שכר בעמותות

אפרת1607

New member
שכר בעמותות

שלום לכולם!
אני עובדת סוציאלית בתחילת דרכי, וכמה מהעמותות שהייתי אצלם בראיון הציעו לי משכורת נמוכה יותר ממה שאמור להיות ע"פ הסכמי השכר בעמותות.
רציתי לשאול האם זה נפוץ שהעמותות לא מכבדות את ההסכם ומשלמות פחות מהנדרש?
בנוסף, האם הייתם ממליצים בתור התחלה לעבוד במקומות הללו למרות השכר הנמוך על מנת לצבור ניסיון להמשך?
תודה רבה!
 

newbe85

New member
כן ולא

כן, זה נפוץ שמשלמים פחות מהשכר הקבוע בהסכם. לפי סטטיסטיקה אחרונה שקיבלתי מחברים שפעילים באיגוד רק כ 70% מהעמותות עומדות בהסכם (וגם זה לאחר הפעלת לחץ).
לא, לדעתי לא שווה לעבוד בפחות מהמינימום. זוהי נתינת יד פעילה למדי לכך שעמותות אלו לא ישלמו אף פעם את המינימום כי יש מי שמוכן לעבוד גם בפחות (הכל הרי בסופו של דבר הוא עיניין של היצע וביקוש וכל עוד מישהו מוכן לעבוד בפחות אף אחד לא יישלם מיוזמתו יותר). חוץ מזה, קל להיכנס, קשה לצאת. לדעתי עדיף להשקיע מלכתחילה קצת יותר מאמץ במציאת עבודה הולמת מאשר לשקוע בכזו עם תת תנאים. אם מחפשים בסוף באמת לא חסר כאלה גם בהיעדר ניסיון.
 
מסכימה

כשיצאתי מהלימודים חיפשתי לא מעט זמן כי השכר היה אחד הדברים שלא התפשרתי עליהם (לצד הדרכה וכמובן עניין בתחום). זה אכן לקח מספר חודשים (בינתיים עבדתי בתחום אחר) אבל לבסוף מצאתי ומשם גם עברתי לעבודה אחרת שגם בה מכבדים את ההסכם. אם טת מאמינה שאת שווה את זה אז אל תתפשרי. בהצלחה!
 

sher2004

New member
תלוי עד כמה את לחוצה למצוא

עבודה ועד כמה את מוכנה להתפשר.
 

KFIRB

New member
אני לא מסכים!!!!

ההסכם נחתם בדיוק בגלל זה.

גם אם אנשים לחוצים על העבודה , צריך לכבד אותנו כאנשי מקצוע . אם אין כבוד, ו מנצלים את הלחץ ולא מכבדים את השכר שהמשרד הממן משלם עלינו, אסור לנו לעבוד שם.

הסיבה שיש כאלו שמרמים, זה בגלל שיש פרייארים שמסכימים לעבוד אצלם.

היוצא דופן לעניין זה, הוא משרד הבריאות שלצערי , הוא היחיד שלמרות ההסכם לא משלם לעמותות וחברות הנותנות שירותים תחתיו את שכר העו"ס המעודכן, דבר שחלק גדול מהעמותות והחברות (לא כולן), משלמות מכיסן ,למשל לפני כמה חודשים הייתה שביתה של כל היזמים בשיקום ליום אחד במטרה ללחוץ על משהב"ר להעביר תשלומים לפי ההסכם, איני יודע אם השתנה משהו בעקבות אותה שביתה.

בהקשר זה, יש לציין לחיוב דווקא את החברות הגדולות בתחום שירותי השיקום, שמשלמות לפי ההסכם החדש.

בנושא העבודה , ההסכם הוא נקודת הפתיחה , ואין להתפשר מתחת לתנאיו.

לפי מה שאת כותבת נשמע שההסכם הוא המלצה , וזה מה שהאוצר רצה ורוצה לעשות ולכן צו ההרחבה מתעכב, העניין שלדעתי משרד הרווחה , החינוך והרשות המקומית מעבירים את התשלום לעמותה לפי ההסכם, וה"עמותה " גונבת את ההפרש לכיסה. אני חושב שאם האיגוד היה מספיק חזק, הוא לא היה מסכים להידברות עם העמותות, הארגונים והחברות המופרטות אלא מבקש מהמשרדים הממנים להפסיק התקשרות כפי שהתחייבה המדינה בהסכם. זה בזבוז כספי משלמי המיסים!!! ויתרה מזו זה זלזול ואי כיבוד המקצוע על ידינו. אם בעלי המקצוע לא מכבדים אותו אז למה שהציבור או ההדיוטות יכבדו אותנו?

הצעתך מקוממת אותי.
 

sher2004

New member
אני מסכימה איתך אך באותו הזמן

אני מסתכלת על המצב בשטח: יש הרבה עובדים סוציאליים שמתחרים על כל משרה. מי שיכול להרשות לעצמו להמתין הרבה זמן שיעשה זאת. אך מי שזקוק לניסיון ולשכר לעיתים מתפשר על דברים מסוימים- יכול להיות שעובד מסוים יתפשר על הדרכה, והשני על שעות העבודה והשלישי על השכר. מה שאתה מתאר הוא המצב האידיאלי וקשור לכך שהאיגוד הוא לא מספיק חזק.
 

