שכר טרחה לעורך דין בעסקת מכר דירה

Shfangen

New member
שכר טרחה לעורך דין בעסקת מכר דירה

שלום
מכרתי את דירתי ויש לי שאלה מתי מקובל לשלם את שכר הטרחה לעורך דין המייצג. אנחנו הנחנו שזה קורה כשהעסקה מסתיימת או לפחות כשחלק ניכר מהסכום הועבר והופתענו כאשר עורך הדין דרך תשלום במועד החוזה. זה יצר לנו בעיה כי התכוונו לסלק בכספי התשלום הראשון את המשכנתא ולשלם בכספי התשלום השני את התשלום לעורך הדין. לכן ביקשנו לרשום צ'ק למועד התשלום השני. תגובת עורך הדין הייתה קשה כאילו הודענו לו שאנחנו לא רוצים לשלם. מדובר על חודש וחצי עד למועד סכום התשלום הבא. האם טעינו ובאמת כל כך ברור שיש לשלם במועד החוזה? מבחינתו העסקה לא הסתיימה ואנחנו זוכרים שכשקנינו את הדירה שילמנו רק אחרי שהעסקה הסתיימה
תודה

שילה1

New member
מקובל לשלם עם חתימת החוזה.

הייתם אמורים לשאול,קודם לחתימה.
עורך הדין אמור לבדוק דברים על הדירה ואין כל סיבה שיקבל את שכרו אחרי חודש וחצי.
מה עושים?לוקחים הלוואה קטנה בבנק או פותחים חסכון.

Shfangen

New member
תודה

אבל האמת שקצת לא מובן לי הקטע של "הייתם צריכים לשאול"
זאת עסקה שניה שאנחנו עושים עם אותו עורך דין. בפעם הראשונה בשנת 2008 זכרנו ששילמנו אחרי שהעסקה הסתיימה. כלומר עם קבלת מפתח

הפעם פשוט אמרתי לו שאנחנו רוצים למכור את הדירה וסיכמנו על מחיר. אני מוכרת דירה פעם ראשונה והוא עוסק בזה כל הזמן אז למה רק עלי החובה לוודא מתי התשלום? העסקה לא הסתיימה. זה לא שהוא מקבל את התשלום בחודש וחצי איחור אחרי שהכל הסתיים. מסירת מפתח ביולי עד אז יש שני תשלומים וכל מיני דברים יכולים להשתבש ולהצריך את המעורבות שלו. הוא מייצג אותנו כמוכרים מי שצריך בעיקר לבדוק דברים זה העורך דין של הקונים אגב. בכל אופן, ממש לא נראה לי לא סביר לשלם באמצע התקופה כאשר מגיע התשלום השני ואפילו עדיין לא הסתיימה העסקה. בסוף הוא הסכים אבל התגובה שלא כאילו מינימום אמרנו לו שאנחנו לא משלמים די רדפה אותי. בחיים לא נשארתי חייבת לאף אחד ולא הייתה לי שום כוונה גם הפעם.

הבנק אגב גובה פריים פלוס 8 על הלוואה כזו למשך חודש וחצי. הוא לעומת זאת אמר מפורשות שזה לא משנה לו לכאן או לכאן מתי זה נכנס יש לו מספיק כסף להתנהל איתו ובכל זאת גרם לנו להרגיש כאילו אנחנו מבקשים נדבות. זה היה ממש לא נעים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ככלל יש לשלם בסיום העיסקה או במועד שנקבע בהסכם

עורך דין הגון היה אומר לכם את המועד שבו הוא רוצה את התשלום במידה ורוצה לפני סיום העיסקה
ולכן, אם אתם חושבים שלאחר התשלום מגיע לכם ממנו עוד משהו כדאי שתוודאו שגם הוא חושב כך, כי אולי מבחינתו העיקה איתו הסתיימה ברגע התשלום.
במקרים שאני נזקקתי לשרותי עורך דין תמיד שילמתי במועד סיום העיסקה איתו, במקרים של עיסקה ארוכה (ניהול משפט למשל) שילמתי מקדמה עם תחילת עבודתו

Shfangen

New member
תודה

לא יודעת אם התשובה מתייחסת ספציפית לייצוג משפטי ברכישת דירה יד שניה. בכל תחום יש מוסכמות משלו.
בכל אופן מועד התשלום לא סוכם ולא דובר וכל אחד הניח הנחות כמובן מאליו. בסוף הוא הסכים לצ'ק דחוי לעוד חודש וחצי. רק בדרך הרגשנו כמו מבקשי נדברות וההרגשה הייתה איומה.

תודה על התשובה

שילה1

New member
כל מקרה-כמו עם כל בעל מקצוע:גם ספרית,רופא שינים ,תופרת

וכדומה-וסליחה על הדוגמאות,אין בכונתי להעליב,שואלים מראש מה העלות ודרך התשלום.
כך נוהגים אנשים .
מסכימה שעורך הדין אמור לציין זאת.
במקרה של מכירת דירה-יש לבדוק דברים,לכן התשלום בזמן חתימת החוזה.וגם הכנת חוזה היא עבודה.
&nbsp

Shfangen

New member
אני לא מבינה

ציינתי מספר פעמים, כן שאלתי מה העלות. לא שאלתי מתי משלמים כי היה לי ברור שמשלמים אחרי שהעסקה מסתיימת. לא חושבת שנהגתי באופן לא סביר או שזו הנחה לא סבירה במיוחד לאור זה שזאת עסקה שניה עם אותו עורך דין ובפעם הקודמת , בעסקת קניה, שילמנו אחרי שכל העסקה הסתיימה כלומר עם קבלת מפתח. אני חוזרת ואומרת מבחינתי לא הסתיים החלק שלו בסיפור ויכולות להתעורר עוד בעיות. נכון שאם לא יהיו שום בעיות בדרך אז הוא עשה את רוב העבודה אם לא כולה אבל בכל זאת לא חושבת שההנחה שלי הייתה לא סבירה לחשוב שאם יש עסקה שמתמשכת על פני חודשיים וחצי אפשר לשלם את התשלום בסוף העסקה או לכל הפחות באמצע התקופה. כאמור אני פעם ראשונה מוכרת בית ולא ידעתי איך זה עובד ולא ידעתי אפילו שאני צריכה לשאול על מועד התשלום כי לא תיארתי לעצמי שירצה מיד בחתימת החוזה ולכן לא צפיתי שום בעיה הרי הכסף נכנס מהמכירה. אז יכולתי לשאול אבל הוא גם יכל להבהיר את זה.

למעלה