שכ"ד

כוכי33

New member
שכ"ד

אני פרוד ואני גר בבית שאני ואישתי קנינו אישתי עזבה את הבית לפני שנה וגרה בדירה אחרת עם הילדים אני משלם משכנתא בערך 500 שח היום קיבלתי תביעה מאישתי לתשלום שכ"ד היא מבקשת שאשלם חצי מ 450 $ שככה היא חושבת שאם נשכיר את הדירה אז כזה סכום נקבל שאלתי היא אני משלם כבר את המשכנתא שזה בערך 130 $ וגם את הביטוח השנתי והוצאות תיקונים לכן האם אני יכול לטעון שאישתי פשוט מנסה להתנקם בי ( בסך הכללי אני מובטל והוריה עשירים) או שעל פי חוק אני באמת חייב לשלם לה חצי מהדירה תודה רבה

לדעתי (הבלתי מוסמכת) ...

אין טעם לטעון בענין המניעים של אשתך. ברור גם שאין רלוונטיות לשאלת האמצעים של ההורים שלה. ביחסים בינך לבין אשתך לא משנה כמה ההורים שלה עשירים. אם אתה משתמש שימוש ייחודי בדירה המשותפת לשניכם, אז עקרונית היא זכאית לשכר דירה ממך, אבל ... משכר הדירה יש להפחית את ההוצאות שאתה מוציא באופן ייחודי (משכנתא, ביטוחים ותיקונים).

דמי שימוש

לפי פסיקת ביהמ"ש העליון שותף במקרקעין זכאי לדמי שימוש במקרקעין מיתר השותפים רק אם הם מנעו ממנו את השימוש בנכס. מי שעזב הדירה על דעת עצמו רואים אותו כאילו הסכים שהשותף שלו ישתמש בדירה ללא תמורה (זרקא נ´ פארס). לפיכך אם אינך מונע מאשתך לגור בדירה היא אינה זכאית לשכר דירה/דמי שימוש.

שלום עו"ד י.פ., מזמן לא יצא לנו ...

להתווכח בפורום. אבל הפעם - אין בדעתי להתווכח כי כנראה אתה צודק.

כוכי33

New member
תודה ועוד שאלה

אני מיצג את עצמי ללא עו"ד (נגמר הכסף) אני מודה לך ואני אשמח לכל טיפ שתתן לי או קישורים לאן לפנות ממשפטים קודמים כדי פשוט "להעתיק" את התגובה שלי משמה

תשובה

הטיפ הטוב ביותר הוא להיות מיוצג. אם נגמר הכסף, זכותך לבקש עזרה מהלשכה לסיוע משפטי ולבקש דחיית הדיון עד שתתקבל החלטה. לא די לבוא עם אסמכתאות. עיקר המלחמה הוא על העובדות ואם אינך מיוצג תתקשה מאוד להוכיח את צדקתך.

למעלה