שכנים רועשים

zohar/dto

New member
שכנים רועשים

באיזה צעדים משפטיים ניתן לנקוט נגד דיירים בבית משותף (באיזור מגורים מובהק), המשמיעים מוזיקה מחרישת אזניים. שום בקשות מצד שכניהם לא הועילו.

igalgolan

New member
רעש

1. חובה לתעד, גם זמנים ממתי עד מתי למשל במשך שבוע. גם לקבל עדות מומחה על עוצמת הרעש (מומחה לאקוסטיקה שיתן חוות דעת משפטית! - זה יעלה כמה אלפי שקלים. 2. אם לפי חוות הדעת הרעש חורג מהתקנות מצבך טוב, הגש תלונה למפקח (אין צורך לדעתי בעורך דין) על בתים משותפים (היושב בטאבו), הוא הסמכות לדון בסכסוכי שכנים. 3. אם חוות הדעת לא תהיה חד משמעית (החריגה ממה שנחשב סביר לא גדולה או אף אין חריגה) מצבך יותר קשה. עדיין ניתן לפנות למפקח אך תהינה דרושות "עדויות שכנים" רבות על ההפרעה לפני שהמפקח יתערב. (במקרה כזה כדאי גם לקחת עורך דין כי המצב המשפטי מסובך הרבה יותר. יגאל גולן

zohar/dto

New member
אבל הם טוענים ש:

אסור להרעיש בין2 - 4 ובין 11 בערב עד 7 למחרת בבוקר ושבשער השעות מותר להרעיש בכל עצמה שתתחשק להם. היש ממש בטענתם?

igalgolan

New member
חד משמעית לא נכון

אסור לעבור רמות מסוימות של רעש לתקופה העולה על הנדרש ולא ליותר מ 15 דקות. באופן כללי אסור להפריע לשכנים להנות מרכושם באופן סביר! יגאל גולן

בעבר כאשר מולי נערה

שמה יום יום את אייל גולן עם השיר על היהלום, בקולי קולות אפילו בשתים בבוקר, התקשרתי אליה ובקשתי באדיבות בערך 40 פעם שתנמיך. משלא עשתה כן, הרמתי אליה טלפון, בקשתי שתנמיך, ולא סגרתי את השופפרת. פעמים שלוש, והמסר נקלט. שתי מחלות קשות לבני הנעורים - הטלפון והמוסיקה. כמובן שיכול להיות שהיום זה לא יעזור, כי לכל בית יש כמה סלולרים לשמוש.

אני מוחה ...

אני מוחה על ההכללה שעשתה מנהלת הפורום בענין "בני הנעורים". אם הטלפון והמוזיקה הם מחלות - יש גם אנשים בגילאים אחרים ש"חולים" בזה. כל הילדים של הם "בני נעורים", ואין איתם שום בעיה לא עם טלפונים ולא עם מוזיקה. יש בארץ עוד עשרות אלפי בני נעורים שלא "חולים" באותן "מחלות". העובדה שמגזר הנערים איננו זוכה לייצוג הולם בפורום זה - לא מצדיקה את ההכללה שנעשתה לגביהם.

zohar/dto

New member
לע"ד גולן שלןם

אולי אתה יכול להמליץ לי על ע"וד שמטפל בדבר כזה מ-א´ עד ת´? .רצוי בירושלים ואם לא אז בתל אביב.אם אתה יכול, אז ענה נא לי בפורום או בדוא"ל [email protected] תודה.

למעלה