שלאה בחומצות אמינו

ווקט

New member
שלאה בחומצות אמינו

שלום אנ כימאי ולמדתי שהגוף יכול לבנות לעצמו רק 6 חומצות אימנו באופן מספק עוד 2 באופן זניח כך שאת השאר הוא מקבל מהצמוח והחלק שלא נימצא בצומח הוא מקבל מן החי , כן מן החי ! הייתי מבקש בבקשה לקבל נימוק מעשי מבוסס על הטענה הזאת אשר מופיעה בכל ספר ביוכימיה כומיה אורגנית רציני. אני כלל לא מזלזל ביופי ובטוהרה בלהיות צימחוני וטבעוני ההפך זה מאוד מיוחד אני אישית אוכל בשר כי הגוף חייב את זה , לצערי. (בבקשה רק אנשים בעל ידע מדעי מבוסס אם אפשר ) נא בבקשה לענות אם אפשר [email protected]

דדי שי

New member
חומצות האמינו החיוניות נמצאות בצומח

כל חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם נמצאות גם בצומח- עובדה שאנשים שמתקיימים על תפריט צמחי לא מתפגרים להם... יכול להיות שכוונתך לכך שאין אף מוצר אחד מהצומח שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף. זה נכון. מחצית מסוגי חומצות האמינו החיוניות נמצאות בדגנים למיניהם, והמחצית השניה בקטניות למיניהן. כך שעל ידי שילוב של דגנים וקטניות ניתן להשיג את כל חומצות האמינו הדרושות.

ווקט

New member
האם יש מאמר מדעי ?

האם יש מאמר מדעי מאיזה אוניברסיטה שעשתה פעם מחקר שנענייו הזה יהיה סגור אחד ולתמיד ! תודה על תשובתכם וזמנכם ! אבל דברים אילו ידועים לי ולכל אני מחפש עובדות מדעיות ממש !

הומממ....

מידת הבקיאות שלי בכימיה מינימלית, אבל בתזונה היא יחסית גבוהה... לא ניתן אכן למצוא את כל החומצות האמינו הנצרכות לגוף במקור מזון צמחי אחד, אבל המקור האמין ביותר לכל חומצות האמינו הנדרשות לגוף זה שילוב של דגנים וקטניות (שלושת רבעי דגנים ורבע קטניות). למשל: לחם עם חומוס אורז עם עדשים וכו´... להשתמש בבשר כמקור לחלבונים אינו מקור אמין, ורק גורם לבעיות עיכול שונות ומשונות... (קצרה היריעה מלכתוב את כל בעיות התזונה הנובעות מאכילת בשר).

למעלה