שלא הולך בכוח מנסים ביותר כוח

שלא הולך בכוח מנסים ביותר כוח

לא סתם כוח אפילו איומי תביעה ושאר הפחדות. בהמשך לדיון הקודם בנושא ביטוח מצורפת פה למטה כתבת האיומים של סוכן הביטוח יוסי מילס וזאת לאחר ששלח אימייל למשרדי האגודה. במסגרת נסיונו להשיג פרנסה האיש פונה ומאיים על אגודת הרחיפה מעל דפי הפורום של האגודה. www.paragliding.org.il קראו ולא תאמינו חיים. מאת יוסי מילס: מבקש להביא לידיעתכם תוכנו של מייל ששלחתי למשרדי האגודה, בנושא פרסום שנעשה בעמוד הבית של אתר האגודה הישראלית למצנחי רחיפה: נכבדי, בדף ההסבר מדוע כדאי להיות חבר באגודה, כתבתם דברים בעלי משמעות משפטית. ברצוני להסבר את תשומת לבכם למשמעות הדברים: 1. "רק כחבר אגודה תוכל להיות בטוח שאם חלילה יקרה לך משהו במהלך רחיפה חברת הביטוח אכן תכסה את הפגיעה בך באופן מלא" משמעות פרסום הצהרה גורפת זו באתר הרשמי של האגודה פרושו: כל חברי הוועד למעשה לקחו על עצמם ערבות על תשלום התביעות ע"י חברת ביטוח. מרגע זה, במידה ותיווצר מחלוקת בין המבוטח לחב` הביטוח, חברי הועד הינם צד לסכסוך ועלולים להתבע הן יחד עימה והן, בנפרד, בשל יצירת מצג שווא מטעה. לעניות דעתי אין ולו עו"ד אחד בינכם. לו היה היה מבהיר לכם את ההשלכות רבות המשקל מבחינתכם להצהרה גורפת זו במישור הציבורי והאחריות האישית שלכם. 2. "אדם המבוטח בביטוח חיים המורחב לכיסוי ספורט הרחיפה ושאינו חבר אגודה מסתכן בכך שחברת הביטוח לא תפצה אותו במלוא הסכום על הפגיעה" משמעות פרסום הצהרה גורפת זו באתר הרשמי של האגודה פרושו: - עבירה על חוק פיקוח עיסקי ביטוח: מתן יעוץ בביטוח ללא רשיון מטעם המפקח על הביטוח באוצר. - פרסום מידע שיקרי ובלתי מבוסס בפורום ציבורי תוך הטלת דופי ברמה של דיבה במטרה לערער אמינותם של אחרים (סוכני ביטוח וחברות ביטוח). לעניות דעתי אין ולו עו"ד אחד בינכם. לו היה היה מבהיר לכם את ההשלכות רבות המשקל מבחינתכם להצהרה גורפת זו במישור תביעת דיבה וחוקי הפרסום והמסחר. המלצתי, פנו במיידי ליעוץ משפטי שלדעתי יורה לכם, במיידי, להסיר פרסום שקרי זה. אני מצידי, אבדוק את מידת הנזק שנגרמה לי עקב פרסום זה והאפשרויות לקבלת סעד ותרופה מבית המשפט, במידה והפרסום לא יוסר לאלתר. בכבוד רב, יוסי מיליס

תודה חיים קורן 1 - חסכתי לי ...

פרסמתי בעצמי את הדברים הן בפורום של אתר מצנחי רחיפה והן בפורום תפוז - מצנחי רחיפה. הבעייה אינה זהה בדיוק לממ"ג, מה גם שהדברים לא נכתבו באתר שלהם. אבל, אם אתה מרים לי כדור להנחתה ומפרסם גם פה בפורום, תודתי נתונה לך. על מנת שהתמונה תהיה מלאה, אי מצרף עוד דברי הסבר בנושא שכבר פורסמו בשני הפורומים שהזכרתי (ברשותך כמובן כי לא ממש בטוח שתפרסם אותם בשמי): בהתחייבות הוועד לערוב לתשלום חב' הביטוח נאמר (ציטוט מתוך האמור): "שאם חלילה יקרה לך משהו במהלך רחיפה". עד היכן הרחיבו חברי הועד את אחריות חב' הביטוח (שהם למעשה ערבים לה)? למעשה הם הפכו את הפוליסה לפוליסת "כל הסיכונים" = "אם חלילה יקרה לך משהו במהלך רחיפה". משהו = כל דבר, הכל ! החל מ- "נפל הסלולרי ואבד" (או כל ציוד יקר ערך, לצורך כך), דרך "נקרע מצנח או אבד או נגנב כולל ציוד, לאחר נחיתה בשטח", דרך כיסוי מלא, ללא כל מגבלת סכום (להזכירכם מהציטוט: "חברת הביטוח אכן תכסה את הפגיעה בך באופן מלא"). באופן מלא = הכל, ללא מגבלת סכום, לרבות הוצאות רפואיות בארץ ובחו"ל, משכורת למרחף (באבדן כושר עבודה) לכל ימי חייו וחס וחלילה, לאלמנה ולילדים משכורת לכל ימי חייהם, רכב נכים והוצאות אחזקתו... בקיצור - הכל בכל, ללא תנאי, ללא מגבלת סכום ובלבד שזה קרה ברחיפה ובלבד שאתה חבר אגודה ! מאז בריאת העולם ועד רגע זה, עוד לא היתה חב' ביטוח אחת בעולם שהוציאה פוליסה שכזו. הועד העניק לכם אותה בכמה גרושים בחודש. יופי !!! וכמובן, שכל שאר הביטוחים עלי אדמות אינם שווים כלום וכל הרוכש אותם שם כספו על קרן הצבי (ציטוט מתוך הדברים):"...ושאינו חבר אגודה מסתכן בכך שחברת הביטוח לא תפצה אותו במלוא הסכום על הפגיעה". למה הדבר דומה, תארו לכם אילו תביעות תוגשנה באם יפורסם משהו בנוסח: כל מי שרוכש ואוכל המבורגר של רשת AA, במקום של רשת BB הנהדרת שלנו, מסתכן בהרעלת מזון עד כדי אישפוז ארוך ומוות. זה רציני ? מישהו (חוץ כמובן מ-חיים קורן) קונה את נפלאות התבונה שלעיל ? אבל, כמו שכתבתי. זה יותר שייך למרחפים ולאתר שלהם. יוסי מיליס

