שלא ישב לי על המצפון

8mona

New member
שלא ישב לי על המצפון

שלום רב -אני חדש בנושא הפורמים אודה אם אקבל תגובה ממשהו....אני חי כבר שנתיים עם חברה שרואה את העולם אפל בייותר סובלת מדיכאונות מטורפים בתדירות גבוהה. אנחנו אמורים לעבור דירה השבוע אבל אני לא יודע איך להתמודד עם המצב אני רוצה לנצל את המעבר הזה שאולי לקחת קצת הפסקה או להרוויח פה מעט מרחק וזמן לחשוב על העניין. נורא פוחד שהיא תעשה צעד דראסטי שיסים קץ לחייה. נסיתי כבר להפנות אותה לטיפול וכמובן בשיא העדינות ולא בלחץ כפייתי,אך היא לא מוכנה ליפול בפח ושוב להוציא כסף לחינם אף על פי שאני מוכן לשלם במקומה....בכל אופן אני מקווה לטוב.תודה על צומת הלב...א נ י

מצפוניסט יקר-

אני לא כל כך יודעת מה זה סובלת מדיכאונות מטורפים בתדירות גבוהה, שכן אם זה באמת כך לפי המנוח הפסיכיאטרי המקובל, כדאי שהיא תגיע לטיפול-ומהר! אם אתה חושש שהיא תנסה להתאבד, כנראה שיש לך סיבה לחשוש מהתגובות שלה, וכל זאת לא קשור בכלל למעבר דירה. אפשר להבין את הצורך שלך לקחת אוויר, להתרחק, לחשוב במיוחד שאתה מודע למצבה הקשה, והיא כנראה פחות מודעת. אבל לא בטוח שדווקא מעבר דירה הוא ההזדמנות, מעבר להזדמנות הטכנית. אתה יכול אולי להציב בפניה את ההתלבטות שלך, את הרצון שלך לחיות איתה, אבל שהיא יותר מאוזנת ריגשית? את הבקשה שלך ממנה ללכת לטיפול,כדי שתוכלו לחיות ביחד? לא כאולטימטום חלילה, אלא כרצון לשפר את החיים שלכם יחד. נ.ב. אין אנשים אחרים בסביבה שלה, הורים, אחים, חברות שמודעים למצבה הקשה? כל האחריות היא רק עליך?למה?

זה לא עניין מצפוני, זה פיקוח נפש..

המצב שאתה מתאר דורש התערבות מקצועית. אין מנוס מכך. אני קורא בין השורות כי אתה מפחד להוציא שוב כסף לחינם? האם היא הייתה כבר בטיפול שלא הצליח? יתכן וטיפול אחד לא הצליח, אך אין להשליך מכך לגבי טיפולים נוספים ע"י מטפל אחר. חשוב שתדע שניתן לקבל הפניה מקופת חולים ולא לשלם על הטיפול. בכל מקרה, גם אם צריך לשלם, הכסף כאן לא חשוב. אם אתה אוהב אותה, ורוצה להשאר איתה, חשוב שתדע שההתנהגות שלה והדכאונות שלה לא יעברו ללא טיפול! היום אתה מנסה לחסוך קצת כסף על טיפול מקצועי, ומי יודע איזה סכומים תצטרך להוציא בעתיד בגלל חוסר טיפול מקצועי... אומרים שצריך להרוג את הבעייה כאשר היא עוד קטנה. ולפי התיאור שלך, הבעייה כבר גדלה לא מעט. הבעיה לא תעלם מעצמה. בהצלחה

כתפיך רחבות וחסונות, אבל...

אתה מתאר מצב של סכנת חיים ממש. חברתך זקוקה לסיוע מקצועי מצד אחד ולכתף מצד שני, אולי לא שלך(!). אני מדגיש שאולי לא שלך כי יתכן שהמשבר שלה קשור אליך, לפחות בחלקו או אפילו בעקיפין. מה הקשר שלך עם בני משפחתה, חברות קרובות או אנשים בהם היא יכולה לתת אמון חוץ ממך? כדאי שתיזום שיחה דיסקרטית איתם ותשתף אותם במה שאתה מרגיש, כי יתכן שהם כלל לא מודעים למה שעובר עליה. אולי הם ייזמו התקרבות אליה, יתנו לה גב והרגשה שיש לה על מי לסמוך חוץ ממך. אני כותב זאת מנסיון אישי, כי עברתי לפני כמה שנים תקופה דומה למה שאתה מתאר. ושם אני הייתי האחרון שיכול היה לסייע ועשיתי כפי שאני מייעץ לך וזה עבד (ונשאר דיסקרטי עד היום). בכל מקרה, אל תמתין לנס מצידה. והתירוץ ש"חבל על הכסף" הינו תירוץ שגור בפי אלו הנמנעים מקבלת טיפול. יותר קל להתלות בכך מאשר להתמודד עם מציאות קשה.

8mona

New member
ידע מנסיון

שלום לך איש המערות קראתי בהתרגשות את כל מה שכתבת לי.כן ישנה בעיה עם ענין התלות באמת אין לה עוד מישהו חוץ ממני.חברות אין לה וגם המשפחה עתיקה ביותר והם לא כל כך אנשי מקצוע כך שאני היחיד שנשאר לה לתתן אמון. שיחה דסקרטית לא כל כך באה בחשבון מפני שהוריה קצת תקועים בשיטת החינוך שלהם...בכל אופן דברים משתנים לטובה הנה היום כתבתי לה מכתב מפורט וברור על כוונותי לעזור לה בקבלת הטיפול והיא נענתה לטיפול עכשיו כל שנותר זה רק לקוות שהטיפול יצליח ושהיא תרצה לקבלו. תודה בכל אופן על הכנות והסובלנות.

שתצליחו. ועוד דבר אחד

תבדוק אם לא כדאי לך להיות בקשר עם יועץ מקצועי, בין זה שמטפל בה או אחר, כדי שתוכל מצדך לקבל הנחייה כיצד לנהוג בעניין כה רגיש וגם לכוון את דרכך בעתיד באופן שיתאים למצב הרגיש הזה. אם תבחר ביועץ אחר כדאי לדעתי שיהיה בקשר עם היועץ שלה. זה יבטיח שמירה על דיסקרטיות הטיפול שלה ויעזור לך לא להשאר תלוי באויר. אני מאחל לך הצלחה מלאה במעשיך ולזוגתך שתתאושש מהדכאון ותזדקף על שתי רגליה.

םייח

New member
תן לה

תן לה פרוזאק חבר זו תרופת פלא אל תקח על עצמך אחריות שהיא תפגע בעצמה ביי

למעלה