שכנעו אותי-עיזרו לי להחליט

שכנעו אותי-עיזרו לי להחליט ../images/Emo92.gif

בנעורי הייתי פעילה מאד בנוער מרצ ומבקרת קבועה בנוער שלום עכשיו ונוער חד"ש. השתתפתי כבר ב-3 מערכות בחירות והצבעתי פעמיים מרצ ופעם אחת חד"ש. זו הפעם הראשונה בחיי שאני מתלבטת בין חד"ש מרצ והעבודה. אנא עיזרו לי להחליט- שכנעו אותי. רק בקשה קטנה- כל מי שימינה מהעבודה ("אחורה" וחבריהם) אל תייגעו את עצמיכם ואותי- ממילא אין סיכוי... תודה

Fleddermaus

New member
הפעם-מרצ. ../images/Emo119.gif

חד"ש- מפלגת שמאל רדיקלית ורצינית, אבל את קולם בנושא המאבק הפמיניסטי כמעט שלא שמענו, המאבק שלהם למען הקהילה הגאה מסתכם בסטיקר עגלגל, ולצערי נדמה לי שחד"ש לא חושבים שזכויות אדם זה משהו קצת יותר מקיף מהמאבק בכיבוש ובקפיטליזם. העבודה- מזכירה קצת את מפא"י, וכפי שתשדיריהם טוענים, עמיר פרץ הוא ממשיך דרכם של ברל כצנלסון וחבריו למפלגה. אני לא חושב שזה השמאל שאותו רצינו. קיוויתי להרבה מההנהגה החדשה של העבודה, אבל ההתחנפות וההתרפסות שלהם למרכז ולימין כבר ממש עברו כל גבול. מרצ היא מפלגת שמאל שלוקחת את נושא זכויות האדם והאזרח בכל המובנים ובכל הרצינות. מרצ תפעל לסיום הכיבוש, למדינת רווחה, לשוויון אמיתי לנשים, להפרדת הדת מהמדינה, לזכויות הקהילה הגאה, לחינוך אמיתי ולמען איכות הסביבה. מרצ היא מפלגת השמאל היחידה שבאמת מקיפה את כל הנושא של זכויות האדם, ולכן כדאי להצביע מרצ.

shay or eli

New member
חד"ש - כי היא לא תרוץ לתיקים

אולמרט כניראה הולך להרכיב את הממשלה הבאה, ויוסי ביילין כבר תופר במהלך כל הקמפיין שלו חליפה אחת גדולה. הוא מוותר מראש על האידאולוגיה שלו בשביל לרוץ לכיסא: לא מעניינות אותו פרשיות השחיתות של אולמרט; לא מעניין אותו שאולמרט הוא אלוף ישראל בקשרי הון ושלטון; לא מעניין אותו שהתכנית המדינית של אולמרט כוללת סיפוח עצום של שטחים (E1 - תכנית להרחבה עצומה של מעלה אדומים שתחצה את הגדה המערבית, חלק מ"גושי ההתנחלויות" של תכנית "ההתכנסות"); לא מעניין אותו שאולמרט היה שר אוצר ניאו-ליברל לא פחות מנתניהו. חד"ש לעומת זאת תהיה אופוזיציה לממשלת אולמרט, כדי לתת קול לאלטרנטיבה - לדרך השותפות היהודית-ערבית, לדרך הצדק החברתי, לדרך השלום. לחד"ש היו הרבה הישגים של חקיקה בקדנציות האחרונות, גם בלי להסכים להיכנס לשום ממשלת ימין. ובניגוד לדבריו של החבר מלמעלה, חד"ש מאוד פעילה בתחום זכויות האישה וחוקקה חוקים רבים שמסייעים מאוד לאשה העובדת: רציפות זכויות בקרן השתלמות לעובדת בחופשת לידה, העלאת הגיל שבו זכאיות נשים לדמי אבטלה מ- 60 ל- 65, העלאת דמי הלידה מ- 75% ל- 100% משכר האשה, העלאת הגימלה המשולמת לאשה בשמירת הריון עד ל- 70% משכר האשה, שוויון זכויות העובד והעובדת גם בתשלומים הנלווים לשכר וכו'. גם בתחום ההומולסבי, חד"ש היא היחידה שיכולה לפעול בנושא גם בקהלים שהם לא המעמד הבינוני התל-אביבי, שהוא קהל ליברלי ממילא. זה אמנם ריצה למרחק יותר ארוך ואמנם דורש יותר מאמץ, אולם כמו שהיום בזכות חד"ש אין קל יותר לנשים במגזר הערבי לצאת לעבודה, ללמוד, להוריד את כיסוי הראש ולהביע את דעתן - כך יהיה גם בעתיד עם הקהילה ההומולסבית. הנה מאמר שכתבתי בדיוק בנוגע להשוואה מרצ-חד"ש: שהקול שלי ילך לממשלה של אולמרט?!

