שכר הרופאים

זאוס999

New member
שכר הרופאים

שלום לכולם! אני מועמד ללימודי רפואה בשנה הקרובה. באופן כללי אני די סגור על המקצוע, (במיוחד שיש במשפחתי כמה רפואנים) ואני יודע מהן הדרישות. למרות זאת, הדבר שמפחיד אותי הוא התגמול הכספי המגוחך שמקבל כיום רופא בארץ. אינני הולך ללמוד רפואה כדי להתעשר, אך אני מצפה שעבור לימודים ארוכים ומייגעים בנוסף להתמחות ותת-התמחות (שלא לדבר על תורנויות לילה מפרכות) אני חושב שמגיע לרופאים יחס טוב יותר מזה שהם מקבלים כעת. הייתי שמח לשמוע תגובות ו/או אנפורמציה נוספת לגביי השכר, תנאי ההעסקה, או כל דבר אחר...

mickeym

New member
אהלן

תראה, זו בעיה יחסית קשה שנובעת ממספר מישורים ובראשם "חוסר הרווחיות" של מערכת הרפואה בארץ. מכיוון שהרופאים שלא מקבלים פרטי הם עובדי בתי חולים או קופות חולים, השכר הדיפרנציאלי הוא כזה של עובד מדינה (פחות או יותר). הבעיה היא כזו: 1. ביחס למתכנתים/מהנדסים וכד' יש פער שכר משמעותי לרעה. ההבדל הוא שרופא יכול מגיל מסויים להמשיך ולהרויח בעוד שמהנדס לא. 2. שכר הסטאז'רים הוא בדיחה עצובה, שכר המתמחים יותר טוב אבל הוא כפוף שעות מטורפות. 3. עושה רושם שבשנים הקרובות עומד להיות מחסור די גדול של רופאים ובמיוחד בתחומים כמו הרדמה, כירורגיה כללית, פנימיות וכד'. במדינה מפגרת כמו שלנו כמובן לא עושים שום דבר עד שהאסון לא קורה ולכן העלאת משכורת בניסיון לבלום את בריחת הרופאים לחו"ל תהיה רק אחרי שימותו בין מאות לכמה אלפים בשנה כתוצאה מטיפול לקוי/אי טיפול. עד שזה לא יקרה, אתה יכול להיות בטוח שמה שהיה זה מה שיהיה.

JulieKo

New member
למה

למה אתה חושב שמה שהם יעשו זה יעלו משכורת? אם זה באמת המצב, יהיה הרבה יותר פשוט להוריד את תנאי הקבלה.

mazuzboy

New member
הבעיה נובעת מהעובדה

שכיום הרבה מאוד (לא יודע מספר מדוייק אז לא אזרוק סתם) אבל באמת הרבה מאוד רופאים הם יוצאים ברה"מ ומן הסתם לא למדו בארץ, ככה שבנתיים יש איזשהו כיסוי לדרישות החולים. בעוד כ-15/20 שנה כשכל אותם רופאים שבאו מברה"מ יצאו לפנסייה אז תהיה הבעיה האמיתית. כי כל כוח האדם שישאר בארץ הם רופאים שלמדו בארץ. וכמה מסיימים כל שנה רופאים בארץ 450 בערך? באמת הפתרון הוא לא להוריד ציון קבלה אלא להרחיב את מספר המושבים בכל פקולט הבאופן ניכר. לטפל בבעיה באיבה, ולא כמו שאמרת שעושים בארץ רק אחרי שהכל מתפוצץ.העלאת שכר לא ממש תשפיע כי תמיד היו רופאים שעזבו ולא נראה לי שעוד 1000 שקל בחודש זה מה שישאיר אותם בארץ.

Phrenum

New member
...

אני חושב שרוב הרופאים שעוזבים את הארץ עושים את זה בגלל הכסף. הבעיה היא שמערכת הבריאות אינה מעריכה את הרופאים וההבדל המטורף בין משכורתם מרקיעת השחקים של ראשי מערכת הבריאות לבין זו של מתמחה ואף מומחה היא מגוכחת. אין אף רופא שמתמודד איתה, חושק שיניים וממשיך, רוב הרופאים פותחים קליניקה פרטית במקביל או עושים כמות מטורפת של שעות נוספות ובכל מקרה מאבדים כל זכר לחיי חברה. החצי השני עובר לחו"ל, שם יודעים לתגמל רופא. הבעיה עם הרחבת המושבים בפקולטה היא זו של חוסר מקום פיזי, שניתנת לפתרון, אבל בעיקר חוסר רצון לפתוח מכללות לרפואה (שייתכן ויורידו את רמת הסטודנטים אבל בטוח יורידו מהפאר של האוניברסיטאות). מסיימים כל שנה בערך 450 רופאים...

mazuzboy

New member
היום שבו יפתחו מכללות לרפואה

יהיה די עצוב.מה כן הם יכולים לעשות זה להוסיף פקולטות לרפואה באונברסיטאות קיימות חיפה/בר אילן לא רנאה לי שזה יצליח כל כך , אז פשוט להרחיב אץ המספר בכל פקולטה מאלה שכבר מלמדים רפואה

Phrenum

New member
יש בעיה...

רוצים לפתוח בבראילן, אבל בחיפה כבר יש בטכניון, אני לא חושב שהם יפתחו אחד נוסף בתוך ה"אוניברסיטה". הרחבת הפקולטות תדרוש הרחבה פיזית לחלוטין שלהן כי אין מספיק מקום ליותר אנשים, הן כבר בתפוסה מלאה

nightriders

New member
הבעיה לא רק באוניברסיטאות

העומסים קיימים היום גם במחלקות בבתי החולים. הם לא יודעים איך לאכול אותנו, וזה בהחלט פוגע בהוראה

moran f

New member
בעיקר במחלקות

באולמות ההרצאות זה פחות בולט - יש מספיק כאלה שהם גדולים, ומספיק אנשים שלא באים.במחלקות מזכירים הרבה את זה שאנחנו הרבה אנשים ובשנים הבאות המספר רק ילך ויעלה.

JulieKo

New member
נכון אבל

כשמגדילים את מקום המושבים בפוקולטה בעצם מורידים את תנאי הקבלה. והכוונה היא לא דווקא לציון. אותם אנשים שבתנאים רגילים לא היו מתקבלים בגלל הראיון, לדוגמא, יתקבלו.

למעלה