שלבקת חוגרת...

ליאת03

New member
שלבקת חוגרת...

היום אבחן רופא העור שלי שהפצעים שהופיעו הם הרפס (מסוג שלבקת חוגרת). בהנקה מלאה, האם יכול להיות שיואב נדבק באבעבועות?הוא בן חמישה חודשים (שלשה וחצי מתוקן. הוא קצת נודניק בימים האחרונים, לפני שבוע הרופא אבחן אצלו פטריה בפה, ולפני יומיים קיבל חיסון של חצי שנה (קצת לפני הזמן בגלל מגבלות נסיעה). איך אדע אם הוא מפתח אבעבועות? האם יש קשר לזה שיונק? למה לשים לב? תודה, וסליחה על הבלגאן..

תשובה

מחלת האבעבועות נגרמת ע"י וירוס שנקרא וריצלה, שלבקת חוגרת נגרמת ע"י וירוס מאותה משפחה שנקרא וריצלה זוסטר. הסיכוי שהוא יפתח אבעבועות קלוש ביותר. זמן הדגירה הוא 3 שבועות והסימנים הראשונים הם בד"כ פצעים שנראים כמו עקיצות יתוש בהתחלה. דווקא העובדה שהוא יונק מגינה עליו כי את מעבירה לו נוגדנים כנגד המחלה.

ליאת03

New member
אחרי המחלה....

אז יואבי היה חולה באבעבועות. גם עם חום גבוה מספר ימים, אבל עברנו את זה. עכשיו שאנחנו אחרי, יש לי שאלה נוספת שמטרידה אותי. החיסון שעשינו (גיל חצי שנה) שבוע לפני הופעת השלפוחיות - האם תקף? האם זה שיואב כבר היה חשוף לוירוס הוריד את השפעת החיסון? אנחנו פשוט נמצאים בארה"ב, והולכים לבדיקת רופא ראשונית בעוד מספר ימים (אחרי שביקרנו אותו גם עם האבעבועות כמובן). אשמח לעדכן פה את הרופא במצבו, וגם בענייני החיסון אם יש צורך בכך. תודה והמשך שבוע טוב, ליאת

למעלה