שכר שנתי $170k כמה חוסכים בשנה?

NHLinden

New member
שכר שנתי $170k כמה חוסכים בשנה?

הי, צריך עזרה בדחיפות. בידי הצעה לעבור לסידני לעבודה בשכר של $170k בשנה. אם אעבור זה יהיה עם אישה שלא תעבוד ושתי ילדות שיצטרכו גנים. כמה ניתן לחסוך בשנה מסכום כזה כולל כל ההוצאות (דירת 4 חדרים, גנים, מיסים ושונות) אודה לכל מידע בעניין תודה, נדב

ANZ1

New member
תצטרך להוסיף פרטים כדי שמישהו יוכל לעזור לך

כדי שאנשים מסידני יוכלו לעזור לך תצטרך להוסיף הרבה פרטים, יש אנשים שממשכורת כזו לא חוסכים כלום ויש כאלו שחיים מחצי משכורת כזו או פחות.
1. באיזה סטטוס אתם מגיעים ? אזרחים אוסטרלים ? ויזת עבודה, זה משנה את כל ההוצאות, את המיסים, את ההחזרים.
2. אתה מתכוון לדירת 4 חדרים ישראלית או אוסטרלית ? רק בישראל סופרים את כל החדרים, בשאר העולם סופרים רק את חדרי השינה, 4 חדרים ישראלים = 3 בשאר העולם.
3. באיזה אזור \ שכונה אתם רוצים לגור ? בכל עיר יש אזורים יקרים וזולים
4. בית פרטי גדול \ דירה צפופה
5. כמה מכוניות אתם רוצים להחזיק, חדשות ?
6. אתם מתכננים פעם בשנה לבקר בישראל או לא ?
7. מה רמת החיים שאתם מצפים לה.
ועוד הרבה שאלות כאלו
או בקיצור, תלוי בהוצאות שלכם, אם אתם מתכננים לגור בבית מרווח וחדש בשכונה טובה, להחזיק מכוניות ולנסוע פעם בשנה לישראל, לא תחסכו כלום.

NHLinden

New member
תודה, הנה פרטים

1. כרגע לי תהיה ויזת עבודה, לאשתי לא ידוע עדיין.
2. דירת 3 חדרים אוסטרלית.
3. לגור במיקום סביר או יותר
4. דירה עם שאיפה לבית
5. רכב 1
6. בשאיפה לבקר פעם בשנה בארץ
7. רמה שמאפשרת מסעדה 1-2 פעמים בשבוע, בילויים לילדים, קניות. רמה טובה אך לא קיצונית
&nbsp
כל מידע נוסף יסייע מאוד

ANZ1

New member
רק עוד הערה אחת

לישראל ולאוסטרליה אין אמנות מס בכלל, מה שאומר שכל עוד אתה מוגדר כתושב ישראל תצטרך לשלם מיסים בישראל על הכסף שהרווחת באוסטרליה.
לכן יש 2 דברים שצריך לעשות.
1. לנתק את התושבות בביטוח לאומי לפני העזיבה.
2. להיות באוסטרליה לפחות 3 שנים, זה אחד המבחנים של רשות המיסים, מי שנמצא מחוץ לישראל פחות מ3 שנים כאילו לא עזב את ישראל ולכן עלול לקבל שומת מס של מאות אלפי שקלים כמו שישראלים רבים קיבלו אחרי שנתיים בחול.
במיוחד בנתיים האחרונות רשות המיסים מחפשת את הישראלים שחזרו אחרי תקופה קצרה.
יש כמובן עוד מבחנים לגבי עניני המיסים, וצריך ללמוד אותם אם אתם מתכננים מתשהוא לחזור לגור בישראל.

