שלא תגידו אחר כך: לא ידענו

יס באך

New member
שלא תגידו אחר כך: לא ידענו

הריני לקשר אתכם לתרגום לעברית של שיר של משורר רוסי עם שם מפוצץ. קראו היטב ואל תגידו אחר כך: לא ראינו, לא שמענו, לא ידענו

קפת

New member
עכשיו אני יודעת

כמה הערות, תשפטו אתם עד כמה הן ענייניות: 1. אין לי בלוטת שירה. אני מאוד מאוד אעריך ניתוח שיר, יס באך. 2. איכזה שכלמיני מגזינים מקוונים שעוסקים בתרבות כוללים את המלה "דג" בכותרת שלהם? דג אנונימי, עין הדג, הדג הקורא. אה, לא, סליחה. זה האייל הקורא. התבלבלתי. לא חשוב. יש פה איזה קשר סמביוטי בין תרבות ודגים בפרט או בעלי חיים בכלל? 3. הבוריס הזה מת ממנת יתר של קוקאין. מה שמזכיר לי את האמרה הרוסית המפוארת: אין רוסיות מכוערות, יש רק פחות מדי וודקה.

יס באך

New member
הערה שלישית

הפילה אותי לקרשים. התרגום נשמע מצויין, עם נטיות אלתרמניות חזקות, או למצער, עברית של שנות השלושים/ארבעים, או בצורה מדוקדקת יותר, עברית של טורים כתובים. וזה כל הניתוח השירי שאתן ותגידי תודה שלא קישרתי את הפואמה המדהימה על פי שיר של חנה סנש "הליכה לקיסריה" המופיעה בגליון הזה. אני חושב שזו קבוצה של אותם אנשים המעלה את גליונות התרבות המקוונים האלה, אם לא אז אין לי ממש הסבר לכך.

קפת

New member
נזכרתי בהערה הרביעית

לא ידעתי שהיה פוטוריזם רוסי. חשבתי שרק האיטלקים לקו בסטייה הזו. למה אני צריכה להגיד תודה?

יס באך

New member
תודה על כך

שלא הרעפתי עודף תרבות ישראלית על פורומנו ביום שרבי שכזה. אבל אם תצעקי ותגידי: יס באך, יס באך! אחי היקר לי מכל אח [חוץ מזו שקניתי בחורף האחרון ומירקתי בעצמי, כשאני כורעת על ברכיי] תביא ת'פואמה של אלדן, נו תביא כבר! נשבע אנוכי שאביאה, [למרות שכל גולש טרי שיכנס לקישור של דג אנונימי יכול להגיע בעצמו לפואמה ההיא, ואולי "גלוסה" יש לקרוא לה, או בטח שם ז'אנר אחר] ולא, לא אפרשנה, בטח לא . על כך מן הראוי להודות לי. על החיסכון באנרגיה נפשית, רוחית, נִשְמָתִית.

YAYA15

New member
בגד קפת...../images/Emo3.gif

דג מעצם היותו שתקן גדול מאוד טולרנטי לדברים, לכן קל מאוד להדביק עליו כל מיני ייחוסים כאלו ואחרים. מצד שני כל אנשי התרבות מחשיבים את עצמם כאנשי חכמה ודברי חכמים בשקט נאמרים לא?! לשמוע דג מדבר בטוח לא שמעת ( לוויתן זה לא דג ) אבל בטח ראית שהוא לא סוגר את פיו ולו לרגע

קפת

New member
../images/Emo9.gif אם היה לי שקל

שקל קטנטן ובודד, על כל פעם שקראו לי בגד קפת, היה לי עכשיו אי באוקינוס הפסיפי ולא הייתי צריכה לסבול אתכם. YAYA15 מה שאתה אומר, בעצם, זה שכל אקט תרבותי, סופו להיות גפילטעפיש? זה מעודד, אני אומרת.

קפת

New member
מנצלת את השרשור (נצל"ש)

העלתי הערב סקר חדש לפורום. אין ספק שזהו אחד הסקרים החושפניים, המדוייקים והחיוניים ביותר להבנתנו את התרבות הישראלית בתוכה אנחנו חיים. זה גם סקר מאודמאוד אינטליגנטי, ותודה לטום כרוב והרבה מלפפוצים (להלן, הסלט) על ההשראה.

למעלה