Fleddermaus

New member
הבחירה שלך, ../images/Emo119.gif

אפשר לבחור בחד"ש, שתהיה ותישאר מפלגת אופוזיציה, ששילבה ותשלב כוחות עם המפלגות הערביות-לאומניות-דתיות, תציע חוקים מאוד יפים, אבל לא יוכלו להשפיע מהממשלה, כמו שמרצת עשתה ותעשה. אפשר לבחור במרצ, שהוכיחה כבר שאינה מחפשת תיקים אלא השפעה, והשפעה אמיתית יש רק מהממשלה. מרצ במשרד החינוך הצילה את החינוך בעיירות הפיתוח, מרצ במשרד החקלאות עודדה את פיתוח הכפר בישראל, כולל בישובים ערביים, בדווים ודרוזים, יוסי שריד היה השר הראשון לאיכות הסביבה ושם את הנושא על סדר היום הציבורי. מרצ לא מביעה תמיכה באולמרט בזה שהיא נכנסת לממשלה, אלא דורשת להשפיע מבפנים. האם עדיף מרצ חזקה בממשלה, או ליברמן בממשלה? הבחירה שלך.

shay or eli

New member
איך בדיוק מרצ תשנה מבפנים?

איך מרצ תהפוך את אולמרט הקפיטליסט החזיר לסוציאל-דמוקרט נאור? איך מרצ תהפוך את האבא של E1 והחד-צדדיות לאיש שלום? איך מרצ תילחם בשחיתות מתוך הממשלה של מפלגת אולמרט את הנגבי? איך מרצ תילחם בקשר בין הון לשלטון מהממשלה של מי שמסמל את הקשר הזה יותר מכל פוליטיקאי אחר? איך מרצ מתיימרת לייצג את השמאל בממשלה? ההשפעה של מרצ בממשלה של אולמרט תהיה אפסית. זה סתם ביזבוז קול של איש שמאל, שמצביע למפלגה שמתהדרת שעקרונות של חופש וזכויות אדם ומקבל עוד כמה קולות למדיניות העוני ושפיכות הדמים של קדימה. ביילין עדיין פודל, רק הפעם של אולמרט.

Nellie Bly

New member
מרצ.

