שלהי שנות ה-20

מגי1001

New member
שלהי שנות ה-20

היי לכולם, אני בדרך כלל לא נוהגת לכתוב אבל בחרתי לשתף קצת..משמח שיש פורום ובו בני אותו גיל ושאפשר לחלוק דברים.
אבל הסיבה העיקרית שאני כותבת היא ש"בני גילנו" כלומר, שנות ה-20 זה לא מקשה אחת בכלל ואני, היום בת 26, מרגישה פתאום שאני מתבגרת ויחד עם זאת, שאני מפחדת.
אני מניחה שהפחד והעצב מההתבגרות הם משותפים לרובנו. אבל בחוויה האישית שלי מלווים את העניין עוד כמה דברים.
השתחררתי בגיל 22 וחוויתי משבר אישי וכלכלי גדול. בעיקרו המשבר הזה קשור בכך שלאור מערכת יחסית מורכבת עם אימי,כיום אנחנו במצב של נתק. אבי נפטר ואין לי קשר עם המשפחה שלו. לפני הנתק לקחתי הלוואות גדולות כדי לעזור לאימי בשעה שהייתה זקוקה לכך ונוצר מצב שבו לפני שנה עזבתי את הבית כשאני בחובות גדולים, ללא תמיכה רגשית או כלכלית (גם לפני הנתק לא הייתה תמיכה כזו). זו לא הייתה הפעם הראשונה שעזבתי את הבית, עשיתי ניסיון כזה גם שנה לפני אבל לא הצלחתי לעמוד בכך. במקביל התחלתי גם לימודים אבל גם בזה לא עמדתי, עם העומס הכלכלי והנפשי. אגב, עזבתי את הבית כי לגור עם אימי היה לא בריא עבורי.
בתוך כל זה גם ניסיתי להנות ולבלות ולחוות חוויות אבל זה היה תמיד הרגיש כמו אשליה, לא כמו חלק אינטגרלי מחיי. כמובן שטיול לא עשיתי, לא גדול ולא קטן. ולצערי לא חוויתי אף קשר זוגי עד היום.
ופתאום- אני בת 26, בהרגשה שהגיל היפה הזה (אם כי גם מבלבל) חלף לי במהירות ולא הפקתי ממנו דבר. אני מרגישה שזה גיל שכבר מצופה להיות בהתקדמות ועם מידת יציבות ואחריות ושאני לא ממש שם. פתאום אני מבינה את האנשים שבגילאים בוגרים מוצאים את עצמם בסדנאות ובטיפולים שונים, אנשים שהגיעו מבתים לא יציבים ולא תומכים ובעצם יש להם הרבה חסכים.והם רוצים לקבל חום ואהבה שלא קיבלו בילדות.
אני יודעת שהאחריות על חיי היא שלי ושאני יכולה להתקדם ולצאת ממצבי, אבל זה לא מבטל את תחושת הפספוס ואת התחושה שאני בפיגור אחרי רוב בני גילי (הסביבה הקרובה שלי בכל אופן..)
בעיקר רציתי לשתף אבל אני גם אשמח לשמוע עצות, תובנות וכו'..
תודה וחג שמח!

oromer

New member
מנהל
הדבר נכי גרוע שאת יכולה לעשות לעצמך

זה להשוות את עצמך לאחרים. את יכולה ללמוד מאחרים, מה את רוצה, ומה השאיפות שלך אבל אל תשווי. כל אחד עבר דרך אחרת... מגיע מרקע ותמיכה אחרת... גם אני לא הייתי בטיול. אבל את עדיין יכולה לעשות טיול... הדבר שנראה לי שאת מחפשת זה יציבות. כך תוכלי להתמיד, ולעבוד ולכסות את ההלוואה ולחסוך לטיול וללמודים...

את עדיין יכולה ללמוד ולטייל. למה פספוס? השתחררת רק בגיל 22.רוב הבות משתחררות בגיל 20. אם כבר, אז תשווי לבנות 24.

