שכר בעמותה

E u r o p e e

New member
שכר בעמותה

שלום וברכה. ברצוני לברר מהו השכר הריאלי של עו"ס בעמותה כאשר היא בעלת תואר 2 וותק של 9 שנים. העמותה נותנת מענה לבני נוער עם בעיות התמכרות. תודה.

מללנ

New member
יש שכר מינימום ענפי לעובדי עמותות

הפעימה האחרונה היתה בינואר. ויש עוד אחת ביולי הקרוב.
פרסמתי התנאים מספר פעמים.
תעשי חיפוש קצת אחורה.

KFIRB

New member
על הקרח את מתכוונת

כי רוב הקבלנים מצפצפים על ההסכם במצח נחושה , האיגוד ההסתדרות ומשרדי הממשלה עוצמים עיניים בשמירה ועושים עצמם ישנים.

בתחום שלנו אין עמותות אין יזמים אלא קבלנים חלקם יותר פיירים , חלקם אפילו משלם בצורה הגונה לפי ההסכם , לא מאהבת מרדכי אלא מחשש שהמשרד האמון לא יקבל אותם במכרז הבא, מעטים מאוד ובודדים מאוד משלמים לפי ההסכם כי זה מצפון ליבם.

מללנ

New member
זה תלוי בנו

יש לא מעט עובדים ששומרים לעצמם את התסכול ולא פונים
ויש כאלו שפנו לאיגוד ואף הגישו תביעה משפטית על מנת לקבל את שכר המינימום הענפי וקיבלו
נכון שכל מקרה לגופו אך חבל להתייאש מראש. זה תלוי בנו

KFIRB

New member
נכון

אבל מאיגוד מקצועי , הייתי מצפה שיילחם עבור כולם ולא עבור "כל מקרה לגופו".

עצ זה שיש עו"סים מופרטים מאוכלוסיות מופרטות, על האיגוד לבצע את מה שהוא מצפה מכל עו"ס לבצע גם פנימה לתוך המקצוע-OUTREACH .

זה משול לעו"ס נוער היושבת בלשכה ומחכה לפוניה ולא מבינה למה אף אחד לא מגיע אליה, וכך מנהליה חושבים שאין בעיות עם הנוער, כשמגיע נער ללשכה הוא מקבל טיפול פרטני.

בעוד המצופה מאותה עו"ס לבצע איתור מישיג במקום בו נמצאים בני הנוער בסיכון ובמצוקה ולהנגיש להם את שירותי הלשכה, כך אני רואה באיגוד כמו אותה עו"ס , יש אוכלוסיות שיכולות להילחם על זכויותיהם, ויש גם אצלינו במקצוע אוכלוסיות עו"סים מוחלשות ומודרות גם מהשיח המקצועי וגם מהשיח באיגוד- סתם לצורך הדוגמא כשאנחנו מדברים על הפרטה, מישהו חשב על ההפרטה בשירותים של האוכלוסיה הערבית? שהן סובלות ממספר דיכויים והדרות , מעצם היותן נשים, ערביות, אקדמאיות, העובדות במוסדות מופרטים ומתייחסים אליהם כאל סחורה? היכן האיגוד?

לא כל דבר תלוי בנו.

אני יכול לתבוע את המעסיק שלי , תבדקי קצת משפטי בתי הדין לעבודה ותגלי שרוב התביעות הן פוסט מורטם לאחר הפסקת התקשרות (פיטורין או התפטרות), אף אחד לא יסכן את עבודתו - בשביל זה האיגוד נוצר כדי לקדם את האינטרסים של כולנו , ולא של מקרים בודדים שפונים לאיגוד. האיגוד אם עובד מחברת שיקום "XXX" פנה לאיגוד, האיגוד במקביל לייעוץ המשפטי לאותו עובד, צריך גם לפנות למשרד הבריאות, ואם זה לא עוזר, להגיש בשם כל העובדים תביעה ייצוגית מול משרד הבריאות וחברת "XXX" . רק כך האיגוד ידאג לכולם.

תא עמותא ועתידנו עושים עבודה יפה אך לא מספיקה, משום שאינם מגיעים לכלל האוכלוסיות המופרטות שחלקן יכול לחלום על דברים שאני ואת מקבלים כמובנים מאליו- תלוש שכר, תשלום פנסיה (ע"פ חוק) , ימי מחלה, חופשה , לכן אני מתנגד לקרוא ליזמים ולעמותות בשמם אלא לקרוא להם "קבלנים" כי התנהגותם היא של אחרון מעסיקי הקבלן, וראוי שהאיגוד יפעל נגד תופעה בזוייה זו.