כמי שגם התלבטה,כמי שהייתה פעילה בשלוש מערכות הבחירות האחרונות ופעילה בנוער מרצ.אני מבינה אותך. להצביע לעבודה?עמיר בא עם אג'נדה צודקת-אין על כך עוררין.אני בכלל חושבת שעמיר הוא מנהיג ראוי.אבל את מצביעה למפלגה ואת מכניסה את פואד הסיכנאי שכבר מכין את תבשיל הערב שאחרי..פתק לעבודה זה להכניס עוד ח"כ אחד שיתקע בפרץ סכין וישלח אותו הביתה. העבודה מכרה את המצביעים שלה במכירה בשוק,את באמת יכולה להיות בטוחה שהם לא יכנסו לממשלה עם אולמרט וישבו יחד עם הימין הקיצוני?הם כבר עשו את זה..לא אכפת להם מאידיולוגיה,את לא מעניינת אותם יום אחרי הבחירות תתחיל חגיגת התיקים ואנחנו יכולים להגיד שלום לכל העקרונות היפים שאנחנו מאמינים בהם. חד"ש-חד"ש בא גם היא עם אג'נדה ברורה,יש לה רקורקד מוכח,יש לה פעילות שטח-הם לא מפלגה של קשקשנים..אבל-במצע המפלגה לא מוזכרת הקהילה הגאה-האם מפלגת שמאל בישראל לא אמורה לשאת את דגל הקהילה?האם מפלגה שמתיימרת להיות מגנה הראשית של זכויות האדם לא אמורה לכלול את היחס לקהילה הגאה? ומה עם נשים?שלושה גברים,אפס נשים-זו הרשימה הראלית של חד"ש.מפלגת שמאל,בישראל 2006.. שאת מצביעה למרצ,את מצביעה לאנשים שאת באמת יכולה לסמוך עליהם שלא ימכרו אותך,את מצביעה למפלגה שבאמת תאבק עבור העקרונות שדיברה עליהם בבחירות-מרצ הוכיחה בעבר שהיא לא משתתפת במשחק הכיסאות.חברי הכנסת של מרצ הם החברי כנסת הכי הגונים בפוליטיקה הישראלית,הכי ישרים עם הכי הרבה רקורד של עשייה. מרצ חייבת להיות חזקה,כל קול חשוב.הממשלה הזו הולכת להיות ממשלה מטורפת..עם עב"ם בשם קדימה וגוש ימני חזק וחולה,העבודה יכולה לשבת עם אותו גוש באותה ממשלה מבלי להניד עפעף. לתת קול למרצ זה להכניס את צביה גרינפלד לכנסת-פעילת שלום ותיקה שבאה עם תפיסת עולם מרתקת-ואני משוכנעת שתהיה חברת כנסת ומחוקקת מצטיינת ולהכניס את אילן גילאון לכנסת שכבר הוכיח את עצמו,שייאבק למען החינוך-ועל כך אני סומכת עליו בכל ליבי-אילן הוא אדם נשגב מבחינתי. אני יודעת שמרצ איכזבו,והיה יכול להיות אחרת,היה יכול להיות הרבה יותר טוב.אבל מרצ זו המפלגה הראויה ביותר,זו מפלגה שמצדיקה את ההצבעה,זו מפלגה שבאמת יכולה לשנות וצרכה כל קול. תצביעי מרצ,למרות הכל ובגלל הכל.

shay or eli

New member
למה להזכיר שאין איזכור של הגאווה?

