שכר לימוד

יעלית1980

New member
שכר לימוד

שלום אני סטודנטית, ואני צריכה לשלם שכר לימוד סימלי של 23,525 ש"ח, אם אני אשלם בתשלומים, שכר הלימוד יהיה צמוד למדד, אם אשלם בשלום אחד אקבל 500 ש"ח הנחה. יש לי את הסכום הנ"ל, האם כדי לשלם בתשלומים, להרוויח את הריבית בבנק אבל להסתכן בעליית המדד? תודה יעל

הגרינץ

New member
כנראה עדיף לשלם הכל

מנסיון חיי הקצרים (אני בן 30) רוב האנשים משלמים את הכל ללא תשלומים, כנראה זה הכי משתלם.ואכשיו לחישוב יותר "בנקאי", יש תוכניות חיסכון טובות מאוד, במיוחד אכשיו, לשנה ויותר שנותנות הצמדה למדד + ריבית (סביב 4%) ואז אכן שווה לסגור את הכסף אך הבעיה במקרה שלך היא שאת רוצה לשלם בתשלומים והפקדון סגור לשנה או יותר ולא ניתן להוציא את הכסף כדי לשלם את התשלומים.אם יש באפשרותך לסגור את הכסף ואז לשלם מהכנסה שוטפת מבלי לגעת בפקדון כמובן שזה עדיף. לסיכום, המלצתי אליך היא להכנס לבנק ולבקש מהם הצעה, האינטרס שלהם הוא שתפקידי את הכסף (כך הם מרוויחים) ולכן אולי יהיה להם הצעה טובה.

מאיר פ

New member
שכר לימוד

לדעתי מוטב לשלם את הכל בבת אחת. גם תקבלי הנחה של 500 ש"ח ותישני בשקט. הלא בשיטת התשלומים, עליך לשלם כמעט כל כמה חודשים, כך שאינך יכולה לסגור את הכסף לתקופה ארוכה. מצד שני בפק"מ תקבלי כסף קטן ולא תגיעי לעולם להכנסה מצטברת של לסכום ההנחה. גם אם המדד לא יעלה, עדיף לשלם הכל. העיקר שתצליחי בלימודים.

odedg

New member
שלום יעלית1980 !

אם מדובר באוניברסיטה שאת יודעת שאין סיכוי שתפשוט את הרגל,החישוב באמת צריך להיות כלכלי, ובטח ראית עצות פה ושם. אם מדובר במוסד פרטי, מכללה שיש סיכוי שתסגר ואת תשארי רק עם קבלה ותעודת סטודנט, כדאי שתשלמי בדרך שתבטיח את שארית כספך, לפחות, אם המוסד הזול הזה יעלם, יסגר או יקלע לקשיים. היו דברים מעולם, ובימים טרופים אלה זה קורה בתדירות גבוהה למדי. בהצלחה !

למעלה