שכר ספרנית בבי"ס על-יסודי

ר החדשה

New member
שכר ספרנית בבי"ס על-יסודי

זומנתי לראיון למשרת ספרנית בבי"ס על יסודי. אין לי מושג אם זה נחשב משרת הוראה ובהתאם לכך השכר או שמדובר על לוח שכר אחר -למישהו יש מושג איך מחשבים וכד' ? תודה מראש!!!!!

חייםלוי

Member
מנהל
תשאלי גם בפורום מערכת החינוך

שמספרו מופיע בחתימה שלי. עונה שם itu מהסתדרות המורים ואולי הוא ידע את התשובה.

חוטהשני

New member
שכר ספרנית משרת ספרן בתיכון היא משרה 'ניהולית' ולא משרת הוראה (ביסודי כמדומני אפשר לעכשיו זאת כמשרת הוראה אך לא בתיכון..) והשכר הוא לפי דירוג עובדים 'מנהליים'.. למי שיש תואר לפי דירוג המח"ר ולמי שאין תואר אקדאמי לפי הדירוג האחיד.

חוטהשני

New member
ותוספת קטנה.. היום המצב במשק הוא לא מי יודע מה ועיריות מנצלות את המצב, אז יכול להיות שלא תקבלי שכר לא לפי הכישורים שלך.. ולא לפי התנאים שקיבלו בעבר בעיריות (עכשיו התנאים השתנו גם למי שהופך להיות קבוע ../images/Emo10.gif)

ר החדשה

New member
תודה

א. תודה ב.ראיתי את הטבלה של מח"ר לא ממש הבנתי איך זה מתבטא בכסף.... יש לך מושג מה סדר גודל של סכום?

rutrut2

New member
עבדתי כספרנית בתיכון

לא רוצה לבעס אותך אבל עבדתי שנתיים כספרנית בתיכון ועזבתי בגלל השכר (וגם בגלל בעיות משמעת נוראיות של התלמידים בתיכון-בעיקר תלמידי חטיבת הביניים). אני ספרנית אקדמאית (תואר ראשון) ולפי דרוג המח"ר (דרוג 37) הרווחתי 19.36 ש"ח לשעה- מאד עלוב ומאד עצוב לספר...

../images/Emo46.gifלא יאומן../images/Emo70.gif כל כך נמוך../images/Emo35.gif

מקווה שמצאת מקום אחר, טוב יותר. גם מבחינת עניין בעבודה, וגם השכר.

חוטהשני

New member
שכר לשעה באמת נמוך בדרגה כמו 37.. יש תוספות שלא מגלים אותם לכל אחד ורק עם מתעקשים יודעים עליהם.. אחד מהם למשל זה הוותק.. קרוב ל3 שנים עבדתי בעיריה בלי שהם ציינו בפני שיש לי הטבות בגלל שיש לי תעודת ספרן מוסמך. כשבאתי לראש כח אדם בחינוך לבדוק את הנושא, בעלי שכנע אותי לקחת את התעודה היפה שקבלתי מהאוניברסיטה ולא את המסמך הרגיל.. וכאשר ראש כ"א אמר לי 'מה אנחנו נשלם לכל מי שיש לו סתם תעודה...' אז הוצאתי בתמהיה את התעודה היפה מהאוניברסיטה בה כתוב 'הסאנט של אוניבר'.. מעניק בזאת ל... תעודת ספרן מוסמך...' ושאלתי את אותו נציג 'האם זאת סתם תעודה...' ../images/Emo2.gif או כבר לא ידע איפה לקבור את עצמו ../images/Emo3.gif ישר הוא העניק לי קיצור פז"מ בעליה לדרגות (במקום עלייה בדרוג כל שנתיים או שלוש עלייה בגרוג כל שנה וחצי..) והיה עוד נושא בותק שעל זה היה לי ויכוח איתו.. וזה בנוגע לכך שכל שנת ותק למי שיש לימודי תעודה ותואר שני נחשבת לשנה וחצי. (דבר שנראה פעוט אבל די משמעותי..) לקח לי זמן - אבל הצלחתי, בזכות נציג המח"ר, להוכיח שאני אמורה לקבל את ההטבה הזאת (זאת גם לא איזה טובת הונאה שקבלתי אלה הטבה שעבדתי עליה די הרבה..) <אח"כ הבנתי מנציג המח"ר שזה בעצם עזר לעוד כמה עובדים ../images/Emo13.gif לא מבינה למה אנשים לא קוראים מסמכים עד הסוף...> ויש גם תוספת איזון ועוד ועוד.. לכן אפילו שהיום מתחילים מדרוג נמוך.. שווה להתאפק ולחכות כי בהמשך מקבלים שכר יחסית הוגן..