מעבר לבעיות של העובדים, הס מלהזכיר את מצב הפנימיות המופרטות שהרווחה מעלימה עין מהבעיות שם, וכמה מקרים מפורסמים כגון "נווה יעקב" כמגורים טיפולים אינטנסיביים ודומיו , הוסטלים לפיגור שהיו אמורים להיסגר אך לא נסגרים בשל שיקולים פוליטיים (כן מה שקראת) אז הבעיות של השכר הן קצה הקרחון.

מללנ

New member
כמוני כמוך- לשנינו אכפת

לכן חשוב לי שלפחות בכל תשובה או חיפוש ידע של עובד סוציאלי
וכן, כל מקרה פרטי, שקוראים אותו עשרות ומדברים עליו אולי הרבה יותר
נמשיך להפיץ את התנאים.
כדי שאלו יחלחלו למעסיקים ויחלחלו לעובדים
וכולם ידעו מה מגיע והיכן לדרוש.
אני מסכימה בחלק מהדברים שכתבת
אשמח אם תעזור להפיץ את התנאים
כי לא פעם שאני כותבת עליהם, אני מרגישה שיש תגובה שלך שפוסלת זאת.
בוא נשתף פעולה למען העובדים הסוציאליים
אם לא אנחנו, אז מי?

KFIRB

New member
אני אגיד לך מה אני מרגיש

אני מרגיש שהתנאים הם בגדר המלצה.

חבל שנטעו"סית לא כאן, כדי שהיא תספר לך איך, לא איזה עמותה קיקיונית אלא בית חולים המתפקד כעמותה מתנער מההסכם. והתשובות של האיגוד מצויות כאן בפורום , אני התביישתי לקרוא אותן, יותר התביישתי לקרוא את תשובת יו"ר האיגוד היוצא לנטע. כאן בפורום זה.

האיגוד לא מתפקד כשומר הסף של ההסכם, ורק השבוע התפרסם ראיון עם היו"רית הנכנסת, שהיא עצמה מדווחת על תביעה נגד קבלנית שיקום שנסגרה בהסדר טיעון כדי להשתיק את הפרשה אבל מצד שני להעניק לאותה עובדת את התנאים כ"כל מקרה לגופו" בשו-שו בשקט שאף אחד לא יידע... ,

האיגוד כנראה חסר שיניים בהסכמים שהוא עצמו רוקם, הייתי מצפה מיו"ר האיגוד העתידי שלי שתצניע את האימפוטננטיות של האיגוד שהיא עצמה נכנסה אליו, להתגאות בהסדר טיעון? במשפט שאסור לומר במי מדובר המעסיק? ברור למה! כדי שעו"סיות אחרות לא ידרשו זאת מהמעביד הקבלן הגזלן והנצלן שלהן.

איפה האיגוד? איפה ההתחייבות של משרד האוצר, הבריאות והאוצר שלא יחדשו הסכמים עם הקבלני שירות האלו? היכן ההתחייבות של המשרדים להפסיק הזרמת כספים לשירותים?

אז יופי עובדים ידעו את הזכויות שלהם, לומר את חוקי הג'ונגל, עובדים שיסכימו לשכר ברצפה תמיד יהיו, תפקידנו כחברה וכעו"סים והאיגוד שלנו כאבא ואמא של העו"סים יהיה לדאוג שגם מי שמסכים מחוסר ברירה כלכלית או אחרת לעבוד בתנאי עבדות לא ינוצל בשל מצוקתו הכלכלית או התרבותית .

אני לא מתנגד להפצת ההסכם, אני מתנגד למצג שווא שההסכם מחייב כי הוא לא, והוא לא נאכף והייתי שמח לשמוע מגב' צפרא חייק הסברים מדוע עד היום היא מתהדרת במשפטים שנסגרו בפשרות מתחת לשולחן ולא עשתה משהו בנוסח פרקטיקה של מדיניות, בנוסח של לחימה משפטית , ההסכם מבחינתי כמי שעדיין לא שייך לעו"סים אך מתעתד להיות שייך לו, הופר ע"י האוצר והמדינה ולכן לאיגוד אין התחייבות לקיים את ה"שקט התעשייתי" כפי שהתבקש.

למעלה