במצע חד"ש יש שלושה איזכורים לנושא: "הבטחת שוויון הזדמנויות לכל, ללא אפלייה בשל מין, לאום, דת, עדה, גיל, מצב משפחתי, נטיה מינית, מוגבלות פיסית או נפשית או בשל כל סיבה אחרת" "יישום תוכניות לימודים בבתי-הספר ובמוסדות החינוך בכל הדרגים, אשר יחנכו את הצעירים לכיבוד האדם, נגד קיפוח בשל מין או נטיה מינית, או בשל השתייכות לאומית, אתנית או עדתית, נגד מיליטריזם, לדמוקרטיה, לאחווה יהודית-ערבית ולידידות בין העמים" "ביעור הגזענות והדיפת סכנת הפשיזם; מאבק נגד כל ביטויי האפליה והאלימות, הניזונות ממדיניות האפליה הלאומית ומתפיסות גזעניות; חקיקה ואכיפת חוקים האוסרים אפליה, הסתה לטרנספר, הסתה גזענית, והסתה על רקע עדתי, אתני, מגדרי או בשל נטיה מינית" נכון, לא מספיק. נכון, אפשר יותר. אבל אני מאמין שבעניין הזה במיוחד - קל לשנות חקיקה, קשה לשנות חברה. קל יותר להיאבק בחוקים ההומופוביים מלהילחם בדיעות הקדומות ההומופוביות בחברה הישראלית. ואני חושב שהקול שיתחיל מאבק בהומופוביה הוא חד"ש - הפורום האדום-ורוד הוא גוף מאוד פעיל, וחד"ש היא פעילה בקרב ציבורים שהם לאו דווקא חלק מהליברליות התל-אביבית. אני מאמין שחיזוקה של חד"ש (שתמכה ביוזמות החקיקה למען הקהילה ההומולסבית) תחזק את המאבק בהומופוביה. גם אני אישית לא מרוצה מאי-ייצוג הנשים ברשימת חד"ש לכנסת. יש בזה משהו מאוד לא נכון. אבל העובדה שבמשך שלוש (או ארבע?) קדנציות תמר גוז'נסקי היוותה רבע עד שליש מסיעת חד"ש, מעידה על כך שזוהי לא בעיה מושרשת בחד"ש. אבל בעניין הייצוג, אני רוצה להזכיר דבר אחד: יש שישה מקומות ריאליים היום במרצ, ואף אחד מהם הוא לא ערבי. מפלגת שמאל, בישראל 2006... והייתי אומר שגם פה זאת לא בעיה מושרשת, אם קמפיין "אין לי אמא ערבייה" של ביילין לא היה מעורר בי ספקות...

ואז בעטו בה.

תמר היא ממש מנקה האבנית של חד"ש. וגב' גוז'נסקי הייתה מהברנז'ה של מק"י, כעת כשהמעמד שלהם מתערער בחד"ש, אפשר לראות כמה שהרחוב הערבי (סליחה על הביטוי) מתייחס לערכי השיוויון.

shay or eli

New member
אף אחד לא "בעט" בתמר גוז'נסקי

היא עדיין חברה בכל מוסדות ההנהגה של חד"ש ומק"י, והיא ניהלה חלק ניכר מהקמפיין בבחירות האחרונות. לחד"ש אין הרבה מקומות ריאליים בכנסת, ולכן כדי להזרים "דם חדש" בסיעה יש תקנה שאוסרת על חבר לכהן מטעם רשימת חד"ש מספר מסויים של שנים, וזאת הסיבה שגוז'נסקי כבר לא מתמודדת. לפני שמבקרים את המיעוט הערבי, ראוי להסתכל לרגע על עצמנו. לאור ההישג הגדול של הגזען ליברמן בבחירות, אפשר לראות כמה שהרחוב היהודי (סליחה על הביטוי) מתייחס לערכי השוויון (תחשוב מה היה קורה אם טומי לפיד היה רץ על מצע של ביטול האזרחות של החרדים - נכון שהיחס אליו היה "קצת" שונה מאשר היחס לליברמן?).

נו. נובע מהיגיון קר ותודעה מעמדית.

הרוסים הצביעו לליברמן כי הם יועים שאלמלא ביטול האזרחות של הערבים, הם היו הבאים בתור שהאצבע המאשימה תופנה נגדם. כי הם חיים בגטו, כי הם פושעים ושיכורים ומאפיונרים וסתם זונות ונערות ליווי. אנשים תמיד צריכים לשנוא מישהו, רצוי שיהיה "נחות" בנוסף (אפשר לציין את האתיופים אבל אין להם לובי עצבני וכח אלקטורלי כמו לרוסים. נייט, נייט, דא). תאר לעצמך מה יקרה לרד-נקס בארה"ב ללא השחורים..

Wing Chan

New member
כן בטח.

צריך להזכיר למישהו באמת את היסטוריית קיפולי הזנב של מרצ? ולא רק בנושאים מדיניים.

למעלה