מופז2

New member
אולי תריבו באתר אחר

אין לנו הקוראים כל ענין במריבות האישיות שלכם, רצינו אתר שיוסיף לנו מידע מקצועי או מסלולים מענינים לטוס בהם או כל נושא של כף בטיסה, אז אנא שחררו אותנו.

ד ו ד 9 9

New member
חיים קורן 1 כשתכיר את מיליס תבין

שהוא לא האדם שפועל בשיטה שהיזכרת.

חשבת על העובדה הפשוטה שאולי

הבן אדם פשוט צודק ? לא מכיר את יוסי מיליס ולא מכיר גם אותך. יוסי מיליס אינו הסוכן ביטוח היחיד בארץ ואינו מעניין אותי באופן אישי (סליחה מר מיליס- זה לא אישי) אבל האגודה היא האופציה היחידה לכלל העוסקים בענף. דאגת מיליס לפרנסתו בביטוח היא מניע ברור וידוע אבל לא ברור מה המניע שבו נטלו אנשים מהאגודה את האחריות לפרסם שטויות באופן כה גורף ומטעה. אם המטרה היא ל"שכנע" אנשים להצטרף לשורות כדי לשווק את האגודה ולהגדיל את נפחה ותקציבה ע"י השטויות המטעות שהם כותבים הרי זה עושה בדיוק ההיפך. דוחה ומרחיק. את הפן והייעוץ המשפטי המקצועי הנ"ל באגודה הוביל שנים ארוכות עו"ד ידוע - מרחף שהיה בוועד בזמנו - ואולי כדאי לכולם לשמוע את דעתו של החבר המכובד הנ"ל שהוא גם ממ"גיסט וגם טנדמיסט ואת האחריות שהוא נוטל (או לא נוטל) לתוכנם ? מאידך אם סוכן ביטוח מטעה הרי זה כבר עניין חמור הרבה יותר. אהרון.

"אם סוכן ביטוח מטעה ...

הרי זה כבר ענין חמור הרבה יותר" - אני לא בטוח שאתה יודע אפילו כמה אתה צודק ! יתרה מזאת, זו עילת תביעה לאחריות מקצועית. אני משלם מעל 4,000$ בשנה ל'ביטוח אחריות מקצועית' באם חו"ח אני או מי מצוות המשרד יטעה מבוטח וכתוצאה מכך יגרם לו נזק. מכאן אתה יכול להבין את הרגישות שלי לפרסום שעליו הגבתי. מבחינה מקצועית זו כמו לצלות בשר לבן על מנגל, בבית כנסת, ביום כיפור. לו חברי הועד היו בכלל מדמיינים לאיזו צרה הכניסו עצמם הם לא היו יכולים לישון בלילה. עוד סיפור קטן: לפני כ-8 שנים לערך, יו"ר אגודת התעופה הכללית, פרסם כי לדעת וועד האגודה לא תהיה בעייה עם כיסוי קופ"ח לטייסים (נושא חוק הספורט). הפרסום היה די "ספונטני" מצידו, ללא דיון מוקדם של הוועד. בוועד כיהנו באותו מועד, 2 עורכי-דין. שניהם התפטרו באופן מיידי ! הם כל כך נבהלו שטענו שגם הכחשה יכולה "לא להגיע לכולם" (ומכאן תווצר חבות) ולכן רק מכתב התפטרות מנומק יכול אולי להציל אותם מהעול שלא התכוונו לשאת. וברשותך, אגיב על נושא שהוא יותר במישור הפילוסופי: "דאגת מיליס לפרנסתו" אין לי התנגדות של ממש למשפט (אישית הייתי מעדיף "לעסקיו", "פרנסתו" יוצר קונוטציה של "שכר מינימום", זה לא המצב, תודה לאל). בא נבחן משפט זה מול:"לא ברור מה המניע שבו נטלו אנשים מהאגודה את האחריות לפרסם שטויות באופן כה גורף ומטעה". אני אישית, תמיד מעדיף לעשות עסקים עם אנשים שהאינטרס שלהם "טהור" (טהור: מלשון - נקי, ברור, ידוע). אין אינטרס יותר טהור וגלוי מאשר "למקסם את הרווח" (מונח באקדמיה הלקוח מהגדרת מטרת כל עסק שהוא). במצב זה אין מניעים ניסתרים, אין הפתעות ואין מצגי שווא. הבעייה מתחילה כאשר אני לא מצליח להבין את האינטרס של הצד השני, משמע האינטרס שלו אינו כספי/ עיסקי. כאן אני נרתע - אני לא יודע להתמודד עם אינטרסים נסתרים. אני מפחד מהם ! איך מתמודדים עם אינטרים כמו: כבוד? עלבון? כעס / נקמה ? אף פעם לא תדע היכן אתה עומד ואם ריצית את הצד השני או עד לאן הוא רוצה להגיע. זהו, וסליחה על בלבול המח. יוסי מיליס

למעלה