מגי1001

New member
נכון

אני באמת מחפשת יציבות ובגלל זה בעיקר הטיול כבר קצת פחות קורץ לי. בתקופה שכולם טיילו ממש רציתי גם וזה עשה לי חשק, אבל עכשיו אני מרגישה שזה פחות בוער לי, שיותר בא לי להתייצב ולהתקדם.
פשוט חבל לי שזה לא קרה בזמנו..אני מרגישה בפיגור גם מול בנות ה-24.
השאלה היא איפה עובר הגבול הדק בין הנסיבות והרקע לבין היכולת האישית לקחת אחריות ולקדם את עצמנו.

ה"בעיה היא"

שאת לא תצליחי להשים פערים
של אף אחת אחרת.
&nbsp
לכן ההשוואות הן מסוכנות לנפש האדם.
&nbsp
כדאי לך לקרוא את הדוגמא שלי
ולדמיין ציר זמן
שזה קו כזה
&nbsp
&nbsp
דוגמא אמיתית מהמציאות
למשל אני אוהבת ריקוד בטן
אני ברמת מתחילות
המורה שלי
נגיד לדוגמא
היא בת גילי
נגיד היא בת 25, ואני בת 25...
&nbsp
אני מתחילה.
התחלתי נגיד בדצמבר 2014
היא התחילה ללמוד ריקודי בטן
בגיל 6,
ובגיל 18 זכתה באליפות עולם של תחרויות ריקודי בטן.
&nbsp
אני מרגישה צער
כי היא בת גילי
אני מתאמנת כל יום בריקוד
&nbsp
עוברת שנה
אני עדיין רחוקה מלהדביק את הפער הזה
אני עליתי רמה עם אני משווה רמה של יוצרת העתיד -האני בעבר ;לפני שנה.
מול אני אחרי שנה.
אני התקדמתי
יש לי שנה אחת ניסיון בריקודי בטן
&nbsp
אך בהשוואה למורה שלי
אני עוד רחוקה ממנה
זה גורם לי צער רב
אך אני מדמיינת ציר זמן
ויודעת שבגיל 6 לא עשיתי מה שהיא עשתה.
לכן עד כמה שאני אתאמן
בריקוד
אפילו כל החיים
עד הפנסיה שלי
&nbsp
אני לא אוכל להדביק את הפער ביני לבין המורה.
גם אם אנחנו בנות אותו גיל.
&nbsp
בציר הזמן עשינו דברים שונים.
זה מצער
אך אם תביני את הדוגמא שלי
ומה שההשוואות החברתיות יוצרות-אשליה..
&nbsp
את תביני עד כמה מסוכן
להשוות את עצמך לאחרים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אגב קניתי טיול ב90 שח במקום 90,000שח

ה"טיול" זה הספר שלי
על הדרך לאושר... של ד"ר טל בן שחר
הספר עולה הרבה יותר זול מטיול
&nbsp
ומדבר על האושר בן הכמה ימים
שנותן הטיול
מול אושר לטווח הרחוק שאותו אני מחפשת.
&nbsp
במילים אחרות
אני לא עשיתי שום טיול לחול
וזה לא מעניין אותי.
אני יודעת שטיול נותן כמה שבועות אופוריה לפני הטיול
כמה ימי הנאה שלא בדיוק מהנים כמו שאני דמיינתי. (פערים קוגנטיביים)
ואחרי הטיול הזה אזכר בו לכמה ימים.
כמה תמונות לפייסבוק.
וזהו.
&nbsp
לא בא לי לבזבז כסף...
עדיף להשקיע אותו כשיש כסף
בדברים אחרים
שיתנו אושר לטווח הארוך
לדוגמא
הבייבי שלי.. שאותו אני מכינה לקראת לידתו... (העסק שלי)
&nbsp
וכן טיולים זה נחמד
אם יהיה לי זמן וחשק
וכוח אז אצא לחול בפנסיה
לפני הפרישה לעולם הבא
שיהיו לי חוויות נחמדות לעת זיקנה.
&nbsp
בנתיים כל עוד צעירה
אני משקיעה בדברים ארוכי טווח בעלי תןעלת ארוכת טווח
ואושר
ובעזרת השם גם עושר...בעתיד..
&nbsp

