שלאלה לי לכבוד הרב.

שלאלה לי לכבוד הרב.

"ראה היום נתתי לפניך את הרע ואת הטוב, ובחרת בחיים" -הפסוק הזה, הוא טוב ויפה. אבל... מעבר לכך שאלוהים הפיל עלינו את הרוע, הוא תמיד ידע מה יהיו תוצאות ה"קרב" בין ה'טוב' וה'רע'. וכאן.. וכאן הכל נופל חזרה על אלוהים! (כמו בומרנג) זה באחריותו! והוא יצר במו ידיו את הרוע, ואף בחר ברוע בעצמו כאשר החליט 'להוציא לפועל' את הב-ר-י-א-ה!!!!!! זהו!!!! וכאן אני כועס! זה הבעיה שלי (במידה ויש אלוהים)! ואני רוצה להכניס את אלוהים לגהנום!! כי הוא זה שבחר ברוע! הוא זה """""""שנתן בחירה חופשית""""""" ונכשל בו בעצמו! "בחירהה חופשית": -אלוהים: בחר ברע! בכך שבראה את בריאתו למרות שידע שזה יהיה רע! -אני: שופט אותו לגהני גהנום על כך שהוא בחר ברע! עכשיו תגידו לי דתיים יקרים.. באמת יש אלוהים? אלוהים אכן טוב? הוא באמת 'יודע הכל'? ----------------עד כאן השאלה. הערה מיוחדת: אני מתנצל מראש אם חלקכם לא אוהבים את ה'ניק' וכו'... מקווה להבנה.. ותודה על כל תשובה עניינית לשאלה.

BaaMan

New member
אחי למה שה' יתברך יברא עולם רע

בס"ד זה נוגד את ההגיון! ואתה הוא זה שקובע האם לבחור ברע או בטוב ואתה תהיה זה שיקבע האם הטוב ינצח או שמא הרע ח"ו ינצח! יש בחירה!!!

ברור שזה נוגד..

הרי לא מתאים לאלוהים להיות רע. ולבחור ברע. אבל זה כבר עובדה. מה עושים?

האפי לי

New member
יש לי שאלה די דומה

(משרשרת לכאן למרות שאני לא אוהבת את הבוטות של מר אלוהים אחד) אני מנסה להבין ולמצוא הגיון בכל העניין של איפה אלוהים משתלב בכל מערכת המוסר הדפוקה בעולם.. כשפותחים עיתון קוראים על עוד 4 דקירות, 3 רציחות ו6 אונסים שהתרחשו ביום שעבר. אני מבינה שגם הרע הוא חלק מהחיים. אני מבינה למה אלוהים לא הפך את כולנו אחידים וצדיקים אוטומאטיים אבל אני לא מבינה איך אפשר להסביר רצח או אונס כחלק מזכות בחירה, כחלק מידע/הבנה/תפיסה. איפה ההגיון שבכלל ניתנו האפשרויות האלו כחלק מהקיום שלנו? איך מסבירים את זה? אני לא שואלת כהתרסה, אני שואלת כי זו שאלה שבעיקר בשנה האחרונה מטרידה אותי ללא הרף ועדיין לא קיבלתי עליה תשובה

asaf2000

New member
כמה דברים

ראשית, לדעתי אין מקום לשאול את השאלה הזאת בפורום "שאל את הרב" כי הוא עוסק בשאלות בהלכה בלבד. שנית, לדעתי אין בכלל מקום לשאול שאלות כאלה באינטרנט כי שאלות כאלו זקוקות לדיון מעמיק בין האשר ביסודות ההשקפה היהודית ודרוש רב מוסמך שמבין בענינים האלו שיענה על השאלות. גם בחור ישיבה ממוצע או בן אדם דתי אחר לא מבין בשאלות כאלה מהסיבה הפשוטה שיש לנו אמונה תמימה בקדוש ברוך הוא ולומדים תורה בלי לעסוק במחקרים ושאלות. מומלץ ללכת לסמינר של "ערכים" שם יש את כל התשובות.

asaf2000

New member
עוד משהו

הסתירה כביכול בין העובדה שהקדוש ברוך יודע מה שהיה ומה שיהיה ובמקביל נתן לנו זכות לבחירה חופשית לעשות מה שאנחנו מחליטים היא אחד הדברים הכי קשים להבנה ביהדות, אך המציאות היא שיש בחירה חופשית אפילו שבמוח שלנו זה נראה כמו פרדוקס ואל תחשוב שבמאמר אחד או תשובה אחת אתה תצליח להבין את זה. כדי שתלך לסמינר או תיצור קשר עם רב מ"ערכים" שיסביר לך את הנושא.

