שכנים שמרעישים כל היום וכל הלילה

שכנים שמרעישים כל היום וכל הלילה

אני כותב מתוך תסכול עמוק. אשתי ואני כבר לא זוכרים מתי בפעם האחרונה ישנו שנת לילה מלאה. הסיבה לכך היא רעשים מהשכנים שמעלינו.

אנחנו חושבים שהסיבה לכך היא התקנת רצפת פרקט ללא בידוד, כלומר ישר על הבטון, מה שגורם לכל צעד שלהם, גריגת כיסא או הפלת חפץ להישמע אצלנו בדירה בצורה מוגברת באופן משמעותי, כאילו היינו בתוך תיבת תהודה. למעשה לא מדובר רק ברעש, אלא גם בויברציות שמגיעות מהקירות והרצפה שלנו! כל צעד שלהם מורגש כמו סאב-וופר (בס), כל גרירת כיסא כמו מקדחה והפלת חפץ כמו גולה שנופלת על זכוכית. ניסינו לישון עם "רעש לבן" ברקע, אבל הרקיעות/ויברציות עדיין מורגשות ולא מאפשרות לנו להירדם.

ניסינו לדבר איתם, אך הם טוענים שהם לא מרעישים בכלל ושאנחנו הוזים. בינתיים איכות חיינו נהרסה לחלוטין, אנחנו מסתובבים עם שקיות מתחת לעיניים, לא מצליחים להתרכז בעבודה, שלא לדבר על הנזק הבריאותי שוודאי נגרם לנו מעינוי זה (מחסור בשינה הינה שיטת עינוי ידועה).

מה האופציות המשפטיות ובכלל שעומדות לפנינו?
בהתייעצות שטחית עם חבר עורך דין שלא מתעסק בתחום הזה, הוא אמר שלדעתו הטענות שלנו חלשות ולא יחזיקו בבית משפט. אי אפשר למנוע מאדם להתהלך בביתו גם אם זה באמצע הלילה.

ואילו הטענה שלנו אינה כנגד ההתהלכות בדירתם, אלא לתיקון הליקוי שהם גרמו (התקנת רצפת פרקט ללא בידוד). לצערנו לפי מה שקראנו החוק בארץ לא מכריח להתקין שכבת בידוד, וזאת בניגוד לחו"ל שם בחלק מהמדינות בכלל אסור להתקין רצפת פרקט בבתים משותפים.

מקורות לעיון

מקורות לעיון:
1.פס"ד במקרה דומה (תגובה #2)

2. מתוך אתר של מומחים לפתרונות אקוסטיים (לא יודע אם מותר לפרסם את הקישור, כדי שלא יחשבו שזה פוסט פרסומי, אבל אם מותר אז אפרסם).

קולות דיבור , מוסיקה וכד', ניתנים להפחתה ע"י שימוש בחומרי בליעה ואטימה טובה של החדר.
רעשי גרירה, הליכה, נקישות וכדו' הנם הרבה יותר בעייתיים כי הם עוברים ישירות קירות הבניין והתקרה שלכם.
ילדים קטנים, נוהגים לרוץ על החלק האחורי של כף הרגל (ללא נעליים) ואז יוצרים "בומים" בתדר מאוד נמוך ובעייתי.
הפתרון הקלאסי בשלב הבניה, כולל טפול אצל השכן למעלה ע"י יציקת שכבת בטון על גבי שכבה גמישה או קפיצית. זה מאוד יקר ובדרך כלל לא מעשי כאשר כבר גרים למעלה...
הנמכה עם תקרת גבס רגילה אינה תורמת הרבה, במיוחד כאשר מדובר ברעשי הליכה, כיוון שהרעש עובר דרך הקונסטרוקציה.
בנוסף לסופגי הרעש הנ"ל, יש צורך במערכת רב שכבתית עם בולמי זעזועים, אשר גוזלת גובה ובדרך כלל עולה לא מעט ...
גם המערכת היעילה ביותר מוגבלת מאוד בביצועים לגבי רעשי הליכה. זה נובע מהעובדה שמדובר ברעש או וובראציות בתדר מאוד נמוך, שמסוגל לחצות קירות בטון מאוד עבים.
כדי ליעל את הבידוד של רעשי ההליכה הבעייתיים, יש צורך גם בבידוד הקירות.
יש להדגיש כי כאשר מדובר ברעשי נקישות והליכה, גם לאחר טיפול בקירות ובתקרה, מדובר בהפחתת רעש!

הבעייה זה שהבניין

ניבנה עם ריצפה דקה

בניין לפי התקן . לא צריך להעביר מה שאתה מתאר .
מה זה פרקט . תסביר איזה חומר זה

prizman

New member
יש כמה סוגי פרקט חלקם מעץ וחלקם מחומרים פלסטיים.

המקובל ביותר בישראל כיום הוא פרקט למינציה שהוא פלסטי משיקולי מחיר.

והפרקט הפלסטי לא מעביר רעש?

נניח אם לא מתקינים אותו על המרצפות אלא ממש על הבטון?

prizman

New member
לא בדקתי ולא יודע. סה"כ ציינתי מה קיים בשוק כתשובה לקרמר.

איך אפשר לדעת מה עובי הרצפה?

המטרד לא היה קיים במקור. הוא התחיל בחודשים האחרונים, ולאחרונה נעשה פשוט בלתי נסבל.

כיצד לדעתך השכנים יכולים להסיר את המטרד?

איזה סעד אתה מעוניין לבקש מבית המשפט בהליך משפטי?

הכוונה שלי היתה לשאול את השאלות :)

הפיתרון הכי טוב מבחינתי יהיה דרישה לתקן את התקנת הרצפה הלקויה, כלומר להרים אותה ולשים שכבת בידוד אקוסטי מתחתיה. כמובן שהאופציה הזאת לא תתקיים כי היא יקרה ואני לא חושב שבית משפט יכריח אותם לעשות את זה במיוחד שאין תקן מחייב להתקנת רצפת פרקט בארץ.

אפשרות שניה היא מתן צו שיאסור על גרירת חפצים (למשל כיסאות) בשלוש בלילה. שים לב לשעת פרסום הפוסט הזה. אני ער כי הם ממש עכשיו גוררים דברים.

אפשרות שלישית היא מתן פיצוי על ירידת ערך הדירה שלי ועגמת נפש. בתקווה שהפיצוי יהיה גבוה מספיק כדי שיהיה יותר משתלם להם לתקן את הרצפה.

אם יש אפשרויות נוספות שלא חשבתי עליהן, אשמח לשמוע!

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לחבר שלי היתה בעיה כזאת.

והוא עלה לשכנים, שוחח איתם והתקין להם שטיח מקיר לקיר על חשבונו.

למעלה