מגי1001

New member
נכון,

כמו שכתבתי הטיול פחות מעסיק אותי כרגע, אלא הרצון להתקדם ולהתייצב.
העניין הוא שגם אז, בתקופה של הטיול לא עשיתי את זה. וגם עכשיו- כשרוב האנשים בני גילי מפתחים ברמה האישית, זוגית וכלכלית, אני עדיין לא ממש שם.
מה שאני מנסה להגיד זה שהחברה מהווה ראי עבורי.
וגם בטיול וגם בבחירת מקצוע כל אחד בוחר נתיב אחר, אבל המשותף לרוב החברה הוא התמקדות בנושא מסויים (או נושאים מסויימים) בהתאם לשלב ההתפתחותי בו הם נמצאים. אחרי הכל, למה יש פורום 20+, 30+ וכו? כי לרוב אוכלוסייה שנמצאת באותו טווח גילאים חווה חוויות דומות או נמצאת במקומות דומים יחסית בחייה.
וזו המראה שלי. אבל קצת נתקעתי כי אני חווה קשיים..ואני תוהה איך לצאת מהם נכון ולהתקדם.

רק אציין

שגם אם קיים עשרים פלוס
לא אומר שכולנו חווים חויות דומות.
&nbsp
יש יוצאי מן הכלל
כאלו שגם לא רוצים להיות דומים לאחרים.
&nbsp
דוגמא אם כולם יוצאים לפאב ומועדון בגילי
זה לא אומר שגם אני צריכה לצאת
וגם לא יוצאת כי זה לא אני.
לא בא לי.
לא אוהבת.
&nbsp
אל תשכחי לשים דגש על מה שאת אוהבת.
ולא רק בגלל שכולם עושים ככה
אז תעשי גם.
&nbsp
דוגמא
אם לכולן יש זוגיות
ואת ישך בעיות משלך ולא בא לךכרגע
על בנזוג
אז אל תכריחי את עצמך!
בכוח
לחפש בנזוג...
&nbsp
זו רק דוגמא.
תקף לכל דבר בחיים

Ron W

New member
נראה קצת פלונטר בלי קצוות

נראה שתארת מצב בו רב הנסתר על הגלוי כמו בא לחפות על קצוות חסרים שבהם הבעיה :
מה בעצם את עושה כרגע מבחינת מגורים תעסוקה ממה את חיה?
למה לקחת הלוואות לאימך במקומה ומה פשר מערכת יחסים שהיתה איתה, רק כספית ?
האם משפחה או בוגרים מאמצים היו תורמים לך.?. יש כאלו שישמחו לתמוך.
שאלה רטורית כי לכולם קשה אבל בכ"ז מה המוקש העיקרי לדעתך,
למה לא זוגיות ממוסדת, הרי גם זו יכולה להוות את הפתרון לזכות בבן זוג ומשפחתו כתומכת..
טיולים או השוואה לבני גילך, במחילה לא ראויים, אולי להם צרות משלהם שאין לנו כל מושג מהן.
מאחל שיהיה רק טוב

