שכנים בעייתיים בבנין משותף

shahars10

Member
שכנים בעייתיים בבנין משותף

שלום,
הבעיה שלי היא כזו: אני גר בבית משותף. אין לנו ועד, ואנחנו לא חברים בתרבות הדיור. יש אצלנו נזילה, שגורמת לחשבונות מים גבוהים, ובנוסף מביאה איתה הרבה יתושים. נראה לי שאני היחיד בבנין שאכפת לו מכך. דיברתי על הנושא עם שכנים אחרים, אבל הם לא מוכנים לנקוף אצבע. מצד שני, אני לא רוצה להזמין אינסטלטור ולשלם לו אלפי שקלים, כי ברור לי שלא אקבל כסף בחזרה כמעט מאף שכן. האם יש דרך לעשות משהו ?
תודה

zammy

New member
אז ככה

שלח מכתב לכל בעל דירה (לא שוכר, בדוק בנסח טאבו מי הבעלים) ושים הודעה על לוח המודעה בה תכתוב שבמידה ולא ישתפו בעלי הדירות פעולה תפנה למפקח על רישום מקרקעין בתביעה שיכריח אותם לתקן וגם למנות מנהל חיצוני וגם לתבוע מכל אחד מהם נזקים שהיו ויהיו , כל זה יעלה להם כסף.
תוכל גם לשים הודעה על מועד לאסיפה לבחירת ועד. אם יבואו מספיק אנשים תבחר ועד אם לא- ייקל עליך לפנות למפקחת לאחר שתראה כי מיצית את כל ההליכים.
רק פרסם ההודעה לפי הוראות חוק המקרקעין.
&nbsp
אתה יכול לתקן לבד אבל בצורה הבאה:
שים מודעה שאתה עומד להביא 3 הצעות מאנשי מקצוע לתיקון הבעייה.
הבא הצעות ופרסם אותן.
הסבר כי התיקון הכרחי וכי עליהם להגיב אחרת תקן לבד ותתבע אותם בתביעות קטנות.
אחרי כל זה תוכל לתקן ולתבוע אותם.
פסקי דין קבעו כי במקרה כזה, כשאתה לוקח על עצמך תיקון רכוש משותף, עליך להוכיח כי התיקון הכרחי, כי הבאת מספיק הצעות וכי בצעת ושילמת וכי הודעת כל הזמן לדיירים על פעולותיך.
קח בחשבון המון זמן, עצבים, תסכול, תוציא כסף, אפילו תזכה תצטרך לרוץ להוצאה לפועל לגבות מהם.
עדיף בדרך הראשונה.
&nbsp

shahars10

Member
תודה. אנסה את הדרך הראשונה

אם כי היא לא נראית פשוטה כל כך. אם יש למישהו הצעה אחרת אשמח לשמוע.
תודה

ואולי תפנה לעירייה שיפסיקו את זרימת המים בבנין

כתוצאה מנזילה וביזבוז מים שלא לצורך
אחרי שיוציאו את השיבר כל הדיירים ירוצו לתקן

למעלה