שכנוע קצין מיון בבקו"ם

roy1878

New member
שכנוע קצין מיון בבקו"ם

שלום
שמי רועי ואני מלשב כרגע ועומד להתגייס ב25 למרץ
הנתונים שלי הם קבא: 56 דפר: 90 פרופיל: 64
סיימתי יב שנה שעברה ומאז ועד לפני שבוע הייתי במכינה קדם צבאית חצי שנתית.
איכשהו נפלתי בין הכיסאות, אמנם לא עברתי מיונים למודיעין שהיו לי וחתמתי ויתור על מקצועות המחשב (טעות שלי), אבל הצבא נתן לי מנילה ממש גרועה שכללה:
סוהר, משטרת ישראל, רכז לוגיסטיקה, חייל בחיל האוויר, מערך טכני חימוש ומערך טכני חיל האוויר.
מילאתי אותה ובהתחלה רשמתי עדיפות ראשונה טכני ח"א אבל לפני שהסתיים הזמן למילוי השאלון החלפתי את ההעדפה לחייל בחיל האוויר.
עכשיו אני מיועד למערך הטכני בחיל האוויר ומאוד רוצה לצאת משם.
ההזדמנות האחרונה שלי היא קצין מיון ביום הגיוס.

עכשיו אני הייתי תלמיד מצטיין, כל הציונים שלי נעים בין 91-99, 5 יח' מתמטיקה, אנגלית ו2 מגמות (לא מגמות טכניות). יש לי מכתב המלצה מהמדריכה במכינה שהיתה קצינה במודיעין ואומרת שאני יתאים למודיעין ויש לי מכתב המלצה מראש המכינה.
מה הסיכוי שקצין המיון יקשיב לי ויעזור לי לצאת מהמערך הטכני? האם יש לכם טיפים לאיך לדבר איתו?
* אגב ביום גיוס שלי יש גיוס גם לתקשוב וגם גיוס השלמות.

תודה רבה, רועי

bluegreyeyes

New member
אהמ

איך אתה מצפה אם אתה הימרת על מודיעין והפסדת, וגם לא הסכמת להתפשר על משהו?

אפשר לנסות לדבר עם קצין המיון, אבל אם יועדת למערך הטכני סביר מאוד להניח שלא יוותרו עליך בקלות בגלל שיש צורך בכוח אדם שם והרבה לא רוצים ללכת.

אל תאמין לו אם הוא מבטיח לך תפקיד או אומר שאחרי הטירונות יבדקו את המקרה שלך, אתה צריך ללחוץ עליו באותו הזמן וגם לבקש הוכחה שהוא לא משקר לך, שזה יהיה דבר קשה מאוד להצליח בו, ותאמין לי, אתה לא המקרה הראשון שראיתי, ויש הרבה אנשים בזמן האחרון עם יכולות ונתונים כמו שלך שמנסים להציל את עצמם דרך גיוס תקשוב הקרוב, אז אני לא יודע אם יש לך סיכויי אמיתי להגיע לתפקיד שאתה מחפש שם (לפי הבנתי, אתה רוצה להיות מנהל רשת מחשוב)

למעלה