Commander Data

New member
חישוב די פשוט לדעתי

1. דירת 3 חדרים אוסטרלית. - באזור טוב תעלה בין $800-$1,000 לשבוע = $46,800
2. בית יעלה כמובן יותר 1,100 - 1,200 = 59,800
3. מס על הכנסה של 170,000 בשנה = 30% = 51,000
4. רכב סביר 10,000
5. ביקור בארץ:
- כרטיסים ל-4 כ8,000 דולר
- הפסד חודש עבודה כ-13,000 ברוטו
מסעדה עולה כ100 דולר בחישוב שלכם 2 * 52 * 100 = 10,400 בשנה
הוצאות לילדים - בילויים כ-250 דולר בחודש - 3,000 דולר
6. גנים פרטיים לילדים 100 דולר ליום 260 * 100 = בתפוסה מלאה 26,000 דולר - בתפוסה חלקית 13,000 דולר בשנה * 2 ילדים 26,000 ו-2 ילדים זה כבר 52,000 !!!
אוכל למשפחה של 4 - 1,200דולר לחודש 14,400 לשנה
קניות שונות 500 בחודש 6,000 בשנה
דלק בערך 200 בחודש - 2,400 בשנה
ביטוח בריאות כ- 200 בחודש - 2,400
ביטוח רכב כ-700 דולר
אינטרנט 80 בחודש
נייד - 50 +/- בחודש

הייתי מציע שתבמע ההערכה מחדש של רמת החיים שלך - סידני היא העיר אולי היקרה למחייה בעולם!!! ועם העלייה המטאורית במחירי הדיור המצב נהיה אפילו יותר גרוע.

אלוהים אדירים, אנשים באמת חיים ככה?

עשרת אלפים דולר לריהוט? תיקח את כל הרהיטים בבית שלנו, יהיה לך עודף מחמש מאות.

Commander Data

New member
חישוב מהיר לרהיטים

מכונת כביסה, מיקרוגל, ספות, טלוויזיה, חדר אוכל, כסא למחשב, שולחן למחשב, מייבש, מכונת קפה, סט כלים, סט צלחות, מנורות, מיטה זוגית מזרון נורמלי, שולחן מטה * 2, כונניות, ספרייה, קומקום חשמלי, מזרונים, ארונות לחדרים. טלפון, מחשב, רמקולים, מדפסת..יש עוד ששכחתי אני בטוח. והובלה של כל מיני דברים עולה מינימום $50 דולר להובלה.
&nbsp
מה דעתך קרוב ל10,000 או לא?

לא יודע

חוץ ממכונת כביסה (350), מדפסת (70) ושולחן למחשב (30) שקנינו חדשים מהחנות, את שאר הדברים שציינת מצאנו באופ שופס, באיביי וגאמטרי, מצאנו ברחוב, או שאין לנו בכלל. אני מניח שאם אנשים מתעקשים שהכל אצלם בבית יהיה חדש מהניילונים, אז יהיה לזה מחיר.
&nbsp
לדעתי, אגב, רוב הדברים שציינת אינם נחשבים 'ריהוט', אבל זה כבר עניין לשוני ולא הכי רלוונטי לענייננו.

ANZ1

New member
חכה עוד כמה שנים

עוד כמה שנים, שתרויח עוד כסף, המשפחה תגדל ותרצו לקנות או לבנות בית חדש,
תקחו ארכיטקט ומעצב פנים, ותגלה שאין בעיה להוציא את הסכום שנראה לך דימיוני רק על ריהוט של חדר אחד, אין בעיה לקנות סלון במחיר הזה או במחיר פי כמה מזה.
יש רמות הוצאות שונות לאנשים.
אדם שמרויח 170 אלף דולר יוציא על הכל יותר מאשר אדם שמרויח 70 אלף דולר, הוא לא יקנה יותר, רק יותר יקר מכל דבר.

אחח, טיעון ה"חכה חכה" האהוב...

ייתכן שאתה צודק, אבל אציין שתיים-שלוש עובדות בכל זאת:
&nbsp
- אני בגילך.
- יש לי כבר ילדים.
- הטעם שלי בריהוט לא השתנה בארבעים ואחת השנים האחרונות, ולא נראה לי שהוא ישתנה בעשורים הקרובים, אפילו אם פתאום אתחיל להרוויח ים כסף.
&nbsp
כל הדיון הזה מטרתו להבהיר שמי שמגיע לאוסטרליה לא חייב להוציא עשרות אלפי דולרים על ריהוט ואיבזור הבית. אם השואל המקורי הוא מאותם אנשים שיעברו לסידני והדבר הראשון שיעשו הוא לשכור שירותי מעצב פנים, אז שיהיה לו לבריאות.

