שלאות של מתנות - הפעם, לברית

שלאות של מתנות - הפעם, לברית

הערת אגב: אני מצטערת שאני לא נמצאת פה הרבה, התחיל הסמסטר ואיתו יותר מדי עומס עבודה, והיום זו הפעם הראשונה מיום ראשון שאני מגיעה לפורום, וגם זה בהפסקה קלה מלימודי סטטיסטיקה למבחן פטור (לא להאמין שאני שוב צריכה את כל החומר הזה...) אז הנה הסיפור... קולגה של הגבר, הייתה בחתונה שלנו והביאה מתנה נאה מאוד (400 ש"ח), ואנחנו מוזמנים למסיבת ברית מחר (הברית כבר הייתה). עוד בביה"ח קפצנו לבקר והבאנו לה מתנה ספר נחמד... אבל נניח את זה בצד. יש לי מתנה שבמקור קניתי לחברה ולא יצא לי לתת לה - בובת ארנב משגעת של ילדותי שעלתה 130ש"ח (מדהימה, מפליז עם אוזניים ובטן שמצווה להתכרבל, ואת הצבעים בן-דודי בן ה-3 בחר, לבן וירוק, אז זה בטוב טעם). מצד שני, נראה לי שרק את הבובה להביא זה מעט מדי... אבל חברה שלי אומרת שעם כל הכבוד והרצון, היא הביאה השבוע לברית של קולגה 150 ש"ח... אבל הברית שלה הייתה בבית וזו באולם... אז מה אתן אומרות ? - בובה לבד ? - בובה ועוד צ´ק, נניח 180 ש"ח ? - רק צ´ק, ואז כמה ? אשמח לרעיונות.

kisses

New member
לדעתי הבובה שנישמעת מקסימה

ובנוסף צק של 150 ש"ח יהוו מתנה מכובדת מאוד.

דפי26

New member
מדובר בילד ראשון או שני?

אם אתם באים כזוג נראה לי שעדיף צ´ק.300 ש"ח

kisses

New member
לדעתי להביא את הבובה שמישמעת

פשוט מקסימה ובנוסף צק של 150 ש"ח יהוו מתנה מכובדת מאוד. דרך אגב את הולכת לבדך? או שהגבר מצטרף? אם כן אז אולי צק של 300 ש"ח + הבובה.

יעלי2

New member
תשובתי

לאור ההשקעה שלה במתנה שלכם לחתונה אם ניתן הייתי מביאה לה שיק על 150 ש"ח ומביאה את הבובה. בעיקרון אני קניתי בילדותי ומי שמכיר את המוצרים שלהם יודע כמה הם עולים. אם לא היה מדובר על החזר מתנה הייתי מסתפקת בבובה. אגב למרחק בין הזמן שקנית את הבובה ועד היום אולי עבר זמן אז אפשר לספוג את ההוצאה. או שלא? הכל תלוי בכם.

כיוון שזה לא ברור...

שנינו הולכים - הבחורה היא קולגה של הגבר, ואני מצטרפת, וזה ילדה הבכור.

דיי דיי דיי עם הצ´קים

הפסיכים האלו. הילה- יש לך את הכסף, אז תתני. אבל, בלי לשפוט, זה נראה כאילו אין לך. לגיטימי, סטודנטים וכאלה. לכן, לדעתי, הבובה זה ממש נחמד. מה גם שכבר קנית לאם ספר (עוד 70 ש"ח הלכו). לדעתי אנשים בוחרים איזה ארוע לעשות והמוזמנים לא מחויבים לממן את זה. פעם המחשבה במתנות לארועים היתה לצייד את הזוג הצעיר. אחר כך זה הפך לכסף שיהיה להם משהו להתחיל את החיים. והיום זה נועד לממן גחמות של הזוג בחתונה כמו זיקוקים ושמלה ב-6000 ש"ח. אותו כנ"ל לברית/ה או בר/בת מיצווה. הילדים בטח לא ביקשו לחגוג עם 200 "החברים הקרובים ביותר" של ההורים מהעבודה. ואם ההורים רוצים, או הזוג המתחתן, לחגוג באופן מפואר - אז שלא יצפו ממני לממן את זה. עכשיו בנוגע לעיקרון ההדדיות. אז הם נתנו צ´ק נחמד. זו היתה בחירה שלהם. את גומלת להם במשהו שאת יכולה להרשות לעצמך.

עדיש

New member
צ´ק

הלוואי זה היה אחרת אבל אנשים עושים אירוע כדי שפחות יטרידו אותם בבית והם גם בונים לכסות אותו . אני חושבת שמתנה עוד איזה צ´ק סמלי של 150 ש"ח מכובד מאוד.

אמיקה

New member
../images/Emo77.gif..

א. הייתי שואלת בפורום הריון ולידה מה מקובל. אולי. הן בטוח יותר ספצייות מאיתנו..
ב. מסכימה שהבובה עם ח"י (זה רעיון של 180 כן? ) זה מאוד מכובד. ג. מנסיון של הברית של אחי - אנחנו הבאנו 400 ש"ח (וזה אחי, ילד ראשון, אחיין ראשון לי, נכד ראשון להורי וכו´, מוזמנים לא מעטים, לא מסכנים - סליחה, אבל חשוב לבסיס המידע) והם לא הפסיקו להודות לנו על המתנה הנדיבה (ואפילו ההורים שלי הודו, וציינו את נדיבותנו הרבה..). אז שיהיה מושג כללי. (כי אני דווקא חשבתי שזה מעט מדי במקור, אבל זה מה יש..). מקווה שעזרתי.

אמיקה

New member
סייג קטן וחשוב

אי אפשר להוציא מכלל אפשרות שההערכה הרבה לנדיבותנו המופלגת קשורה לזה שכזוג היינו בדיוק לפני חתונה, עם המון הוצאות וכו´..

POOH*

New member
יש לי רעיון אחר...

אם את מרגישה שזה לא מספיק... יש ספר שנקרא ´יומנה של אם´ של דניאל משהו [שטרן אם אני לא טועה]... מומלץ מאד לכל אמא טרייה.... ולדעתי בכלל זה רעיון טוב להביא מתנה גם להורים ולא רק לילד.. כי הלילד הם מקבלים גם ככה המון דברים אבל אותם קצת שוכחים... וגם אם תקני בסטימצקי או משהו כזה היא תוכל מקסימום להחליף לספר לילד או ספר אחר שהיא רוצה.

למעלה