שכר טירחה

אודי777

New member
שכר טירחה

שלום לכולם אשתדל לקצר
לפני כ -5 שנים עברתי עם משפחתי (4 נפשות) תאונת דרכים, כיום שבוע לפני משפט שאמור להתנהל עו"ד הדין פנה אלי ולטענתו ניתן לסגור את התיק מול חברת הביטוח עבור 2 נפשות בסכום X ועם שתי הנפשות האחרות נלך למשפט, כששאלתי כמה שכר טירחה יצא לנו לשלם לו ? הוא אמר שבגלל שהיתה תביעה (למרות שלא היתה בפועל) מגיע לו 11% + מע"מ שאלותי הן : 1. האם זה שהמשפט היה אמור להתקיים שבוע לפני הסכמת חברת הביטוח לפשרה , מחייבת אותי לשלם לו כאילו באמת היה משפט? הרי בפועל לא היה משפט 2. בתחילה אמר לנו העו"ד שעדיף לרכז את כל המשפחה בתיק אחד, האם זה נכון ? תודה מראש

ranibe

New member
למה לא הייתה תביעה?

להבנתי הוא הגיש תביעה, ניהל את כל ההליכים המקדמיים ודיון ההוכחות קבוע לשבוע הבא. לכן , לפי החוק מגיע לו שכ"ט של 11%. אם יהיה פסק דין יגיע לו 13%. גם לנזק שנגרם חברת הביטוח מוסיפה שכ"ט באחוזים זהים. עקרונית כשמדובר במשפחה ובאותה תאונה עדיף להגיש את התביעה במאוחד , זה פחות מסורבל, חוסכים אגרה ויש גם שאלות שעשויות להיות משותפות. אבל מה זה משנה לך?

אודי777

New member
ראשית תודה על התגובה

למען האמת לי זה כלל לא משנה משום שכל התנהלותו ויחסו של העו"ד היתה לוקה בחסר , מתעוררות אצלנו כל מיני שאלות. היינו אצל העו"ד השבוע אני ואמא שלי, זאת לאחר שעם שניים מהמעורבים בתאונה הגענו לפשרה עם חברת הביטוח (לא כל כך מרצון אלה מכך שהעו"ד לחץ קצת) לבסוף הגענו אני ואמא שלי אל העו"ד (השבוע - יומיים לפני הדיון בבית משפט) וכמובן שהוא לא ישב איתנו אלה הגיע שותפו ומבלי שכמעט עבר על החומר (כך לפחות זה הרושם שנוצר ) אמר לנו אם אני סוגר לכם עם חברת הביטוח שתקבלו X ש"ח, אז נסגור את התיק מבלי ללכת למשפט מחר ובצורה אלגנטית אמר אל תלחצו קחו כמה דקות ותחזירו לי תשובה,לבסוף החלטנו אני ואמא שאם יוציא את הסכום לא נלך למשפט כשהוא חזר אמרנו לו שנסגור ללא משפט והוא הלך לחדר אחר לדבר עם עורך הדין של חברת הביטוח (לטענתו לא רוצה לדבר בפנינו כך שיוכל לדבר בחופיות) לבסוף חזר ואמר שעורך הדין לא יכול להחליט לבד אז רק מחר הוא יחזיר תשובה, בנתיים עורכת דין אחרת מהמשרד(אותה עורכת דין ליוותה אותנו בחלק מהתקופה ) הסבירה לנו מה הולך להיות במשפט (במדה ונלך) לסיכום יש לי מעט שאלות לא ברורות לי. 1. האם באמת ככה מתבצע הליך הפשרה בין חברת הביטוח ? (כמו מסחרה ? שוק ?) 2. כיצד אני אמור לקבל את הכסף מחברת הביטוח ? האם בצי,ק לפקודתי ולאחר מכן אני מביא לעו"ד ? או שהעו"ד מקבל צי'ק לפקודתו וממנו הוא מביא לי ? 3. במילים אחרות כיצד אני יכול לדעת שלא נרקמה עם עוה"ד וחברת הביטוח עיסקה לא "כשרה" 4. שראיתי הסכם של חברת הביטוח עם שניים ממשפחתי שהסכימו לפשרה ראיתי שהוא מחולק כך הסכום נטו שקיבל המבוטח + שכר טירחה + מע"מ האם זה תקין ? תודה מראש אודי

ראשית תודה על התגובה

שלום רב, 1. ההליך מתנהל כמשא ומתן בין הצדדים. 2. הצ'ק מגיע לפק' העו"ד, והוא נותן לך את הצ'ק לאחר ניכוי שכר הטרחה. 3. לפני שיגיע מועד הצ'ק אתה תתבקש לחתום על מה שנקרא שטר סילוק וקבלה, שם יהיה רשום הסכום הכולל, לפני ניכוי שכר הטרחה, של הפיצוי, אם הנפגע לא חותם, אין צ'ק. 4. אני לא יודעת מה ראית אצל בני משפחתך, אבל יתכן ולאחר שחתמו, עורך הדין נתן להם פירוט כדי שידעו מה הסכום הכולל, כמה שכ"ט, וכמובן מע,מ, מה לעשות אלו חוקי מדינת ישראל, חל על שכר הטרחה. בברכה,

למעלה