ANZ1

New member
חכה חכה

צודק, אין חובה להוציא סכומים כאלו על ריהוט ישר כשמגיעים,
מצד שני כן צריך להוציא סכומים רצינים בהתחלה, על רכישת רכבים, בגדים ודברים אחרים שאין טעם לשלוח.
אבל לנושא עלות רהיטים ובכלל , אתה עדיין גר בשכירות, נכון ? כל עוד אנשים גרים בשכירות התחושה היא זמנית ולא נוהגים להוציא הרבה כסף.
אבל מה המחיר הממוצע \ חציוני של בית בשכונה טובה בסידני או מלבורן ? מיליון דולר ? מיליון וחצי ?
בני אדם רציונלים וממוצעים מחלקים את העוגה שיש להם בן שלל ההוצאות, לא סביר שתראה אדם גר בחורבה ונוסע בב.מ.וו חדשה ונוצצת,
אותו הדבר הפוך, כשאדם גר בבית ששווה מיליון וחצי דולר, סביר להניח שזה יבוא עם ריהוט ברמה מסוימת (מעל מה שציינת) ואותו רמה של רכבים, בילויים, נסיעות לחול..
ולכן כתבתי שבעתיד, כשתגדל ותרויח הרבה ותקנה או תבנה בית במיליון וחצי דולר, גם תקנה ריהוט יקר.

מהפה שלך לאזניים של אלוהים,

גם אני מקווה שבעתיד ארוויח הרבה כסף.
מעבר לתקווה הזו, אני לא מבין למה "בני אדם רציונליים" אמורים להתיישר לפי הקו שהתווית. הייתי מעדיף לחשוב שאדם רציונלי באמת יבין שהעובדה שהוא מרוויח הרבה כסף אין פירוש הדבר שהוא חייב תיכף לרוץ ולהוציא הכל על דיור, רכב וריהוט יקרים אם אין בכל אלה ממש צורך. למעשה זו נשמעת לי בדיוק ההגדרה של התנהגות לא רציונלית - לקנות לפי היכולת ולא לפי הצרכים.
&nbsp
אולי הלקח שאני יכול להסיק מכאן הוא שעדיף לי להמשיך לגור בשכירות, כי מסתבר שברגע שאקנה בית תיכף אתחיל לפזר כספים על ימין ועל שמאל על שטויות.
&nbsp

ANZ1

New member
רצוי ומצוי

אתה בהחלט אדם מיוחד וייחודי, אבל שאר האנשים או כמו שהגדרנו אותם ממוצעים ורציונלים (היגיון אנושי לא מחשבי), אז בני אדם שחיים בעולם המערבי, גם אוסטרליה ואפילו החור ניו זילנד, גדלים עם רצון ליותר, לבית גדול (יותר ממה שצריכים), רכב חדש עם מותגים ושאר הדברים, זאת עובדה, בני אדם רוצים להרגיש טוב, והם מרגישים טוב כשיש להם הרבה, ואנשים אחרים יודעים שיש להם הרבה,
כן, יש כאלו שחיים מחוץ לGRID ,כמה הם ? מעטים, אפילו בניו זילנד השונה, עם הרבה מקומות נהדרים לחיות ברגוע וצנוע, כמעט כל האוכלוסיה גרה בערים גדולות.
וכמו שאיחלתי לך שבעזרת השם והמלכה שיהיה לך בית חדש ויפה, אני מניח שתשאיר בצד את העקרונות היפים ותתנהג כמו שאר האנשים.

יש לנו הגדרות שונות למושג 'רציונלי'.

ממה שאני קורא, אנשים לא מרגישים טוב כשיש להם הרבה דברים. היה מי שטרח וחקר את הנושא. הרצון ליותר גדול, יותר חדש, יותר מנקר עיניים הוא לא רצון רציונלי, אלא אמוציונלי, ובדרך-כלל הוא לא מוביל ליותר אושר.
יש בהחלט מתאם בין כסף לאושר, אבל זה יותר קשור לביטחון כלכלי, בריאות וצבירת חוויות; לא רואים קשר בין רמת האושר לבין צבירת חפצים.
&nbsp
קצת בנושא:
http://www.wsj.com/articles/can-money-buy-happiness-heres-what-science-has-to-say-1415569538
&nbsp
&nbsp
אז אם אתה מאחל לי בית יפה, אני מודה לך, ומאחל לך בתמורה סדר עדיפויות יותר בריא.
&nbsp
אגב, גם אני גר בעיר גדולה, ובטח לא מחוץ ל-GRID, בדירה נורמטיבית בפרבר נורמטיבי לגמרי עשרים וכמה דקות ממרכז העיר.

