שכר ותשלום

חMודי

New member
שכר ותשלום

עם כל הכבוד לתחום העבודה הסוציאלית הוצאה לי עבודה כעוזר- סייע לעובד סוציאלי 26 שקלים לשעה,
בעמותה.
אני לא חושב שבתחומים אחרים, כמו למשל, קופאים, מאבטחים, שהם מקבלים תנאים יותר טובים.

אני חושב שיש יתרון וחסרון גם בעבודה סוציאלית -

וחבר טוב שלי עובד בחברת 'אור שלום' ומקבל פלאפון מהעמותה, ועוד תנאים שאני לא קבלתי בעבודות הקודמות שלי.

אני חושב גם אם המשכרת נמוכה בשנת 2014, גם בתחום ההנהלת חשבונות המשכורת לא בשמיים , לכן להרוויח 5000 שקל, הרבה אנשים מרוויחים ככה. אני גם חושב שלהיות זמר היום לא בהכרח זה עולם ורוד- אבל לא חסר שם "מאפיה".


ואני בתור [אדם ] חושב ומכיר אנשים עם צרכים מיוחדים ואוטיסטים ומעריך אותם יותר מאנשים רגילים שרק מחפשים לדבר על ריאליטי מבוים וזול לבין אנשים שונים ומיוחדים שהעזרה להם היא סיפוק מאוד גדול, לצד משכורת גבוהה ו0 הרגשה של סיפוק והעצמה אישית.
 

חMודי

New member
תחום העבודה הסוציאלית

לדעתי לא נחות מתחומים אחרים
מטבחות שעבדתי בו ולא הצלחתי להתמקצע.

לי כואב לראות קופאיות צבריות שלא מנסות למצוא עבודה לחיים ועם הגשמה עצמית
ולא אדם שמרוויח 5000 שקל אבל בזכותו ילד/נער מרגיש שיש לו סוג של אבא/ אח שני.

במטבח , אני מכיר טבחים 10 שנים במקצוע מרוויחים עם חגים ושבתות 6000 שקל.
 

KFIRB

New member
בוא אני אסביר לך את הצד השני שאתה לא רואה

קופאית לא למדה לתואר ראשון או אפילו תואר שני , שלמה על ההכשרה המעשית שלה הון תועפות.

שום מקצוע אקדמי לא מתחיל בשכר מינימום ממסדי של 2099 שזה אפילו מתחת לשכר המינימום.

עם כל הכבוד להשוואה שלך למטבח או לקופה , עדיין עבודה סוציאלית כמו שאתה בעצמך כתבת נושאית אחריות רבה , לעתים קרובות מידיי אחריות שאנו לוקחים הבייתה לאחר שעות העבודה, זו הסיבה שלידיד שלך יש נייד מהעבודה, כדי שהוא יהיה זמין גם לאחר שעות העבודה, ואהה, דבר קטן, נו הדבר הזה שמשלמים לכל עובד, נו כסף על הקפצות מהבית, הוא לא מקבל, הוא לא מקבל שעות כוננות, הוא יקבל את השעות עבודה בפועל , גם אם הם שעות נוספות ישלמו כשעה רגילה.

אתה רואה ב5000 ש"ח את פסגת השכר, שיבושם לך, כמי שלמד הרבה והייתי רוצה להחזיר גם את הוצאות שכ"ל הכוללות בתוכם תשלום למכונת הצילום בספרייה, זמן שבו יכולתי לעבוד ולא עבדתי, שכ"ד ועוד, 5000 ש"ח לא מספיק לי. גם הסכום שנקבע באיחור כמינימום ענפי לעובדים המופרטים, הוא נמוך וכבר נשחק כי עברו שנתיים מאז שנקבע. וגם לא כולם מיישמים אותו.

נכון יש לנו בעבודה, סיפוק רב, לא מעט מההחלטה שלנו לבחור במקצוע נובעת מאותו סיפוק אישי ורגשי שאנו חווים, אבל מה לעשות שמיכאל מהמכולת לא יוכל למכור לי לחם תמורת הסיפוק הזה, ניסיתי , תאמין לי ניסיתי, אמרתי לו שייקח 3 מנות סיפוק תמורת הלחם והוא לא הסכים. אז עם עבודת קודש לא גומרים את החודש.

לא משנה המסגרת בה אתה עובד כעו"ס, התפקיד שלנו לא מסתיים בשעות העבודה הרגילות, רובינו עובדים מהבית , בייעוץ לצוות, בייעוץ למשפחות, ולא , לא באופן פרטי אלא בשביל הפונים של השירות שלנו.

