שלב הסיכומים

Caput femoris

New member
שלב הסיכומים

איך עברה עליכם 2014? ומה התכניות לשנה הבאה?

אחרי לא מעט שנים קשות, 2014 שלי היתה עת קצירת היבול. שבועיים לפני שהיא התחילה קיבלתי PR וכמה ימים לאחר מכן גם חוזה עבודה לשנה. סוף סוף עבודה אמיתית עם משרד משלי, משכורת קבועה, פנסיה וכל הדברים האלה. התואר הגיע ברוב הוד ותלבושות מצחיקות כמה חודשים לאחר מכן. מבחינה מקצועית הדברים זרמו כמעט חלק - שלושה פרסומים, קצת פחות מהמצופה אבל את שלושתם אהבתי מאוד ואחד מהם אפילו התפרסם בכתב עת מצוין. לא פחות חשוב - שלושה גרנטים שיסדרו אותי לשנים הקרובות. ואולי הכי חשוב - למדתי לעבוד במערכת האוסטרלית בלי להשתגע מהאיטיות, הסרבול והצביעות האופייניים ובלי לעשות יותר מדי שטויות.
לאט לאט אני מתחיל להיות אוסטרלי. לומד מה זה מדיקייר, איך עובדת פנסיה, איך שוכרים דירה ומה ההבדל בין union ל league. האופניים הפכו לקצת יותר מאמצעי תחבורה, הוחלפו ושודרגו, ועכשיו כמו כל אוסטרלי גם לי יש תחביב. כמה פעמים בשבוע אני קם בארבע, לובש לייקרות מצחיקות עם כריות בתחת, ממלא את הראש בדת׳ מטאל ויוצא לעצבן את הנהגים לכמה שעות. היה לי מוזר למצוא ספורט שאני עושה בשביל ההנאה ולא בשביל רגשות האשם או איזה מ״כ מניאק.
וחוץ מזה - עברתי שלוש דירות, התחלתי וסיימתי שתי מערכות יחסים, ובפעם הראשונה מזה שמונה שנים הצלחתי לשרוד ביקור בארץ, ולמען האמת נהנתי שם מאוד.

אם 2014 היתה שנת ההבקעה, 2015 מתוכננת להיות שנת הכיבוש. איפשהו במהלך השנה אני צפוי לקבל אזרחות, לעבור לדירה משלי (בשכירות כמובן - זובי סחבק קונה בשוק המטורף הזה), ובשאיפה להתכנס לשעות עבודה יותר סבירות, שאיפה שסיכויי ההתכנות שלה לא ברורים כרגע היות ואני לקוח את ההגאים על כמה פרוייקטים גדולים.
אני רוצה לטייל יותר ביבשת הנפלאה הזו (על האופניים כמובן), לכתוב יותר, לשתות פחות (אוקסימורון?) ולהימנע ככל האפשר מהרפתקאות רומנטיות מיותרות.
ולא פחות חשוב - אני רוצה לראות את הפורום הזה שוב פורח, מתפתח לכיוונים בלתי צפויים כמו שרק הוא יודע וממשיך להצחיק, לעניין, לעצבן וללמד אותי לפחות באותה מידה שהוא עשה זאת עד כה.

Javali

New member
סיכום שלי - שנת מעבר

סיכום שנה: אחרי הרבה מאוד שנים, התיזה הוגשה, נבדקה, תוקנה ואושרה ותם עוד פרק בחיים. שתי תגליות מרכזיות הניבו שלושה מאמרים, שניים נוספים בבדיקה ועוד שניים בכתיבה. שני גראנטים קטנים שמסדרים את 2015, שלושה שת"פים, דוקטורנט אחד והונורס אחד. גמילה מקפאין. האופניים עברו שידרוג אבל הן עדיין כלי תחבורה, בלי לייקרה ולא לפני 8 בבוקר. הפורום מראה סימני חזרה לחיים.
&nbsp
לשנה הנוכחית: טכס קבלת תעודות, שני שת"פים נוספים, ארבעה מאמרים בתכנון, מתחילים עוד שני דוטקורנטים, הונורס אחד ומסטרס אחד. בתקווה, זה ייתן מספיק בסיס למשרה קצת יותר קבועה ב-2016 ואי"ה גם דקרה. אם נצליח להוריד 10 קילו זה יהיה בונוס.
&nbsp
בהצלחה לכולם ולפורום.
&nbsp

טוב:

2014 התחילה אצלי כמו ש-2013 נגמרה, כלומר, די ג'יפה. היו לי יותר מדי דברים לעשות, אף אחד מהם לא הכניס כסף, ואף אחד מהם לא זז. ישנתי, אכלתי והרגשתי רע באופן כללי.
והנה, תוך חודשים ספורים כל זה השתנה. לא חוויתי מהפך רוחני או סוויץ' במוח, אבל בכל זאת, גמרתי תיזה, סיימתי תעודה מקצועית, גמרתי לכתוב ספר, ומצאתי עבודה ראשונה - שאליה אני אמנם רוכב באופניים, (אם כבר הנושא עולה) אבל רוכב לאט, ובשום פנים ואופן לא לובש שום לייקרה.
&nbsp
אני נושם הרבה יותר קל עכשיו. 2014 היתה מבחינתי שנת טרנספורמציה משמעותית. אפשר בהחלט לומר שאני לקוח מרוצה.
תוכניות ל-2015? להמשיך באותו הקו, מבחינתי. לעבוד, לכתוב, לגדל שבלולונים. רק שיישאר ככה.
&nbsp
שנה אזרחית טובה לכל שוכני הפורום

&nbsp

ronenb75

New member
שלי

עוד שנה עברה די רגיל....
עבודה (אם אפשר לקרוא למה שאני עבודה. כלומר, משלמים לי, אבל אני בטוח לא עושה שום דבר כדי לקבל את הכסף הזה), מה שאומר שיש לי המון זמן לעשות המון דברים לעצמי. כרגיל.
בשנה הזו החלטנו שאם אני ממילא לא עושה כולם, אז נקנה קראוון ונמצא פעם בחודש עם המשפחה, לעשות חיים.
בינתיים אנחנו עומדים בזה וגילנו את התענוג של Free camping עם קראוון. eBay מעולם לא היה מאושר יותר... צריך המון ציוד לקראוון.

בשנה הסתיימה לה בזיקוקים בהוברט, ממש ליד היאכטות של מירוץ סידני-הוברט.
ואז את ה-1/1/15 בילינו בנקודה הכי דרומית באוסטרליה שניתן להגיע אליה עם רכב: https://goo.gl/maps/cH2w1

ואז חזרתי למקום שאשכרה יש בו קצת אינטרנט, וגיליתי שקיבלתי קידום בעבודה לעמדת ניהול של הצוות. מסתבר שהמפתח להתקדמות הוא לא לעשות כלום. אל תאמינו לאחרים שאומרים לכם אחרת.

גם לי יש אופניים, שודרגו לפני שנה ועדיין ממתינות ללייקרה עם הספוג בתחת שיתחבר למושב שלהם. אולי השנה סוף סוף אני אפסיק להיות כל-כך עצלן.

שנה טובה לכולם.

ravivka

New member
השנה שלנו

השנה שלנו (רוני ושלי) היתה עמוסה בנסיעות: התחלנו בדרום אפריקה וישראל ואחר כך גיחה לאוסטרליה (אני שבוע ורוני לחודש וחצי), רוני מנסה להבין תוצאות של ניסוי שנמשך חמש שנים ולבנות מודל שיסביר איך הדברה ביולוגית השפיע על אכלוסית צמחים.
אצלי העבודה מעניינת בשיקום נחלים בשיתוף עם הערייה ובעזרה לדוק בבפרויקטים קטנים (מי אמר פטרוזיליה ולא קיבל 240 קג לדוגמה).
השנה ה Surly (אופניים לפשוטי העם) מראה 5500 קמ חציו רכיבת יומיומית לעבודה וחציו רכיבת כושר (עליה שבועית לרכס מעל העיר של הצלוב ,ובקבוצה של אלופי עבר)
הלייקרה מותרת רק במכנס (יצור מקומי,קישור למטה) וחולצת מרינו ,ולצערי לפני 8 בבוקר - ההעבודה מתחילה ב 7:30 כך שבחורף אני רוכב במינוס 3 אבל עם הרוח מרגיש כמן מינוס עשר.
השנה עשינו רק טיול ארוך אחד והתמונות יעלו לפליקר אחר הצוהריים (אריאל תתאפק)
שנה טובה רביב

http://www.groundeffect.co.nz/products/SHO

zaske

New member
בקצרה מאוד

הייתי חולה 6 או 7 פעמים. מישהו שנשוי לחוקרת הגירהו מהגרים באונ' כלשהי אמר לי שהגוף מתרגל למקום החדש.
על הצד הטוב - האוסטרלית הראשונה נולדה לפני חצי שנה.

למעלה