שלא יתפוצץ לי הראש!

שלא יתפוצץ לי הראש!../images/Emo46.gif

נכנסתי לאתר הרשמי של עיריית Pécs (מצרפת את האתר - גם באנגלית) מילה אחד לא מצאתי על הבית כנסת, לא על השמדת יהודי העיר! אבל: Pécs, a béke városa! UNESCO בין ערים השלום! > תוניס, > (PALESZTINA) הברון!

VENDÉGKÖNYV

188 eva m amichay 2002-12-17 21:30:36 Izraelben, a Tapuz portal "magyar kultúra" forumán, valaki kereste édesapja nyomait...Pécsről, egy nappal a gettó "felszámolása" előtt, átküldték a pesti gettóba - igy maradt életben, mert a pécsi gettó lakói közül két gyereket kivéve senki nem jött vissza... Miután jól tudom, hogy a MAV-bérháznak hivott tömb volt a pécsi gettó, kerestem anyagot a város honlapján. Pécs a béke városa! - gratulálok. Ez nem ok arra, hogy eltüntessék a kevésbé békés idők nyomait! Egyébként Hebron maximálisan kielégiti a béke városa cimet - az elmúlt hónapban 14 izraelit lőttek le orvlövészek...Azok, akik Tuniszból jöttek békét csinálni - persze az is békés város... Megköszönném, ha valaki fényképeket, vagy egyéb anyagot küldene az e-mail cimemre, és méginkább megköszönném, ha a város vezetése képes lenne szembenézni a közelmúlttal, és kiegészitené a honlapot, a kevésbé szinpompás részletekkel. eva m. [email protected]

טומי*

New member
../images/Emo45.gif במקרה הטוב הם יענו.....

באיזה מכתב לא מחייב,אני כבר התעייפתי מכל הפורומים שם,היפסקתי לכתוב כי השינא בדמם וכלום לא עוזר.כל מה שרע שם בכלכלה באבטלה הםמאשימים את היהודים ואת הציונים מישראל.לכן ממש אין לי ענין לנסות ולדבר לליבם כי זה ממש לא עוזר.ניסיתי והתיעשתי.

B T1

New member
את האנטישמיות ואת רדיפת היהודים

לא ההונגרים המציאו, הם רק שכללו אותם לדרגת אומנות. במשטר הקודם (הסוציאליסטי) לפחות ריסנו אותם מעט ובאופן גלוי וממוסד לא היו ביטויים לאנטישמיות, אבל לאחרונה איבדו כל רסן ובשם חופש הדיבור מסיתים נגד יהודים. (לפעמים לתרץ כשלונות)

אתה יודעה, שאתה לא צודק! נוח לבטל

לא כל ההונגרים אנתישמים, ועם הדיאלוג איתם יכול להזיז משהוא במוח שלהם! ב: MNO יש שלושה נושאים, שיזמתי, ומצאתי אנשים טובים, חכמים, ולא אנטישמים, גם. לשתוק קל, אבל רק מרחיק אותנו מאחרים. גם בקשר לפךסטינאים חושבת אותו הדבר...לא מלקקת לאף אחד, אבל גם לא מכניסה אותם לקטגוריה של חיות מדבר...

B T1

New member
כנראה את מעט צעירה ממני....

כי כאשר נרצחו שני הורי על ידי ההונגרים בהונגריה רק בגלל היותם יהודים לא שמעתי שמישהו קם להגנתם והשמיע דברי סנגוריה לזכותם שאסור לעשות הכללות. היכן היו כל אותם הלא אנטישמים שעליהם את מדברת? האם מישהו מהם לא עשה הכללות ליהודים?

אני ממש הסנגור שלהם!!!

אני טוענת, שחלק גדול משינת זרים - הבורות! מאז, שנכנסתי לפורומים הונגרים, הזדעזעתי מכמות הנאונצים שמסתובבים שם. כי, כמו ראובן כתב, כאשר אתה חי בינהם (נולדתי ב: 1953 ועליתי ארצה 1985) אתה לא חש בעומק השינה... אתה יכול להכנס לפורומים השונים, תמצע את שמי, והודעותי...אני חושבת, שכישראלית, מפגינה כוח, רצינות, ידע, ללא פחד לכתוב בשם אמיתי, ולא יהודיה גלותית, שפוחד מהצל שלה, כן אפשר להשפיע! אולי לבודדים, אבל גם זה חשוב, אתה יודעה... אני לא יכולה לשנות את פני ההיסטוריה, ולמדתי היתב מה קרה בהונגריה ב:120 השנים האחרונות...עד יום מותי לא אפסיק לעסוק בזה, אבל מאמונה בכוח המילה, בחינוך, לכן משקיע מזמני להתווכח אים, להסביר להם... בחיים לא הגנתי לאנשים אנטישמים! אתה ממש מעליב אותי... מה שנכון, שאני גם לא מקבלת השינת זרים מבני עמי! לכן, אם אתה מכליל את כל ההונגרים, כי אמטישמים, אתה לא צודק איתם, אפילו שכאב לבך אני מבינה...

ידידי הלא מאמין...כבר תקנו את חברון

> כבר בישראל, ו בגלל כוח נפשי מתון, עם ראובן, לדעתי, יתקנו את פרק החסר של ההסטוריה...דבר קטן, אבל החיים בנוי מדברים קטנים...

reuven4u

New member
אווה - כל הכבוד

שאת עדיין נלחמת בהם! גם אני השארתי שם איזה הודעה קטנה....

גם קיבלת תגובה!

לפי סיגנון החדש: באנגלית שלחו אותך... כניראה, ככה נשמה להם יותר טוב! מקפידה, כאשר כותבת לפורומים הונגרים: בהונגרית טובה, בלי שגיאות כתיב, עם נימוס, הפגנת ידעה, אבל בצורה אחזרית...זה עובד, בדרך כלל... ניראה, מה יקרה...

reuven4u

New member
אווה,

תודה על ההערות, וגם על ההגנה באתר! אני גם הוספתי משהו... ניסיתי להיות מנומס ולא לכתוב עם יותר מדי שגיאות כתיב... :))

reuven4u

New member
בטח לא מבינים

מאיפה באו כל הישראלים האלה לאתר של העריה... "דווקא לאתר שלנו.. של ערית pecs!!!! למה , למה? מה עשינו?..." :))))) אולי אפילו מכנסים ישבת חרום בנושא! "התקפת ישראלים על אתר העריה"... לפחות לראש העיר יהיה קצת פעילות בזמן הקרוב... חחחחחח בטח האנטישמיות גוברת ב pecs בעיקבותנו...

טומי*

New member
אווה לא בשביל להגן עליהם.....

אבל מצאתי איזה אתר של PECS שכן מופיע הבית כנסת

../images/Emo6.gif ידידי היקר! ראית גם את כתובת

האתר? animare = אני מראה... מעניין למה מצאת גם את בית הכנסת, שדרך אגב, גם כבניין לשימור... לפי הכתובות בדף הבית שלו, אפילו יש לי הרגשה, שאני מכיר את בעל האתר...

למעלה