שי n

New member
את צריכה להבין

אם השם היה רוצה לברוא רובטים הוא היה בורא אבל הוא ברא בני אדם עם בחירה כדי שיוכלו לקבל שכר בסוף ושנית מי שניזוק עלידי אדם אחר זה בגלל שמגיע לו חשבת על זה ומי שהזיק פשוט בחר לעשות רע אבל עם השם היה רוצה אותו אדם לא היה ניזוק ורבות הדוגמאות מהחיים ועוד דבר כנסי לקישור שנתנו לך

גם את צריכה להבין...

אם השם היה רוצה לברוא צדיקים, אז הוא היה בורא. אבל הוא בראה בני אדם כדי שיכלו לקבל גהנום. ושנית מי שניזוק עלידי אדם אחר, זה בגלל שלכך הוא נועד. ומי שהזיק פשוט מילא את רצון השם. אבל אם השם היה רוצה, אותו אדם לא היה ניזוק. ורבות הדוגמאות מהחיים, שהשם ידע מקדם מה יהיו התוצאות. אז.. לפיכך: יש אלוהים? הוא טוב? הוא רשע? אין תשובה?

uuuaaa

New member
אבל

הגיהנום זה מקסימום שנה (למעט חטאים חמורים ביותר). הגיהנום הוא בסה"כ כמו מכבסה, שנועדה לנקות את הנשמה מכל החטאים והלכלוכים לפני שהיא נכנסת לגן-עדן. מי שניזוק ע"י אדם אחר - זה בגלל חטאים שעשה, בגלגול הזה או בקודמים. לא ייתכן שבנאדם יינזק ללא סיבה. אנחנו לא שולטים על הפעולות שלנו, אלא רק על הרצונות. לכן, יש בנאדם שמגיע לו להרצח. ויש בנאדם שהרצון שלו זה לרצוח, ה' משדך ביניהם, וכך הראשון מקבל את עונשו, והשני ייענש על הרצון שלו לרצוח. זה נקרא "מגלגלין חובה ע"י חובה". בהנחה שיש אלוקים, הוא חייב להיות טוב, כי הוא יודע שגם מחר וגם מחרתיים אתה תקום בבוקר ולא תברך אותו, להיפך, רק תקלל אותו ותכתוב נגדו בפורומים, ותכתוב נגד עובדי ה', ותבזבז הרבה זמן מול טלוויזיה, ותאכל כמו פרה בלי לברך אותו וכו' וכו' ובכל זאת, הוא מחזיר לך כל בוקר מחדש את הנשמה, רעננה ורגועה, הוא נותן לך אוויר לנשום, אוכל, בריאות, פרנסה, רגעי אושר, הוא אוהב אותך, ושומר עליך גם כשאתה לא מרגיש את זה. אפילו אם הוא מעניש אותך, זה הכל לטובתך. הוא מעניש אנשים כדי שיצאו מהשגרה, ויתחילו לחשוב ברצינות על תכלית חייהם. או שהוא מעניש אותם כאן עונש קטן, במקום שיצטרכו לסבול פי מליון בגיהנום. למשל, אפילו כשאתה רעב והבטן שלך מקרקרת זה חסד בלתי יאומן. כי כך הוא מזכיר לך שאתה צריך לאכול ואם לא תאכל - תמות. או אם קיבלת מכה ברגל, ה' מזכיר לך, שאתה צריך לתקן חטאים שעשית ברגליים. אולי בעטת באיזה זקנה ברחוב, או הלכת להצביע שינוי, או שהלכת להפגנה של שלום עכשיו. אשרינו שיש לנו אבא כזה. עוד שאלות ?