בוא לא נשכח שלרובינו יש משפחות, שלא פעם אנחנו מזניחים אותם באמצע ארוחת הערב, באמצע כוס היין של קידוש יום שישי, במקרה הטוב זה לשיחת טלפון קצרה או ארוכה , במקרה היותר רע, זה להתלבש במהירות, לשים מעיל ולצאת לשטח כי צריכים אותנו שם, ממש כמו חיילים, חיילים בצבא החברתי. המשפחות שלנו רוצות אותנו, ולא רק זאת, הן רוצות רווחה כלכלית סבירה, במקרה של שני עובדים בשירות הציבורי (מורה ועו"ס, עו"ס ושוטר, וכו') השכר המשפחתי הוא קטן וכך גם האפשרויות להוצאות היא קטנה יותר, וזה לא מחזה סוריאליסטי אלא המציאות, שהעו"ס עומדת בסוף התור , לעתים בסוף היום כדי שהקולגה שלה מלשכת הרווחה (לעתים במקרים מסויימים החברה שלה מהלימודים) תיתן לה שירות כי היא עצמה הפכה ללקוחה של שירותי הרווחה. לעתים קרובות מידיי אנחנו מקבלים השלמת הכנסה מהמעסיק (בעיקר המדינה) כדי שנוכל להתקיים, לעתים אנחנו צריכים להגיש בקשות לבטל"א כדי לקבל הבטחת הכנסה.

כשאני צריך בשעה מאוחרת בערב לנסוע לבי"ח כדי ללוות שם פונה שלי במיון עד להגעת המשפחה, אף אחד לא ישלם לי שעות נוספות אולי בקושי שעות רגילות ועוד יכעסו עליי שמה פתאום אני עושה את זה על חשבון שעות העבודה.

מצטער אנחנו מתעסקים בחיי נפשות, ולכן שעון הנוכחות שלנו שונה מכל מקצוע אחר במיוחד ההשוואה למקצועות לא אקדמאים היא בעיניי מקוממת. אני בטוח שלא היית מעז לעשות את השוואה בין קופאית למהנדס או רופא.או מהנדס תוכנה בחברת הייטק.
 

חMודי

New member
הכל תלוי גם איפה

העבודה בעמותה, שלא עובדת בשעות נניח 10-11 בלילה זה לא רלוונטי.
בבית חולים עובדים בשעות לא שעות, אבל בכל זאת יש עמותות שעובדות 6 ימים בשבוע ועד 1900 בערב.
ואם תהיה נניח מנהל העמותה, או מחלקה - תרוויח שכר טוב.

הכל עניין של השקפה.

גם טבח יכול להגיד שלא רואה את משפחתו , אשתו, אבל אם הוא יעבוד במקום כשר- הוא יראה אותם.

לכן, זה לא תמיד בהכרח שאין אף פתרון במקרה הזה.

ויש כאלה שבזכות סיוע ומאמץ הצליחו להגיע לתפקידים טובים במקצוע מסוים, בלי לימודים אקדמיים של 3 שנים, אלא קורס ומיצוי פוטניצאל אישי.

וחבר שלי שספרתי עליו לא עובד שבתות, חגים - לכן יש מקומות שעובדות שבתות וחגים ויש שלא.
 

KFIRB

New member
שוב

אתה הגעת לפורום בכעס,

כעס על כך שאנחנו מבקשים כסף.- שכר הוגן.

לשמחתי , עבודה סוציאלית היא מקצוע המוסדר בחוק, אסור למי שאינו עו"ס ושלא הוכשר לכזה להציג את עצמו ככזה. החוק מסביר למי מותר לעסוק במקצוע ולמי לא. כך שהטיעון שאם אעשה קורס ולא לימודים אקדמיים ומיצוי פוטנציאל מקצועי לא יעניק לי את הסמכויות של המקצוע הנשען על ערכי המקצוע.