גם אני .. מחכה...

תראה, אם תביא לי 100 אלף דולר, ותגיד לי ״מותר לך להוציא את זה רק על רכב״ - אין לי בעייה. אני לא אגמגם בכלל! וגם מאד מאד אשמח :). אבל בין זה לבין ״צריך 100 אלף דולר כדי לקנות רכב״ או אפילו ״אם יש לך משכורת גבוהה, רוב הסיכויים שתוציא 100 אלף דולר על רכב״ יש הבדל מאד גדול.
&nbsp
אני אשמח מאד שיום אחד יהיה לי כ״כ הרבה כסף ש 10k זה סכום שאני אקח כאקסיומה, אבל נכון לעכשיו כל סכום שאני מוציאה זה סכום שיכולתי לחסוך או להוציא על משהו אחר.

ANZ1

New member
חלוקת העוגה

כמו שכתבתי, לא חייבים כלום, אבל בדרך כלל יש יחס בן ההוצאות להכנסות,
לא צריך להוציא את כל מה שמרויחים, לא על רכב ולא על בית, אבל אדם שמרויח הרבה, וחוסך חלק יפה מההכנסה שלו, ויוכל עדיין, גם יקנה רכב ב100 אלף דולר.
לדוגמא את, אם נגיד את ובעלך תרויחו נגיד בשנה 300 אלף דולר, ויהיה לכם בית ששווה 3 מיליון דולר ותחסכו גם לפנסיה וגם עוד 10-20 אחוז.
אני מניח שהשכנים יקנאו ברכב שלך ששווה 100 אלף דולר.
גם השבלול יהפוך את הקונכיה שלו לקרוון מפואר, זה רק עדין רחוק ממנו.
מעטים הם האנשים שמרויחים הרבה, גרים בבית צנוע ונוסעים בגרוטאה, יש כאלו וכל הסביבה קוראים להם קמצנים כרונים.

ANZ1

New member
אם מדברים על הנושא

אוסטרליה, ובמיוחד ניו זילנד נחשבות למדינות פחות "חומרניות" ממדינות אחרות, בטוח מארצות הברית אבל גם מאשר בישראל.
אבל כמויות רכבי הפאר שנוסעים ברחובות היא פשוט מדהימה.
כן, יש גם הרבה שחלק מהתדמית שלהם כוללת רכב שטח קשוח או טנדר, ולכן הם נוסעים עם טויוטה או פורד אבל כמויות והאחוזים של מרצדסים,במווים, אאודים ושאר מותגי היוקרה היא פשוט מדהימה.
אז כנראה שלאוסטרלי והניו זילנדי הממוצע חשוב מה חושבים עליו השכנים והוא רוצה לנסוע ברכב של 100 אלף דולר.
אני אפילו מעריך שאחוז מותגי היוקרה יחסית לכלל הרכבים היא יותר מאשר בארצות הברית.

חיפשתי נתונים והגעתי לכתבה הזו
http://www.drive.com.au/motor-feature/why-australians-love-luxury-cars-20151207-glhkmp.html

מתוך הכתבה שהבאת:

The fact it's so difficult to enjoy high performance cars in such a heavily policed country doesn't deter people either.
"It's Bathurst, it's Brock, it's the V8, it's Mad Max," says Chalke.
"It's part of our psyche that says we like big, in particular, big V8 motor cars."
Von Sanden says the appeal of AMG is more than the performance.
"It's clearly based on that extreme passion of Australians for high performance vehicles," he says.
"It's the overall concept of the design, the sound and the performance – from one red traffic light to the next."
&nbsp
כלומר: גם נציגי החברות בעצמם מסבירים לנו שאין כאן שום עניין של שיקול רציונלי של התאמה לצרכים האמיתיים. האוסטרלים פשוט אוהבים את זה גדול וחזק - פי כמה ממה שנחוץ.
&nbsp
להבנתי, מה שאתה מנסה לטעון הוא ש'בגלל שהרבה אנשים פה באוסטרליה רוצים משהו, אז כנראה שזה דבר טוב'. לפי ההגיון הזה אני גם צריך להתחיל לשתות פי עשר ממה שאני שותה, לאכול בייקון לארוחת הבוקר ולעקוב באדיקות אחרי תוצאות הקריקט. הרי זה מה שהאוסטרלי והניו זילנדי הממוצע עושה, לא?

למעלה