שכר באוקלנד

Workmail

New member
שכר באוקלנד

מנסיון אישי בעבודה בארה"ב בסוף שנות ה-90 אני זוכר ששכר שנתי של 70K$ היו לא משהו בניו יורק אבל ב-mid west או ב-south west היו מסדרים אותך (כבעל משפחה) יופי.
יש לי שאלה לגבי אוקלנד...
האם שכר שנתי של 90K דולר ניו זילנד הינם שכר הולם לאדם המפרנס אישה + 3 ילדים מתבגרים ? אם לא כמה כן ?
אני לא מחפש למבורגיני ווילה על הים. אני מדבר על חיים סבירים.

ANZ1

New member
כן לא אולי

ההכנסה המשפחתית הממוצעת באוקלנד נדמה לי שזה 75 אלף דולר לשנה, אז המשכורת המוצעת לך קצת יותר גבוהה,
האם אפשר לחיות ממשכורת קצת יותר גבוה ממשכורת ממוצעת ?
זאת שאלה פילוסופית, תרגום ישיר מדולרים לשקלים, אומר שהמשכורת שלך היא 20 אלף שח ברוטו לחודש, האם משפחה בתל אביב יכולה לחיות מ20 אלף שח ברוטו בחודש ? כן, אבל ברמת חיים ממוצעת - נמוכה.
אני חושב שהחיים באוקלנד יותר יקרים מתל אביב ב10-20 אחוז (השערה).
רמת החיים שלך תהיה בערך כמו משכורת של 16-18 אלף ברוטו בתל אביב.
90 אלף לשנה = 68 נטו (פחות או יותר) = 1300 נטו לשבוע.
שכר דירה לבית באוקלנד סיטי ל4 חדרי שינה, יהיה לפחות 600 דולר לשבוע לבית ישן, חצי מהמשכורת שלך, קראתי פעם שאדם צריך לשלם על הבית שלו עד שליש מהמשכורת.
אוקלנד זאת עיר יקרה לפחות כמו תל אביב או קצת יותר.

אגב, אין דבר כזה שכר הולם לעובד, בשום מקום, מה שכר הולם בישראל ? יש אנשים שחיים יופי משכר של 10 לחודש (מורים, אחיות, פקידים) יש אחרים שחיים ממשכורת של 30 (מהנדסים) ויש כאלו מ100 (מנהלים), כולם חיים.
שכר לא קשור להלימה.
השכר קשור למקצוע מסוים, לתפקיד, לרמה, לדרישה, ולרמת החיים הרצויה,

Workmail

New member

ANZ1

New member
הסתכלתי כרגע

ההכנסה החציונית של משפחה באוקלנד עומדת בחודש שעבר על כ90 אלף דולר ,
ובאזורים מסוימים קצת יותר,
אז אתה בדיוק באמצע,
מצד שני, יש לך הרבה ילדים, אתה מהגר, אין לך עזרה מהסביבה, אתה לא מכיר מה כן ולמה לא, וכמו תמיד ההכנסה האמיתית של מקומיים היא יותר גבוהה, לא הכל מדווח.
תתכונן לרמת חיים נמוכה יחסית.
תלוי מה אתה עושה בישראל ומה מטרת המעבר, אבל זה לא נשמע הצעה מפתה.

Workmail

New member
בהמשך לשיחתנו משבוע שעבר

שבה הבהרת לי שבנתונים שלי ,אני חייב הזמנה לעבוד ב-NZ כדי לקבל ויזה (ואכן אישרתי את זה בפגישה עם סוכנות ההגירה Immagine), יתכן ולא תהיה לי ברירה להדק חגורה ולו רק כדי להניע את תהליך קבלת הויזה.

ANZ1

New member
חפש עבודה במקומות אחרים

אם תמצא עבודה עם משכורת כזאת במקום אחר רמת החיים שלכם תהיה הרבה יותר גבוהה, אוקלנד יקרה מאד יחסית למקומות אחרים,
גם בעיני אין לה ממש יתרונות רק חסרונות, אני לא מבין אנשים שמהגרים לניו זילנד וגרים באוקלנד, אם אדם רוצה להגר לעיר גדולה, פקוקה ,עמוסה, ויקרה תעבור למלבורן או סידני באוסטרליה.
בעיני המקומות הכי טובים למגורים בניו זילנד (עם נוריד את ניו זילנד הכפרית),
שילוב של נוף, מזג אויר, עיר מסודרת עם עבודה ותשתיות, ים ,חוף וחיי פנאי אלו נלסון וטאורנגה, לא אוקלנד, הם מנצחים אותה בכל פרמטר, הבעיה היחידה שאולי בתחומים מסוימים יש בהם פחות עבודה, מצד שני גם יש בהם פחות מועמדים.

Workmail

New member
אני לגמרי איתך אבל אין לי ברירה

בתחום שלי (טלוויזיה דיגיטלית) יש עבודה רק באוקלנד.
אם זה היה תלוי בי הייתי דג דגים במילפורד סאונד

Workmail

New member
הכנתי קצת שיעורי בית

ואני בוחן אופציה לקבל הזמנה לעבוד בשלוחה שלנו ב-NZ.
בואו נדבר על התרחיש הבא:
אני מקבל ויזת עבודה, נוסע ל-NZ, מתחיל לעבוד, המשפחה מצטרפת והכל סבבה.
כעבור חודשיים החברה עושה קיצוצים ואני מפוטר (קרה לחברים שלי בארה"ב בסוף שנות ה-90 באורבוטק כשהבועה התפוצצה).
מה קורה איתי ? האם אני יכול לחפש שם עבודה אחרת ? האם ויזת העבודה ספציפית רק לאותו חברה שהזמינה אותי לעבוד עבורה ב-NZ ?

ANZ1

New member
שאלה טובה לבעל מקצוע

לפי מה שאני מבין ניתן לשנות פרט אחד בויזת העבודה בלי צורך לבקש ויזה חדשה, כולל לשנות מעסיק, אבל לפי מה שאני מבין, המעסיק החדש צריך להיות מעסיק מאושר להעסקת עובדים זרים (עבר תהליך כזה בעבר), התפקיד צריך להיות אותו התפקיד הכמו הקודם, וזה צריך להיות בק טו בק, לבקש את המעבר כשאתה עדיין עובד אצל המעסיק הקודם, אם המעסיק הולך לפטר אותך אבל נותן לך חודש חודשיים הודעה מראש, זה הזמן שיהיה לך למצוא מעסיק חדש ולהחליף את פרטי הויזה, אחרת תצטרך לבקש ויזה חדשה, אבל לפי דעתי אתה לא תוכל להיות חסר עבודה ולהמשיך לגור בניו זילנד, כמובן שזה תרחיש מאד יחודי ולא סביר.

Workmail

New member
ביררתי עם היועץ עליו המלצת לי וזה אכן אפשרי

יש לך 6 שבועות לחפש עבודה.
פיתרון נוסף הוא שהאישה תהיה מועסקת גם היא בעבודה נדרשת. מכיוון שלאשתי יש תואר שני ונסיון רב בעבודה סוציאלית מצבי טוב מהבחינה הזאת.
המצב אגב טוב שבעתיים ממקומות כמו קנדה או ארה"ב שם אתה ומשפחתך מקבלים בעיטה החוצה במצב כזה. מאוד לא נעים כשמדובר במשפחה עם ילדים.

למעלה