תבין כל העמותות עובדות כיום על הנייר 8 שעות. ואנחנו לא אמורים לפי הנייר לעבוד בסופי שבוע, לא אמורים לעבוד בשעות הערב ולעתים בלילה. אבל מה תעשה עו"ס בפנימייה (סיפור אמיתי) שאחד מילדי הפנימייה לא חש בטוב ויש מחסור בצוות מדריכים בשעות הערב?
מה תעשה אותה עו"ס שמנסה לשכנע נערה להתאשפז בבי"ח פסיכיאטרי והיא מסרבת בשעה 16:00, בשעה 17:30 היא משתכנעת להגיע לבדיקה הן מגיעות למיון ב19:00 ובמהלך הבדיקה קוראים לתורנית המתמחה ואח"כ לכוננית ומחכים שתגיע מביתה, ובין לבין משאירים את פקידת הסעד לנוער על הקו , שבמידת הצורך תוציא צו אשפוז...והעו"ס עוזבת לאחר הקבלה הסיעודית ב22:00, ויש לה עכשיו שעה וחצי נסיעה למקום מגוריה ליד הפנימייה?

מה תעשה פק"ס לחוק הנוער שנקראית לאירוע רצח אישה ע"י בעלה ויש קטינים שצריך למצוא להם פתרון? תחכה עד יום ראשון? כי עכשיו שבת?

יש גם מקרים שנחשבים בעגה המקצועית "טיפול לא פורמאלי" מדובר בפונים או פונות שזקוקים למענה מיידי ולא יכולים לחכות ליום החול שייפתח להם תיק ברווחה ולרוב אינם מוכנים שייפתח כזה והטיפול נעשה מרצונו של העו"ס.

גם כשאתה עובד בשירות (לא כל השירותים ניתנים בעמותות), לשירות יש שעות עבודה, אבל מה תאמר לפונה שלך כשהוא מתקשר בשעת לילה מאוחרת ואומר שהוא לא מרגיש טוב ויש לו חום? מה תאמר לצוות שמתקשר להתייעץ עימך? "סליחה עכשיו ערב זה יחכה לבוקר". זו תשובה שאנו מרבים לתת אותה, אבל כשיש מקרי חירום אמיתיים אנחנו שם ואף אחד לא ישלם לנו ברוב המקרים על זה.

דווקא בבתי"ח יש לעו"סים שם שעות עבודה מסודרות יותר , וזאת משום שתפקיד העו"ס בבריאות הוא מובנה מאוד ולרוב בהיעדר העו"ס , הסיעוד יתנו מענה עד להגעת העוס בשעות העבודה.

במסגרות חוץ ממסדיות, מסגרות נוער, אומנה, ילדים בסיכון, נוער בסיכון, בריאות הנפש (שירותי השיקום) הדברים מורכבים ויש בוודאי שירותים נוספים שלא ציינתי שזקוקים לעו"ס מעבר לשעות העבודה או שעות כוננות שאינן משולמות.

לגבי משרות ניהול- אני רוצה גם כאן לאכזב אותך, למעט מתי מעט , רוב המנהלים בשירותים הסוציאלים מרוויחים בין כמה מאות ל1500 ש"ח מעל לעובד "הרגיל" , שרמת האחריות שיש למנהל היא גבוהה ושוב לא פרופציונאלית לשכר.

שוב ההשוואה לטבח אינה נכונה , כי ההבדל בין טבח לעו"ס, זה שטבח לא יגיע , לא תהיה מנה או אוכל, עו"ס לעתים יכול לעשות את ההבדל בין חיים למוות.
אז תשאל מה קורה עם עו"סים דתיים/יות. - כן יש שירותים של 8-16, ויש גם עו"ס דתיים בשירותיים חיוניים, שהם עונים לטלפון של השירות שלהם בלבד, מהסיבה הפשוטה שפיקוח נפש דוחה שבת , ואם כבר התקשרו לטלפון של העבודה, אותו עו"ס ולעתים גם המנהל, בטוחים וסמוכים שעשו את הכל כדי להימנע מלהתקשר ולהפריע ובכל זאת לא הייתה ברירה והתקשרו.
 

חMודי

New member
אני יכול להגיד את זה על כל מקצוע,

אני מכיר אנשים שרוצים לעבוד במוקדנים.
עובדים שבתות, ערבי חג, מזבלים להם את המוח כל הזמן בצעקות, יושבים על שכר של מינימום +2 שקל - 25 -
בבית הם גם עובדים...
אני גם הכרתי כאלה שעבדו בתור גרפיקאים - עובדים לא קבוע, פרוייקטים. ונאלצים ללכת למקצוע אחר.

אני לא רואה עבודות פקידותיות שאתה גם לא משגעים לך את המוח, אבל השעות גם 7-8 בבוקר עד 1800.

כנ''ל משטרה, גם לא מרוויחים הרבה אבל אנשים שאני מכיר עובדים שם 30 שנה - שיהיה לי מאוד קשה להיות שם, למרות שאני בעד להיות שוטר או מתנדב שם, מאשר להתנדב למד''א.
 

