שלג יחסית כבד בטוקיו

jonbaum

New member
שלג יחסית כבד בטוקיו

ראיתי הבוקר בפייסבוק שחברים שלי מדווחים של שלג בטוקיו.
אני מצרף כתבה מאסאהי שימבון. בכתבה אחרת כתוב שזאת הפעם הראשונה מזה 16 שנה שמצטברים יותר מ-10ס"מ שלג במרכז טוקיו.
כלומר מאז ינואר 1998, סופה שאני זוכר היטב. זה היה כחודש אחרי שעברתי דירה, מהעיר Koganei שעל ה-Chuo Line (רכבת רגילה) לאיזור Nakano שעל ה-Marunouchi Line (רכבת תחתית). הייתי אמור לעבוד במרכז ההדרכה של Nikon עד 8 בערב, אבל בערך ב-6 הבוס בה לכיתה ואמר שבגלל השלג כדאי שנלך הביתה. הגעתי בלי בעיה בזכות הרכבת התחתית, וכשהגעתי הביתה פתחתי את הטלויזיה וראיתי בחדשות אלפי אנשים צועדים קילומטרים על המסילה של ה-Chuo Line כי כל הרכבות נתקעו בשלג.

ortolan

New member
התעוררנו ב 9, מצפים לבוקר יום ראשון רגוע

אחרי ששלחנו את המזוודות מראש (יחי קורו נקו ימאטו) והיינו אמורים להגיע לנריטה לטיסה של 4 אחה"צ. בדיקה קצרה העלתה שכל הרכבות והאוטובוסים של קייסיי מושבתים עד להודעה חדשה, כמו גם כל הקווים של JR לכוון צ'יבה. הכביש המהיר גם הוא סגור והאפשרות היחידה (אולי) היא מונית שמדווחים עליה שזמן הנסיעה בה בכבישים הכפריים הוא כ 6 שעות. הבוקר הרגוע התחלף באריזה זריזה של מה שנוסע איתנו, קפיצה לשינג'וקו, היכן שהמידע שהצלחנו לקבל היה だめ, だめ לגבי נריטה אקספרסס. חישוב הסתברויות והמשך לניפורי, עמידה של כ 4 שעות עם כמה אלפים בלי שום מידע מועיל חוץ מהודעה חוזרת על עצמה לגבי זה שאין רכבות. שעיטה אל הרכבת הראשונה, נסיעה בפורמט סרדינים לשדה התעופה (ולא ברכבת המהירה מדובר על יותר משעה וחצי) והגעה ברגע האחרון למטוס ריק כמעט לחלוטין (אחרי שצלחנו את אלפי האומללים שהיו תקועים שם כל הלילה) שלפחות הגיע בזמן, גם אם לא יצא בזמן.

27 שעות מדלת לדלת, משלג לשלג.

jonbaum

New member
מה צפוי שם בהמשך השבוע?

אני נוחת שם בשבת הקרובה בבוקר ואחרי טיסה של 15 שעות ממש לא יהיה לי כוח לבלגנים.

Manty

New member
אמממ, מחר (14/2) שוב צפוי שלג..

מקווה איתך למשהו קליל (השלג מיום שבת עדיין לא נמס והטמפ' קפואות כך שעדיף לשמור על תקוות לא גבוהות מידי אם כי אופטימיות זהירה תמיד מבורכת
)

Simbbam

New member
כתבה בynet טענה שזו סופת השלגים הכבדה ביותר

זה 45 שנה.
אני מקנא, מתגעגע לשלג של דצמבר בירושלים :)

למעלה