שלא נדע
הנה עוד סוג של מסע לפולין ולמחנות

טיפקסית

New member
לא יאומן

זה מצמרר. האם הממשלה הפולנית מודעת לעניין? ואיפה המדינה שלנו בעניין?

Efrat K

New member
קראתי את הכתבה,פשוט ביזיון

הכי התעצבנתי מהטיעון שלהם,שהם לא יכולים לעשות כלום נגדם בגלל שהם באים בקבוצות קטנות ואי אפשר לזהות אותם.

N i t s i 1 7

New member
גועל נפש!!!!

אין לאנשים האלה (לא בדיוק אנשים) כל צלם אנוש!! מבחיל, ומגעיל! אני באמת לא מבינה למה ממשלת פולין מאפשרת דברים מזוויעים שכאלה...

למה אנחנו מתפלאים ?

למה אנחנו מתפלאים / נדהמים / מזדעזעים שיש תופעות כאלה ? אם אחמדיניג'אד קורא בפומבי להשמדת ישראל והעולם שותק .... וגם אנחנו לא בדיוק צועקים לדעתי, לפחות בגלל תופעות כאלה צריכים לצאת למסע לפולין ... אם יש עוד מישהו או מישהי שמתלבט בעניין הזה ויש כמובן עוד הרבה סיבות טובות אחרות

שירנות

New member
../images/Emo45.gif

נכון מאוד.... המסע הזה מאוד חשוב דווקא בגלל זה כי בזמן שרובנו מסתובבים פה בתוחשת ביטחון מופתית אנחנו לא שמים לב לסכנה שאנחנו נמצאים תחתיה. כבר היום אנחנו נמצאים בסכנת חיים עם האיום הגרעיני ואף אחד לא ממש עושה משו בנידון וזה רק מצד מדינות ערב יש גם את האנטישמים ואם לא נשמור על עצמנו ועל המורשת של זיכרון השואה והניצולים זה עוד עלול לחזור על עצמו בעתיד.

yarden d

New member
אנטישמיות תמיד תהיה

ולא משנה איפה נהייה! כמובן שיצאו חוקים נגד זה ורמת האנטישמיות היא פחות ממה שהייתה פעם, אבל אין סיכוי שהאנטישמיות תעלם. האיום הגרעיני? מה עם שדרות שכל הזמן נמצאים תחת הפגזות? די מרגיז שאנחנו לא עושים משהו נגד זה... אבל מצד שני, מה נעשה? נפציץ בחזרה? זה רק יגרום למלחמה נוספת.

פעם ראשונה שאני שומעת על מסעות של הניאו.. ממש

זוועעה , האנטישמיות תמיד היתה קיימת ותמיד תיהיה קיימת לצערנו הרב לפי דעתי המשטרים במדינות צריכות לשים לב יותר לאנשים האלו ולאסור אותם למאסר עולםם... אני אישית חוויתי את זה שגוי אומר לך ברחוב "יהודי מסריח" וזה די מפחיד בהתחלה אבל לאט לאט היהודים בגולה "מתרגלים לזה ולא נותנים לזה משמעות" אני גם מכירה מישהו שגם אמרו לו את זה והוא פשןוט התחיל מכות איתם ופוצצו לו תפרצוף..היהודים חייבית לעלות לארץ ,צריך שכולם יבואו כככה העם שלנו יהיה יותר חזק.

trigotrigo

New member
ומה אתם מציעים לעשות?

אפשר לאסור עליהם להיכנס? מותר לאסור עליהם להיכנס? ברור שצריך, אבל על חשבון מה? על מה אנחנו מוותרים, והאם יש לנו או לממשלת פולין את הזכות לאכוף חוק שכזה נגד "מבקרים תמימים" שמעוניינים להיכנס לאתר?

מדריך1

New member
תגובת מדינות

איני יודע באם ניתן לאסור על מישהוא לבקר במוזיאונים. אולם כן,ניתן, לאסור על התנהגות לא מכובדת. אני מתפלא על מוזיאון אושוויץ שאיפשר התנהגות כה בוטה, כי לנו,המדריכים אסור להשמיע שירים באושוויץ, כמו כן אסור להיכנס עם דגלי ישראל על מוטות ועוד מיני איסורים, הכל בשם הפרעה למבקרים אחרים במוזיאון, והתנהגות ניאותה. הפיקו אתם את הלקחים. סיפור אחר מלפני 10 ימים- יש לי בן דוד בפראג,לא יהודי, שלח לי מייל ובו סיפר לי כי- ביום ציון "ליל הבדולח" הגיעו 700 ניאונאצים וגלוחי ראש , בכדי להפגין בפראג ולצעוד אל הרובע היהודי העתיק. אלפי תושבי פראג, והוא ביניהם, יצאו לרחובות,כנגדם,כולל משטרת פראג, לא נתנו להם להתקרב לרובע, התפתחה אלימות, והניאונאצים הוכו עד זוב דם, המשטרה עצרה עשרות מהם לחקירה. פירושו- כן ניתן לעשות כנגדם, רק צריך לרצות.

yarden d

New member
לא רק צריך לרצות

צריך גם לדעת מראש שרוצים "לבקר" במקום כזה ניאו נאצים, אבל איך אפשר לדעת? לשאול אנשים בכניסה? די בעייתי למנוע כניסה כזו...

trigotrigo

New member
אני מאוד מקווה,

שנוכל למצוא פתרון שלא יכלול התנגשות אלימה על אדמת אושוויץ.

לקרוא זה חשוב

תקשיבו , מסע לפולין זה כמו ללמוד הסטוריה בבית הספר רק שפה רואים במוחשית , אני טסתי כלפני חצי שנה ותאמת לא פחדתי, ומה עזר לי לא לפחוד - הגאווה על כך שאני יהודיה אשר חייה במדינת ישראל כאמור מדינה היהודים.. כשאיזה נאו נאצי עושה או אומר משהו לא צריך לפחוד להפך, צריך להראות שהיהודי אשר ניתקל עם דבר כזה שהוא גאה במה שהוא , יהודי ישראלי... ולגבי מלחמת העולם ה3, יש מה לפחד!!! כי ברגע שנעצבן את מדינות ערב -סוריה עיראק וכו' , כל העולם ישלם.. אז עם נשווה בן שני הדברים בן מה למה צריך לפחוד אז נראה שאמממ.. האיום הגרעיני!!!

ישרון

New member
ומה אנחנו יכולים לעשות בהם?.

לו היו נופלים לתוך קבוצה ישראלית לא בטוח שבני הנוער שלנו היו עושים בהם שפטים. חוץ מזה אין אפשרות לנו כעם ישראל לשים מסננת בכניסה לאושוויץ שהפך מזמן מעוד מחנה השמדה לסמל הרוע האנושי. לשמחתי המקום פתוח לכל העולם והבשורה המשמחת היא כי תיירים מכל העולם עוברים בפולין ומבקרים גם באושוויץ וכך מתוודעים לאימי השואה .אנו הישראלים מהווים רק אחוז מיזערי בין מבקרי אושוויץ

למעלה