נכון
אבל מאיגוד מקצועי , הייתי מצפה שיילחם עבור כולם ולא עבור "כל מקרה לגופו".
עצ זה שיש עו"סים מופרטים מאוכלוסיות מופרטות, על האיגוד לבצע את מה שהוא מצפה מכל עו"ס לבצע גם פנימה לתוך המקצוע-OUTREACH .
זה משול לעו"ס נוער היושבת בלשכה ומחכה לפוניה ולא מבינה למה אף אחד לא מגיע אליה, וכך מנהליה חושבים שאין בעיות עם הנוער, כשמגיע נער ללשכה הוא מקבל טיפול פרטני.
בעוד המצופה מאותה עו"ס לבצע איתור מישיג במקום בו נמצאים בני הנוער בסיכון ובמצוקה ולהנגיש להם את שירותי הלשכה, כך אני רואה באיגוד כמו אותה עו"ס , יש אוכלוסיות שיכולות להילחם על זכויותיהם, ויש גם אצלינו במקצוע אוכלוסיות עו"סים מוחלשות ומודרות גם מהשיח המקצועי וגם מהשיח באיגוד- סתם לצורך הדוגמא כשאנחנו מדברים על הפרטה, מישהו חשב על ההפרטה בשירותים של האוכלוסיה הערבית? שהן סובלות ממספר דיכויים והדרות , מעצם היותן נשים, ערביות, אקדמאיות, העובדות במוסדות מופרטים ומתייחסים אליהם כאל סחורה? היכן האיגוד?
לא כל דבר תלוי בנו.
אני יכול לתבוע את המעסיק שלי , תבדקי קצת משפטי בתי הדין לעבודה ותגלי שרוב התביעות הן פוסט מורטם לאחר הפסקת התקשרות (פיטורין או התפטרות), אף אחד לא יסכן את עבודתו - בשביל זה האיגוד נוצר כדי לקדם את האינטרסים של כולנו , ולא של מקרים בודדים שפונים לאיגוד. האיגוד אם עובד מחברת שיקום "XXX" פנה לאיגוד, האיגוד במקביל לייעוץ המשפטי לאותו עובד, צריך גם לפנות למשרד הבריאות, ואם זה לא עוזר, להגיש בשם כל העובדים תביעה ייצוגית מול משרד הבריאות וחברת "XXX" . רק כך האיגוד ידאג לכולם.
תא עמותא ועתידנו עושים עבודה יפה אך לא מספיקה, משום שאינם מגיעים לכלל האוכלוסיות המופרטות שחלקן יכול לחלום על דברים שאני ואת מקבלים כמובנים מאליו- תלוש שכר, תשלום פנסיה (ע"פ חוק) , ימי מחלה, חופשה , לכן אני מתנגד לקרוא ליזמים ולעמותות בשמם אלא לקרוא להם "קבלנים" כי התנהגותם היא של אחרון מעסיקי הקבלן, וראוי שהאיגוד יפעל נגד תופעה בזוייה זו.
מעבר לבעיות של העובדים, הס מלהזכיר את מצב הפנימיות המופרטות שהרווחה מעלימה עין מהבעיות שם, וכמה מקרים מפורסמים כגון "נווה יעקב" כמגורים טיפולים אינטנסיביים ודומיו , הוסטלים לפיגור שהיו אמורים להיסגר אך לא נסגרים בשל שיקולים פוליטיים (כן מה שקראת) אז הבעיות של השכר הן קצה הקרחון.