שכר בסין

אMור

New member
לא.

זה אולי נכון לגבי ניצול ילדים במפעלים וייטנאמים או תאילנדים. בסין, השכר הממוצע לפועל ייצור הוא כ- 100 דולר בחודש. בנוסף - הוא מקבל מגורים במעונות, בד"כ במתחם המפעל.

Benkok

New member
בתאילנד המינימום הוא 178 באהט ליום

ז"א פלוס מינוס 110$ לחודש. חוקי העבודה מאוד נוקשים לטובת המועסק (כמו באנגליה) וממש אי אפשר לשחק משחקים כי התאים מאוד אוהבים ללכת להתלונן ללייבור דיפרטמנט.

Benkok

New member
איך עושים ממוצע של 73 מיליון איש?

המשכורות בתאילנד נעות בין 5,000 באהט ל150,000 באהט לחודש. תעשה את המתמטיקה שלך לבד...

Charlie

New member
זו לא כמות האנשים - זו רמת המדינה

בארה"ב יש 285 מיליון אנשים והשכר הממוצע שם לשנה (שם זה שנתית) הוא בערך 33 אלף דולר. בישראל יש רק 6 ומשהו מיליון אבל השכר החודשי הממוצע כאן הוא כ-7,500 ש"ח ברוטו לחודש (עלוב, הא?!). כנראה שבתאילנד אין גוף שבודק את זה או שאולי זה לא מפורסם או שאתה פשוט לא מתעניין בדבר מטבע הדברים כעצמאי וזר. חפיף, במקומך הייתי אותו הדבר...

A Wang

New member
ממוצע נכון, אבל יש סטייה תקן

אמנם לא בגואנדונג כל כך אבל יש אזורים בצ'יינה ש-400 RMB לחודש זה שכר סביר גם בגואנדונג, במפעל דגים שהייתי (אוי.. כל כך מזמן... 3.5 שנים) הפועלות שם קבלו 400-500 לחודש. לא זוכר שנתקלתי בשביתה... השכר השנתי הממוצע עומד כיום על 1,100USD לשנהץ בשנגחאי שמעתי בחדשות שעומד על 4000 USD+ מדד ג'יני תופס זווית....

Nikom

New member
Bangkok

אני עובד בבנקוק כבר שנים רבות משכורת ממוצעת בתאילנד - בנקוק ( בשאר חלקי תאילנד יש להפחית עד 40% ) מוכרת בחנות בקניון בין 3500 בהט ל 4500 בהט לחודש. מהנדס ממשלתי : 12.000 בהט לחודש מורה בבית ספר עם ותק 12.000 בהט מנהל בכיר או מנכ"ל בחברה תאילנדית 35.000 - 50.000 בהט מנהל תאילנדי בחברה מערבית או יפנית + 10% המזכירה הנאמנה שלי מרויחה 6000 בהט לחודש ( תואר שני באוניברסיטת צ'ולהנקורון) רשיון עבודה בתאילהד : בעיה סבוכה עם עלות כספית גדולה + חידוש ויזות כל 90 יום ( מחייב יציאה מתאילנד החוק חל על כולם כולל בעלי ויזות עסקים או ויזות אחרות לשנה ). לעבוד בלי ויזת עבודה ו Work prmit בעייתי ויש הלשנות שגוררות מאסר וגרוש במקרה הטוב.

Benkok

New member
כמה דברים...

לא מובן לי איך מצאת מזכירה נאמנה, בוגרת תואר שני ב6,000 לחודש. אם יש לה חברה עם אותם נתונים, שלח אותה אליי...כי בשלוש וחצי שנים שאני כאן עוד לא נתקלתי בבוגרת אוניברסיטה שתעבוד בשביל 6,000 באהט, בטח לא אחת נאמנה... אבל אם אתה אומר אז אתה בטח יודע... לגבי הויזה, עם כל הכבוד לשנים הרבות שלך בבנגקוק, מה שכתבת הוא פשוט לא נכון. מי שיש לו אישור עבודה (ספר כחול) מאריך את התוקף שלו בלייבור דיפרטמנט. עם ההארכה של הWORK PERMIT אתה ניגש לאימיגריישן בסוי סואן פלו (סאתון סוי 3) והם מאריכים לך את הNON-B בהתאם לWORK PERMIT. אין צורך לצאת מהמדינה כל עוד אתה מאריך את הWORK PERMIT בצורה חוקית. בשלוש שנים שהייתי שכיר לה הייתי צריך לצאת מהמדינה (וכשיצאתי אז כמובן הוצאתי RE-ENTRY כדי לא לפגוע בויזה) לעבוד בלי WORK PERMIT זה אכן בעייתי, אבל מאסר וגירוש זה לא המקרה הטוב...זה המקרה הרע. שעתיים באימיגריישן ו פלוס מינוס 30 אלף באהט זה המקרה הטוב...אבל זה עובד רק פעם אחת... באיזה תחום אתה עובד, אם מותר לשאול?

למעלה