שכר ותנאים בעמותה

סיון370

New member
שכר ותנאים בעמותה

שלום, יש לי ראיון עבודה ראשון בעמותה. אני עו"סית מתחילה (שום ותק, שום ניסיון). אשמח לדעת גם מהו השכר שעלי לקבל עבור 1/3 משרה+ בהמשך יצטרף לזה עוד 1/4 משרה (לא להאמין איך פועלים אחוזי המשרה של העוסים..). +איזה עוד תנאים עלי לוודא שאני מקבלת? תודה

לגביי השכר קשה לי להגיד

בעיקרון לפי ההסכם הקיבוצי שכר למשרה מלאה בעמותה אמור להיות מתישהו בפעימה האחרונה סביב ה 7000 שח. לכן תנסי לבקש לפחות שליש מזה.
לגביי תנאים נוספים - פנסיה זה חובה בחוק. תשאלי גם לגביי קרן השתלמות, נסיעות, הוצאות אחזקת רכב, כמה ימי חופש, ימי מחלה (האם הם בתשלום מלא או על פי חוק ואז משלמים רק מהיום השני או השלישי של המחלה), קופת גמל. האם השכר הוא על פי ההסכם הקיבוצי, האם יש אופציה לבקש העלאה אחרי מספר חודשים או שהשכר נקבע על פי הדרגות. תבקשי שיכירו לך. בותק ממקומות עבודה קודמים אם יש לך ומהשירות הצבאי אם עשית. אם זה מקום שמקבל את ההסכם הקיבוצע, תבקשי לחתום על תגמול נמרץ או משהו כזה, זה מקפיץ אותך כמה שנים בותק.

סיון370

New member
קודם כל תודה.. דבר שני

אני מניחה שעדיף שלא אבוא עם כל השאלות האלו כבר בראיון הראשון נכון? אולי חוץ מעניין השכר..? כדאי לראות אם בכלל מקבלים אותי או לא, לא? נשמע שאחרת זה קצת מבריח את המראיינת.

dina1001

New member
חשוב מאוד להעלות את זה בראיון

ואין על מה להתבייש. אלו הן הזכויות שלנו.
אם תתקלי במנהל/ת שזה לא מוצא חן בעיניו - אז טוב שתגלי את זה כבר בראיון כי זה עשוי להעיד גם על ההמשך.
המשא ומתן על הזכויות לא נגמר בראיון עצמו, לעיתים עולה צורך/רצון לדיון שכר, תשלום מיוחד שתרצי לקבל (למשל על מילוי תפקיד מחוץ לשעות העבודה במצב חירום, נסיעות חריגות שתעשי וכו').
כדאי לדעת מראש, עד כמה שניתן, מה הגישה של הארגון ושל המנהל, והראיון הוא קצת מדד לכך.

אני מעלה שאלות כאלה בדר"כ בראיון שני

אלא אם המראיינת מעלה את זה בעצמה כבר בראיון הראשון. לדעתי זה מראה על רצינות ששואלים את זה, אבל לא תמיד זה מתאים לראיון ראשון, עדיף שקודם כל יתרשמו ממך לטובה ואח"כ שתשאלי את השאלות האלו ותגידי אם זה מתאים לך או לא.

למעלה