שכרות

yuvalmines

New member
שכרות

למי יצא להשתכר בפורים ואיזה פניני חכמה הוא אמר

אצלנו

אישי השתכר- אך מרוב עייפות מהלילה הקודם בעיקר נרדם. לפני שנרדם הספיק להבריק ממש טיפה.... (+ שתי פליטות פה אומללות...) גיסי רק "נפתח" מהשתיה ולא הפסיק לומר דברי תורה. נהנתי מאוד

זה מה שגיסי אמר כדי ללמד עליו זכות

אישית- יותר אהבתי את ה"פורימים" בעבר שהוא שתה ודיבר ולא ישן....

אני גושניק...

אז אני לא צריך להשתכר כדי להגיד פניני חכמה...
נראה לי שרק הייתי עסוק בלומר לכל אלו שחושבים להשתכר כמה זה אסור... |משבית שמחות|* *צריך להיות אייקון כזה...

תלוי את מי תשאלי, ואם הוא בחור סטיגמטי או לא

ביסוד הדבר, גושניק הוא בחור שלומד בישיבת הגוש (ישיבת הר עציון באלון שבות כבוד סלה ועד וכו'). השם הפך לכינוי גנאי בפי אנשי ישיבות 'הקו' ('מרכז' ודומיהן) לבחור שנחשב 'כוייפר', בעיקר בשל צורת לימוד התנ"ך בגוש, והפתיחות לדעות, וכן לשמאלני, מסיבות שונות (למשל - הרב עמיטל, ראש הישיבה, היה ממקימי 'מימד'). מאידך, בפי רוב יודעי דבר נחשב ביטוי זה ככינוי לציניקן חסר תקנה, יבש, קר (וקר רוח) ואנטי-'מקפץ' (במלעיל), אנליטי שפועל על פי השכל ולא על פי הרגש (אם יש לו כזה), וכן משכיל הפתוח לדעות. כל זה כמובן ברמת הסטיגמה. בישיבת הגוש טוענים שיש לי כל אחת מתכונות אלו (אולי חוץ מהפתיחות לדעות...
), אך זה לא כך אצל כולם... אלה היו 30 שניות על 'מהו גושניק'.

dror91

New member
בן בן ולא גוש ניק

יפה לך על ההסבר, הבנתי. מעניין יש גם גושניקיות שם אצלכם? אתה גר בגוש?

אני אברך בישיבת הגוש,

אז אני גר בדירות של הישיבה. גושניקיות? בעיקרון הסטיגמה דלעיל טוענת שבנות מגדל עוז מהמדרשה שביישוב הסמוך הן גושניקיות, ויש בכך הרבה אמת. מה גם שמדובר באותם הרבנים ואותו הראש.

dror91

New member
סרוג רגיל כמעט סטנדרטי

בעבר הייתי הסדרניק והיום אני בעל בית רגיל ולמרות שיש תחומים שהם הרבה יותר ותחומים לצערי שהרבבה פחות.. כמו רובנו אני משער, מי שמעז לדבר על זה..

yuvalmines

New member
אז אצלי זה היה ככה

השנה השתכרתי שוב ולצערי מהאוכל העיקרי לא אכלתי מהסיבה שרציתי רק אוכל של אישתי וזה נגמר כבר. פניני חכמה נאמרו להם ב"ה בשפע מכל המסובים. לאור הדברים שאמרתי מסתבר שאני ממש קיצוני בדעותיי בכל מה שקשור להטלת ספקות בלב יהודי (הווי אומר לדוג' נצרות ומסיונרים) . אפילו יצא לי לחדש משהו בסיעתא דשמיא.

למעלה