ר החדשה

New member
הייתי בראיון

ומה שאמרו לי לגבי השכר זה שמשלמים לפי דרוג עובדי הוראה (?) אבל אני אחשב כעובדת מנהלית (כלומר אין חופש ביולי-אוגוסט) הוא לא היה יכול לומר לי סכום -נתתי לו את הנתונים ונראה מה יגידו -הם אמרו - כםי שאמרתם - שזה תלוי בותק ובתואר. אבל -אין לי ותק בהוראה כי לא רציתי להיות מורה ואין לי ענין בזה -ממש מוזר ודי בזיון!!!

חייםלוי

Member
מנהל
גם שכר התחלתי של עובדי הוראה הוא

שערורייתי. זה סכום נמוך ומגוחך. אשתי עם 25 שנות ותק ותואר שני בייעוץ חינוכי והרבה קורסים לגמול השתלמות מגיעה ל- 5500 ש"ח ב- 90% משרה. כך עובד הוראה מתחיל מקבל פחות או יותר שכר מינימום.

ר החדשה

New member
אם מדברים על מרתיח....

הייתי היום בעוד ראיון -ספריה ציבורית והציעו לי שכר שהייתי בהלם ממנו. מה מקובל לשלם בספריות ציבוריות? אולי אני מצפה ליותר מדי. אבל נראה לי שלנקות בתים הרבה יותר משתלם........ תודה על התשומת

אלינקה

New member
את צודקת בנקיון מרוויחים יותר

השכר ינוע בין 21 שח לשעה ל28 שח לשעה לספרנית עם ותק של 10 שנים ותואר שני

rutrut2

New member
גם בספריות הציבוריות המצב על הפנים

לפני שעבדתי במשך שנתיים כספרנית בתיכון עבדתי כמה חודשים כספרנית בספריה ציבורית, זה היה ב-2003. העבודה היתה נחמדה, בניגוד לעבודה בתיכון, אבל השכר- 20 ש"ח לשעה, ואם עובדים ערב- 25 ש"ח, וזה לספרנית אקדמאית. כך שבאמת אחרי שני הנסיונות האלו עזבתי והתחלתי לחשוב לחפש עבודה בהוראה בלית ברירה (יש לי תעודת הוראה).

ר החדשה

New member
עדכון...

חזרו אלי מהתיכון והמשכורת דוקא הפתיעה אותי אחרי כל מה ששמעתי- אני אתקשר מחר ואברר זמה שנאמר לי זה נכון.... תודה על התמיכה!!!

rutrut2

New member
עדיף לך...

לעבוד בתיכון כי שם משלמים לך כפי שציינת לפי דרוג הוראה שזה הרבה יותר טוב למרות הנאמר קודם על שכר של עובדי הוראה. עובדי הוראה מקבלים פי שניים לשעה יותר מספרן. משרה מלאה של ספרן=42.5 שעות בשבוע, משרה מלאה של מורה אם בתיכון=24 שעות, כך שלמעשה מורה שעובדת חצי משרה מקבלת כמו ספרנית שעובדת משרה מלאה. ואם את עובדת יותר שעות-תצא לך משכורת נאה (הכל כמובן יחסית). ספרי מה נסגר איתך בסוף!..

ר החדשה

New member
לא מדויק

כי משלמים לפי דרוג מורים אבל אני אחשב כעובדת מנהלית מה שאומר ש-21 שעות זה חצי משרה

למעלה