KFIRB

New member
אני לא מבין

אתה נכנסת לפורום של עובדות ועובדים סוציאליים

אמרת את טענותיך,
הסברתי לך את תנאי העבודה הייחודים למקצוע העבודה הסוציאלית.

רוצה שאומר לך משהו- אני לא מכיר עוד מקצוע שמצריך ידע בכל הרבה מישורים (טיפול פרטני, קבוצתי משפחתי, מענים קהילתיים, מענה ארגוני, זכויות, מיצוי משאבים, העו"ס מבצע תיווךף סינגור ניהול מקרה וגישור).
המקצוע שאולי דומה לעבודה סוציאלית וגם הוא מוערך הן כלכלית והן חברתית כמו העו"ס הינו מקצוע הסיעוד.

מוקדני שירות יכולים להשאיר את העבודה בעבודה, לנו זה קשה - גם מפני שאנחנו עוסקים בחייהם של אנשים ובעיקר כי טכנית זה לא תמיד נגמר. מוקדנים לא עובדים מהבית לאחר המשמרת. גרפיקאים זה מקצוע וכל הדברים שציינת הם מקצועות.

עבודה סוציאלית הן מאשכול מקצועות השירות ברמת מיומנות אקדמית גבוהה, ולכן הנכון הוא להשוות בין מקצועות באותו אשכול ובאותה רמה, להשוות בין טבחות, גרפיקה לעבודה סוציאלית זה כמו להשוות בין רתך לרופא.

עדיין לא הבנתי מה אתה מנסה לומר לנו?
מה הפואנטה בדבריך?

עבודה סוציאלית - היא לא עבודה אלא מקצוע. מוקדן שירות אינו בעל מקצוע אלא בעל עבודה לעומתו טבח הוא מקצוע.

עו"ס הוא מי שהוכר לאחר לימודים אקדמאים כבעל רישיון (ממש כמו רופא, פסיכולוג ועו"ד),לעסוק במקצוע. יש לו מיומנויות אבחון, ייעוץ,טיפול, גישור, סינגור, תיווך, השגת משאבים לפרט, למשפחה, לקהילה, לחברה ולמדינה ובכל המתודות - הפרטני, הזוגי משפחתי והקבוצתי.

אנחנו לא פקידים, לא מוקדני שירות, אלא מי שמסייעים לאזרחים למצות את זכויותיהם וכוחותיהם. לכל אחד ואחת מאיתנו יש התמחות ייחודית שאותה רכש בסוכנות\שירות בו הוא\היא עובדים. פסיכולוג לא יכול להיות עו"ס, אנחנו אמנם משתמשים בחלק מהטכניקות שלו, אבל יש לפסיכולוג מיומנויות שאין לנו בהם ידע. רופא, אחות, שוטר, מורה כולם לא יכולים להיות עו"ס ואף עו"ס לא יכול בלעדי כל מקצועות העזרה האחרים.

סוגיית העובדים סמך מקצועים- שאתה בחרת לקרוא להם "עוזרים לעו"ס" היא ממש לא נכונה, מדריך שיקום הוא לעולם לא יהיה העוזר שלי, מדריכה בפנימייה לא תהיה העוזרת שלי, וכך הלאה, העובדים סמך מקצועיים הם שותפים שלנו לעשייה,משום שיש דברים שאנחנו יכולים לעשות לבד ויש דברים שיש אנשים אחרים שזה תפקידם. אנחנו המתכננים והם המוציאים לפועל, אנחנו התיאורטיקנים והם המעשיים.

אגלה לך סוד קטן, אני ורבים מחבריי היו בעברם עובדים סמך מקצועיים... השכר והתנאים גרועים, נכון, אבל כשתבדוק מה האחריות והמעמסה שיש לעו"ס תבין שהדברים נראים ונשמעים אחרת.


עדיין לא הבנתי למה אתה מתכוון ומה אתה רוצה לשמוע? לשם מה כתבת את דבריך?

יש לי תחושה חMודי שאתה טרול חמוד , אבל המידע שכתבת הוא בשביל טרולים אחרים שחושבים שאנחנו נלך עם הסיפוק למכולת ....
 
עזוב כפיר

לא חבל לך על האנרגיות? הוא סתם משועמם או / ו מאוד מאוד צעיר (נשמע כמו תיכוניסט)
 
למעלה