שכר

שירלי1102

New member
שכר

שלום לכולם
אני עובדת בהוסטל לאנשים עם צרכים מיוחדים
כשנה.הוסטל הוא של יזם פרטי בפיקוח של אגף השיקום.
השכר שלי הינו 34 שקל לשעה בברוטו .כאשר יום עבודה הינו 8 שעות.
האם זהו שכר שאני אמורה לקבל על פי הסכמים החדשים או שהוא נמוך ?

dina1001

New member
ההסכם לא חל על יזמים פרטיים

רק על עמותות, וגם הן למרבה הצער בוחרות הרבה פעמים שלא לכבד את ההסכם.
אם זה מעודד אותך אז אני מאמינה שבסופו של דבר גם יזמים ייאלצו ליישר קו עם ההסכם או לפחות להתקרב אליו.
יזם לא יוכל להישאר על 5-6 כשעמותות משלמות 7, כי אז הוא פשוט יפסיד עובדים.
אבל כל זה עוד רחוק... במיוחד בבריאות הנפש.

שירלי1102

New member
שכר

תודה על התשובה. אבל הבנתי שיזם שמקבל תקצבים מהמדינה אז חלים עליו חוקים לגבי שכר עובדים הסוציאלים אני צריכה להמשיך לברר.

KFIRB

New member
אתה טועה

יש יזמים שכן מכבדים את ההסכם, מעטים אך יש כאלו ודווקא הגדולים מביניהם (לא עמותות). יזם קטן יעשה חיסכון ולא ישלם, יזם גדול לא ייקח את הסיכון כי במכרז הבא משרד הבריאות יכול לא לבחור בו.

KFIRB

New member
סליחה את

dina1001

New member
נכון, אבל הוא לא מחוייב

זה נתון להחלטתו, ולכך התכוונתי...

KFIRB

New member
לצערי הוא מחוייב

זה שהמדינה /האיגוד/ משרד הבריאות לא אוכפים את זה, זה לא אומר שזה נתון להחלטתו.

דין יזם כדין עמותה, שניהם מקבלים כספים מהמדינה על שלל משרדי הממשלה השונים (בריאות, רווחה חינוך ורשויות מקומיות) שחלקו הוא לשלם לעו"ס לפי ההסכם החדש.

במשרד הבריאות זה ידוע שיש בעיות בתשלום לעו"ס עוד מלפני ההסכם , לכן אם תחשבי במאקרו , למשרד יש אינטרס לא לפקח על שכר העו"ס בעמותות/יזמים פרטים.

במשרד הרווחה, שמעתי שיש טריק יפה כדי לא לשלם לפי ההסכם, למשל במעונות של פיגור שכלי הפרטים בחלקם מעלימים את תפקיד העו"ס וככה לא צריך לשלם.... איפה הפיקוח? אל תשאלי אותי, השמועות אומרות שלפיקוח הן ברווחה והן במשרד הבריאות אין שיניים ועוד יש כאלו שרוצים להפריט אותו.

במקומות מופרטים אחרים של משרד הרווחה לא מוציאים תלוש שכר, האם זה תקין? לא!!! האם זה נתון להחלטת המעסיק? לא!!! אבל חוקי עבודה הם בישראל בגדר המלצה, כך גם ההסכם המגוחך...

בקיצור לצפרא ולשאר הצירים החדשים יש הרבה עבודה עד ל 2014 כשההסכם ייפתח מחדש, מי יודע אולי יקרה נס ויהיה שר רווחה ושר בריאות עד אז?

למעלה