שלבי האבל - ע"פ בקשת אחד מחברי הפורום -היכן את/ה נמצא לדעתך?

עצב אבל...

היי ,
תודה על השיתוף שלך .
איני יודעת באיזה שלב את מצויה לגבי האבל והאובדן.
ללא ספק אם את מעלה זאת כשאלה , הווה אומר שאת אולי בדרך לשם.
יש לי משפט ש - "תגיגי לי מה את עושה ואמר לך במה בחרת"
אשמח לסייע אם תפרטי יותר.
תוכלי לפרט במסרים הפרטיים אלי...
או בטלפון 050-5693656 מזמינה אותך ליצור קשר
שלך אתי
בהצלחה

שלבי האבל - ע"פ בקשת אחד מחברי הפורום -היכן את/ה נמצא לדעתך?

היי,
בקצרה ע"פ בקשת אחד האלמנים כאן בפורום , אני חוזרת שוב ובקצרה על מודל חמשת שלבי האבל הינם ע"פ המודל של אליזבת קובלר רוס :- נכתב ע"פ מחקרים במחלות סופניות, נקבע כי גם החולה וגם חברי המשפחה מתמודדים עם תהליך זה .
1. שלב ההכחשה - זהלא יתכן שזה קורה לי
2. שלב הכעס- למה זה קרה לי דוקא?
3. שלב המיקוח - אם אני אעשה משהו אחר, אתנהג טוב יותר זה יעבור לי או לנו .
4.שלב הדיכאון- שלב העצב הגדול/הדכאון בהכרה של האובדן
5. שלב הקבלה - שלב ההשלמה עם התוצאות של המחלה/האסון /האובדן
כמה הערות חשובות:
-אין סדר מסוים בשלבים למעט השלב האחרון - הקבלה /ההשלמה
-שלב המיקוח לא יתקיים כמובן במקרה של מוות פתאומי - זה מתייחס לאדם עצמו שחלה, אך עשוי להתקיים בהתייחסות לבן /תזוגו של הנפטר, או לקרובי המשפחה.
- לא בהכרח חווים את כל השלבים, יתכן ונפסח על שלב או שניים
- אין טווח זמן מוגדר למשך השלב בו מצויים, יתכן שלב מסוים ארוך יותר וייתכן שלב שיהיה קצר ביותר.
כל התהליך עשוי להימשך עד שנתיים מיום האובדן , שוב תלוי במבנה הנפשי של האדם.
ע"פ המחקרים לאחר שנתיים עם האבל עדיין קיים באותה עוצמה ללא שינוי , מומלץ ללכת לטיפול מקצועי ; פסיכולוג ,פסיכיאטר....
מזמינה אתכם לזהות באיזה שלב אתם .
מזמינה אתכם לתהות , לשאול נושאים שמענינים אתכם בנדון.
שלכם אתי

klik50

New member
השלבים

אתי זה כ"כ נכון!!!
כבר שנה שאני מתמודדת עם האובדן וממש כמו שכתבת אני חוויתי את כל השלבים בדיוק באותו סדר!
יום שני זה בדיוק השנה ואני עורכת את האזכרה והמחשבות כל הזמן רצות ואני מריצה את השנה הזו ומסתכלת את התמודדתי והנה אני כבר שנה ובאמת אני כבר בשלב של הקבלה של הגזרה.
הדבר שהכי קשה בכל התהליך הזה זה שאין לךאת האיש שאפשר לחלוק את החוויות,במיוחד שהחיים שלי היו מושתתים על זוגיות חזקה ולמעשה היום לאחר שנה זו הקושי!
המחשבה שאני באמת לא יודעת אם אני אפתח זוגיות חדשה....

השלבים

קירה בוקר טוב,
אני שמחה שהצלחת לזהות את השלבים אצלך באופן אישי.
אצלי לאחר שעברתי את התהליך וכשהבינותישהגעתי, ממש כמוך לשלה של ההפנמה, ההשלמה והקבלה של המציאות שלי, ששמתי את האובדן לצידי ולא בתוכי ...לאחר שנה וחצי התחוור לי שאני לא מרגישה נוח בבדידותי, שאני לא רוצה להישאר לבד ושאני כן זקוקה לזוגיות , אגב זה הפליא אותי מאד. ולאחר שקבלתי החלטה , אמרתי לעצמי שעלי לפחות לנסות ופעלתי בהתאם ..
אני בזוגיות כשלוש שנים . גם זה היה תהליך מול ילדיי אבל אפרט בפעם אחרת.
קחי לך את הזמן למחשבה,... זה ענין אישי אני מציעה לך לא להחליט כרגע אלא להתנהל עם הזמן ושוב לבדוק בעוד מס חודשים אם זוגיות מתאימה לך או שבשלב הזה, כרגע כאן ועכשיו עדיין לא .
אסיים בפתגם NEVER SAY NEVER אין צורך לצאת בהצהרות
מתאימה לך.
יום נפלא שלך
אתי

למעלה