעלים של 10 מכוניות (לצרכי סחר), גם אז זכותו להשאיר רכב מול הבית שלי ללא הגבלת זמן?

shlang

New member
בסדר, הכינוי חוצפן לא היה במקום לאחר הבהרה שלך

אבל, זכותו של כל אזרח לחנות את כל הרכבים שברשותו ,בשטח ציבורי ולאורך זמן כל זמן שהרכב לא מוגדר כרכב נטוש, בקשר למצוקת החניה, הוא לא חייב להתחשב באף שכן, (יש גם אנשים כאלה)

ariele1

New member
אסור להשאיר רכב ברשות רבים מעל זמן מסויים

אפשר להחנות יום-יומיים אבל לאחסן? שיאפסן אותו בסלון.

נדמה לי שיש הגבלה בחוק על משך הזמן שמותר

לחנות במקום ציבורי ואחר כך הרכב ייחשב נטוש ואפשר לגרור אותו.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הרשות המקומית מזהה רכב נטוש לפי "הופעתו" החיצונית

לפי התקנות רכב שעומד באותו מקום ללא תזוזה 60 יום ומעלה נחשב לרכב נטוש, לאחר שתמו 60 הימים רשאית הרשות לשים הודעת אזהרה למשך 14 יום, במידה ולא פונה צריכה לתת אזהרה נוספת ל 48 שעות, במידה ועדיין לא פונה עליה לאחסנו במגרש למשך 60 יום ולשחררו לדרישת הבעלים.
רכב שמצבו החיצוני סביר ואינו מהווה הפרעה לתנועה או סיכון למשתמשי הדרך לא יפונה.
כלומר במקרה הנדון הרכב לא נחשב כנטוש והוא גם חונה בחניה מוסדרת ואינו מפריע או מסכן.
יתרה מזאת - ממגרשי חניה פרטיים העיריה לא מפנה.
לחברים שלי חנה רכב נטוש בחניה של בניין משותף ותפס מקום זמן רב והעיריה סרבה לפנות - התארגנו כמה שכנים והזיזו את הרכב לרחוב - והעיריה פינתה בהתאם לתקנות.
מה שאתה תארת אינו עבירה על החוק אלא סכסוך שכנים ותקנות העזר העירוניות לא מחייבות בעלים של צמוד קרקע להקצות חניה לרכב על מגרשו.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נכון - אבל זה לא רכב נטוש והוא חונה פחות מ 60 יום

והרחוב שייך לך, לו ואפילו לי באותה מידה ושלושתנו רשאים לחנות בו.
ואגב - העליית אפשרות שיעסוק במסחר רכב ויחנה שם 10 כלי רכב למכירה - לפי התקנות אסור להחנות ברחוב רכב המוצע למכירה, - במידה ואדם שם מודעה על רכבו הפרטי התקנה הזאת לא נאכפת אבל אם סוחר מכוניות מחנה את סחורתו ברחוב - הוא יאכף, ובפרט אם שכן יתלונן.

ariele1

New member
אפשר להתלונן לרשויות אחרי שבוע

אסור להשאיר רכב ברשות רבים יותר מ6 ימים.
אני התלוננתי לאחר 6 ימים, איתרו את בעל הרכב והוא העיף אותו מהמקום.

ariele1

New member
מצד שני, אולי חג והוא החנה למשך חול המועד?

או נסע לחול לשבוע או נפל למשכב?

dragon201

New member
הוא גר 20 מטר ממני - יש מישהו בבית

האוטו שם מליל הסדר, לכן חשבתי שמדובר בעניין של חול המועד, אבל לא נראה שיש לו כוונה להזיז בעתיד הקרוב.

shlang

New member
ואם נסעתי לחו"ל לשבועיים, עדיף לא לענות מאשר לכתוב שטויות

ariele1

New member
ואם נסעתי לחו"ל לחודשיים או לחצי שנה?

התשובה שלך לא ברשימת התגובות החכמות.
הכוונה היתה לבדוק את פשר השארת הרכב, לא קביעה.
אבל כנראה דיגדג לך לתקוף מישהו.

shlang

New member
היות ותשובתי לא בין החכמות, חכה למישהו חכם שיענה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
רק שלפי תקנות התעבורה וחןקי העזר העירוניים

מותר להשאיר עד 60 יום - שגם לאחריהם נותנים עוד 14 יום ולאחריהם עוד יומיים - עד שרשאים לנקוט פעולה

ariele1

New member
מצטט את החוק

חוק שמירת הנקיון, התשמ״ד–1984.......

8א.
השארת רכב ברשות הרבים [תיקון: תשמ״ח]
(א)
הושאר רכב ברשות הרבים במקום אחד במשך תקופה העולה על ששים ימים, רשאית הרשות המוסמכת להורות על גרירתו מהמקום.......
ואז נכון שנותנים התראה ומכתבים וצווים ודוחות וזה לוקח שבועיים/שלושה ואפילו חודש.
הייתי בשני הצדדים. בצד המתלונן כאשר לאחר שישה ימי חניה פניתי לרשויות, הם איתרו את הנהגת והיא העיפה את הרכב.
בצד השני, רכב שמכרתי ללא העברת בעלות קיבל התראה לאחר 9 ימים בצורת התראה על החלון.

למעלה