../images/Emo6.gif אהבתי!

ואת כל זה מי סיפר לך? לגבי 'גילגול נשמות'. איפה העניין מוזכר בתנ"ך?

עוד דבר..

אם כבר מדברים. בסיכומו של עניין... אלוהים ידע את הסוף. האם בעייניך אלוהים לא נראה רע שהוא בעצמו בחר במשהוא רע?

uuuaaa

New member
ובכן

מי סיפר לי ? הכל ידוע וכתוב בספרים שלנו. גילגול נשמות לא מוזכר בתנ"ך. העניין קשור לחלק ה"סוד" שבתורה. אלוקים לא בחר במשהו רע. האדם בחר. ובכל מקרה, כולם יוצאים מרוצים מהעולם-הזה: הצדיקים - זכו ללמוד תורה ולקיים מצוות ולתקן חטאים מגלגולים קודמים. הרשעים - קיבלו שכר על מעט מעשיהם הטובים, אין להם שכר בעולם הבא, כי הם בכל מקרה לא מאמינים בו, והוא לא מעניין אותם. לכן הם אובדים לנצח.

BaaMan

New member
העניין מוזכר בקבלה

בס"ד ומה העניין בלשאול שאלות קנטרניות?? אחי היקר אתה רוצה באמת תשובה. לך לרב. או שתשאל את השאלות ותגיב לתשובות עליהם בצורה נורמלית ולא מזלזלת וקנטרנית מה הטעם אם כן בשאלותיך??אם אתה שואל סתם בשביל הקטע?

שאלתי את הרב.

בפורום "שאל את הרב". ואם אתה חושב שאתה לא יודע, אז למה אתה עונה? אני שואל בשיא הרצינות, ולא בשביל ה'קטע'. אז תבין גם למה אני עונה כמו שאני עונה. כנראה שמגיעה לך... זה באישור אלוהים.

asaf2000

New member
עוד פעם...

נראה לי שהפורום עוסק בעניני הלכה ולא בעניני יהדות והשקפה. אם באמת אתה מעוניין להבין את הנושא הזה שהוא עמוק מאוד וחבל לך על הזמן לא צתבין אותו בשירשור הזה בפורום שכל אחד זורק מה שהוא שמע אלא רק בדיון מעמיק על הסוגיה מרב שמכיר את הנושא לדוגמא רב מ"ערכים" - רק כך תבין באמת את הנושא אם אתה אכן מעוניין לשמוע ולא סתם להתוכח. פה בפורום חבל לך על הזמן (במובן הישן כמובן). אגב, תצלצל ל"ערכים" והם ישמחו לתת לך טלפון של אחד הרבנים או שתפנה למוקד שאלות באתר שלהם.

BaaMan

New member
מה מגיע לי.??

בס"ד אפשר להבין בכתיבה שלך שאתה שואל כדי לקנטר.אם אתה אומר שלא...טוב שיהיה. ציטוט מדבריך: "כנראה שמגיעה לך... זה באישור אלוהים." תסביר. מה אתה מנסה להביע??

מנסה להביע:

שמגיע לך סגנון תגובה כזה, מכיוון שהחלטת שאני שואל בשביל ה'קטע' וכו'. תעשה טובה, אין לך מה לומר, אל תומר! סתכל לאן מתבזבזות הודעות.. במקום לענות אתה מסיט את כל הנושא לשטויות. עדיף שתשתוק, ותשאיר גם את השינאה לעצמך!

BaaMan

New member
תראה לי הודעה אחת שהבעתי בה

בס"ד שנאה כלפיך. מה? זה שאמרתי שאתה שואל לקינטור...אח"כ אמרתי שכנראה שטעיתי. טעיתי אני מודה. אתה לא שואל לקינטור אתה שואל כדי לדעת. עכשיו האם תוכל בבקשה להסביר לי איפה הבעתי שנאה כלפיך כי זו ממש לא הייתה כוונתי? ואיפה הסטתי את הדיון לשטויות?

BaaMan

New member
אחי

בס"ד אתה הוא זה שיקבע לך אם יהיה לך טוב או רע! אתה אתה אתה ורק אתה!

למעלה