KFIRB

New member
יש הבדל בין הדרכה, % משרה לבין שכר.

נכון הכל חשוב.
אבל , את משמשת בכובע של מנהלת הפורום, והייתה כאן מנהלת פורום שבעברה נפגעה מההסכם והיא עדיין כותבת פה.

הדרכה, היא מחויבת מן מהמקצועיות אך לא קיימת בכל מקום. % משרה קשור בין היתר לכבודנו האבוד. אז נקבע לנו שכר מינימום ענפי,לראשונה בישראל, וגם על זה אנחנו מוותרים? אז איך נראה בעיני הציבור? כחבורת נמושות ותרנית.

לכל אדם אחר בפורום יש אחריות לדבריו, אך כמנהלת פורום דברייך מקבלים תהודה אחרת, ולכן לומר לעו"ס טרייה "תתפשרי על השכר כי זה מה יש" זה לא רק איגוד לא חזק (למרות שהוא מאוד מתחזק מאז הבחירות האחרונות , לא בממדים משמעותיים אך יותר טוב ממה שהיה לפני), זה בעיקר מקצוע ללא דימוי עצמי מקצועי חזק מספיק ועמוד שדרה .

אני אישית, אם הייתי מנהל הפורום, הייתי נזהר בדבריי. יש הסכם וצריך שכל הקשורים בו יכבדו אותו, כולל אותנו כאנשי מקצוע שמכבדים את עצמם. טוב שלא הצעת לה למלצר בינתיים....
 

sher2004

New member
כפיר אני מציעה לך להיכנס לאיגוד עם כזו אמביצי

אמביציה.
אני בהחלט אחראית לדבריי ואני כתבתי את דעתי האישית בלבד! החיים שלנו מלאים התפשרויות וכל אחד מאיתנו בוחר היכן להתפשר, ולכן כתבתי שהכל עניין של עד כמה אנו מוכנים להתפשר ולחוצים למצוא עבודה.
 

אמאלי

New member
מסכימה עם כפיר

אם כל הלחץ והקושי למצןא עבודה, אני מאמינה שאין להסכים לתנאי שכר פחותים ממה שהוסכם עליהם
 

KFIRB

New member
אני עדיין תמהה על הגישה של להתפשר

כואב לי לשמוע את המשפט "צריך להתפשר .

במסגרת הדברים שאנו יכולים להתפשר עליהם, יש אחוז משרה, היעדרה או איכותה של הדרכה, אבל שכר מינימום?

אני לא רוצה להגזים, אך מדובר על בשיתוף ךפשע, אנחנו כבר לא הקורבנות, וקשה לנו להיפרד מהקורבנויות המקצועית , אבל די, זה נגמר, נקבע לנו שכר מינימום ענפי לעובדים המופרטים , ויש לנו תמיד בחירה, עובדה ש 70 % משלמים לפי ההסכם.

המצחיק הוא שאותן עמותות שהיה צורך ללחוץ עליהן והן מוכרות בקרב הציבור "כעמותות " העושות "חסד" "עבודת קודש" , ודווקא חברות פרטיות שכולם אוהבים לשנוא , חברות פרטיות גדולות שמספקות שירותים מופרטים, התייחסו להסכם בכבוד מהיום הראשון בו אושר.

משמע שמי שמתייחס לעצמו כשנורר , מעביר לעובדיו מסר שהם לא עובדים בכבוד אלא בחסד ואמורים להשתתף במאמץ המשותף לשנורריות כולל תרומת זמנם ומשכורתן ל"מטרה נעלה" אני מצטער, לא נופל בפח הזה, שום עמותה בימינו לא מסכנה, יש טובות יותר ויש פחות טובות, עובדה שמי שטובה וקטנה כמו חברה גדולה וטובה לא צריכים את השטיקים האלו, מי שעובר על החוק אלו עמותות השנורר הגדולות או עמותות קקיוניות . או חברות פרטיות קטנות.

מי שעובדיו יקרים לו, יכבדם לפי ההסכם וידרוש מהמשרדים הממנים את ההפרש (ע"ע משרד הבריאות). מבחינת חלק ממשרדי הממשלה אנחנו מיותרים, אסור שאנחנו נחשוב כך על עצמנו ... כי אז באמת אפשר לסגור את הבאסטה .

נכון ההסכם לא מחייב כי אין לו צו הרחבה חוקי, אבל מי שהולך לעבוד בפחות מתנאי ההסכם הוא שותף בשתיקה להפרה שלו. אם לא יהיו לעמותות האלו עובדים , הן יצטרכו להתיישר.


אף אחד לא אמר שום דבר על קופות החולים שגם מתפקדות כעמותות ועדיין נותנות לרוב העובדים הסוציאלים שלהן תנאי שכר נאותים.
 
למעלה