שכר במילואים (?)

Shaycus

New member
שכר במילואים (?)

שלום לכולם,

אתם בטח בקיאים בחוקים של השכר במילואים אז אשמח אם תוכלו לפתור לי את הבעיה הבאה.

במילואים האחרונים שהיו לפני 3 חודשים עשיתי 829.8 ש"ח על 4 ימי מילואים. בתקופה שקדמה למילואים עבדתי בעבודה זמנית ולא הרווחתי יותר מ3,000 שקל לחודש (שזה כמובן פחות משכר מינימום ולכן בטח שילמו לי לפי שכר מינימום). אם אני עושה חישוב יוצא שעשיתי 207.45 ש"ח ליום מילואים מה שאומר 23.05 ש"ח לשעת עבודה (9 שעות עבודה ביום).

עוד שבועיים יש לי מילואים פעם נוספת - ברגע שסיימתי את המילואים האחרונים התחלתי עבודה חדשה ככה שבעצם יש לי 3 תלושי משכורת לפני המילואים הבאים עם שכר אחר, שכר של 10,000 ש"ח לחודש (לצורך הנוחות, זה לא באמת השכר).
השאלה שלי היא כמה כסף אני אמור לקבל על 4 ימי מילואים שיהיו לי עוד שבועיים?
מישהו אמר לי שזה 160% ממשכורת היומית שאני עושה על 3 תלושי משכורת אחורה ומישהו אחר אמר לי שזה לא קשור ל160% ושזה גם לאו דווקא קשור ל3 תלושי משכורת אחורה.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי עם העניין הזה..

תודה,
שי

guya72

New member
תשלום

קצת הלכתי לאיבוד.
מאחר ואצל המעביד החדש לא יהיה לך וותק של 75 יום, אז ככל הנראה תצטרך להגיש תביעה ישירות לביטוח לאומי.
התשלום הוא לפי ממוצע של 3 משכורות אחרונות, כאשר יש מינימום של כ-190 ש"ח ליום (לא כולל בונוס של 40%).

Shaycus

New member
איפה הלכת לאיבוד?

אני אנסה לפשט את זה אם רק תסביר איפה נאבדת.

אצל המעביד החדש אני נמצא מסוף נובמבר מה שאומר שיש לי כבר 3 תלושי משכורת עד המילואים המדוברים (דצמבר,ינואר,פברואר).

לא הבנתי מה קשור להגיש תביעה לביטוח לאומי.

אם הממוצע הוא כפי שאתה אומר - ממוצע של 3 משכורות אחרונות, אז זה אומר שמה שאמרו לי על ה160% מהממוצע שאמרו לי זה סתם סיפורי שטויות?
למעשה אני אצטרך לקבל (בהנחה ואני מרוויח 10,000 בחודש) סכום עבור 4 ימי מילואים: 1,900 ש"ח (10,000 חלקי 189 שעות במשרה מלאה נותן 52 ש"ח לשעה --> כפול 4 ימי מילואים --> כפול 9 שעות ביום --> יוצא 1,900 ש"ח).
פספסתי משהו?

תודה,
שי

guya72

New member
אם כך

אתה יכול להגיש את התביעה לקבלת תגמול דרך המעסיק.
בתגמול יש סכום מינימלי ויש סכום מקסימלי.
אם אתה רוצה לדעת כמה תקבל - באתר של ביטוח לאומי יש מחשבון.

160% מהממוצע - זה שטויות. יכול להיות שהתכוונו לבונוס של 40%.

Shaycus

New member
זה יוצא לא הגיוני

זה יוצא כאילו על כל יום עבודה אני מקבל פחות מאשר הייתי מקבל אם הייתי עושה 9 שעות במשרד.

דוגמא:
אני מקבל (נניח) 10,000 ש"ח בחודש. לפי מה שרשום באתר - "שירות רצוף של 7 ימים - משולם בעד כל יום שירות (גם אם מדובר במספר תקופות רצופות של 7 ימים), על-פי הנוסחה הקיימת כיום בחוק (חלוקת השכר הרבע שנתי ב-90)" - על 4 ימי מילואים אני אמור לקבל: 10,000 כפול 3 = 30,000 שזה שכר רבע שנתי --> את זה נחלק ב90 ונקבל 333.33 ש"ח ליום מילואים שזה למעשה בחלוקה ב9 יוצא 37 ש"ח לשעה.

אבל אם אני נשאר בעבודה אני מקבל לפי 10,000 ש"ח חודשי על 189 שעות עבודה (משרה מלאה) --> 52.91 ש"ח לשעת עבודה.

אני מפספס פה משהו או שאני מרוויח פחות על יום במילואים מאשר על יום בעבודה?

נ.ב
זה בלי להתחשב בעובדה שאני נמצא במילואים אני נמצא שם פיזית 24 שעות ושאני עובד אני נמצא שם 9 שעות ביום.

אשמח אם מישהו יוכל לבהר לי את העניין.

תודה,
שי

guya72

New member
זה מה יש

בחישוב פר שעה - נכון, לעיתים אתה מרוויח פחות.
מעבר לכך, יש לך טעות בחישוב. יש מקרים בהם מקבלים בונוס של עד 40%. אני לא מתכוון לפרט את המקרים (זה קצת מורכב).
הסבר יש באתר של ביטוח לאומי (דף הנחיות למעסיק).
כמו כן - תיעזר במחשבון.

למעלה