מגי1001

New member
היי

משום מה המוקד הפך להיות הטיול שלא נעשה, אבל זה לא העניין..גם רשמתי ש- "בתקופה שכולם טיילו ממש רציתי גם וזה עשה לי חשק, אבל עכשיו אני מרגישה שזה פחות בוער לי, שיותר בא לי להתייצב ולהתקדם"
העניין הוא ההרגשה ל להיות מאחורה בכל תחומי החיים..
כרגע התחלתי ללמוד ניהול, תואר שאני ממש לא סגורה לגביו ולא מרגיש לי כמקצוע או לחילופין כאחד מתחומי העניין שלי. פשוט רציתי להתחיל להתקדם. אני גרה במעונות ועובדת לא הרבה, במשמרות.
לקחתי הלוואה כי אימי נכנסה למצב כלכלי בעייתי והיא ביקשה ממני לקחת. זו הייתה הלוואה גדולה מאוד. ולאחר מכן היא לא הכירה בכך שעלייה להחזיר אותה, וטענה שזה חלק מההשתפפות שלי במחיה.
היחסים איתה היו מורכבים עוד לפני העניין הכלכלי. היינו במערכות יחסים שבה אני הייתה מרצה וצייטנית, מוותרת על עצמי, סופגת ממנה ביקורת ושיפוט ומרגישה אשמה בכל דבר כמעט. ללא עצמאות. ומנגד, מכילה אותה ומטפלת בה. הייתי בשני כובעים- הורה מטפל כלפייה ובמקביל ילדה חסרת חופש וביטוי.
זה לדעתי המוקש הגדול גם במערכות יחסים ובכלל, הדפוס של "לא מגיע לי", של ההאשמה העצמית.
היום אני במקום שבו עברתי תהליך עם עצמי ואני מודעת לדברים האלו. אבל עדיין מרגישה תקועה במקום, ובעיקר לא יודעת להחליט כיצד לפעול כדי לשנות ולהתקדם בצורה הטובה ביותר.
&nbsp

oromer

New member
מנהל
עוד כמה דברים

המשכתי לקרוא את מה שכתב ושכתבו לך. לדעתי, אסור לקחת החלטות מתוך לחץ. תחשבי מה את רוצה, מה יעשה לך טוב ומה יקדם אותך. אם מערכת היחסים עם אמא שלך לא טובה למה לקחת בשבילה הלוואה? לא סיכמת איתה מתי היא מחזירה, איך כמה ולמה?
ולמה בעצם היא לא לקחה בעצמה? אז מה עם היא ביקשה? ואם את מחליטה בעצמך לשלם עבור המחייה למה את צריכה לקחת הלוואה ולשלם עליה ריבית? היא ממש לא צריכה להגיד לך להשתתף במחייה וגם להגיד לך איך לעשות את זה...
אני חושבת שאת צריכה לעלות את זה מול אמא שלך, ולהסביר לה שהיא היתה להגיד לך מראש.

מבחינת הלימודים, אם לא נראה לך את עדיין יכולה להחליף. תעשי את זה... תתיעצי, תחפשי באינטרנט תלכי לפגישות ייעוץ בימים הפתוחים.
אני חושבת שברגע שלאמא שלך לא תהיה השפעה כזו עליך את תתקדמי מהר. את עובדת, תחליפי מקצוע אם את לא מרוצה ותקבלי את ההחלטות בלעדיה

מגי1001

New member
תודה על התגובה

כל העניין של ההלוואה כבר נעשה לפני 4 שנים בערך. אז, הייתה מושפעת ממנה מאוד ונענעתי ללחצים ולמניפולציות הרגשיות שלה תוך ביטול עצמי. וכמובן שבמקום העמוק חשבתי שאם אעזור לה אז אזכה בקרבתה ואהבתה.
ברור שזה אבסורד כל העניין שהיא הגדירה את זה כהשתתפות במחיה (בייחוד כשהיה לי רע בבית והייתה מעדיפה לא לגור שם), אבל זה נושא שהעלתי בפניה המון פעמים ואין עם מי לדבר. להיפך כל ניסיון לתקשר איתה על זה רק פוגע בי מחדש.
היום אני במקום אחר, אני מבינה את הדברים, אני ממש פחות מושפעת ממנה. אבל עדיין ההשלכות של ההלוואה הזו באים לידי ביטוי ביומיום וגם משפיעים על האופן שבו אני עושה בחירות או נמנעת לבחור. למשל- מבחינה מקצועית. מצד אחד מהמקום של הקושי הכלכלי אני חושבת שנכון לי לבחור מקצוע פרקטי ומנגד, יש לי הרבה תחומי עניין לאו דווקא פרקטים. מפה לשם, אני לא ממש בוחרת..

oromer

New member
מנהל
קצת קשה לתת עצות כשאני

לא יודעת את כל הפרטים ושאני לא רוצה להיכנס לך לכיס... אני לא יודעת מה ההחזר של ההלוואה, עוד כמה זמן נשאר לך לשלם אותה וכו, וזה עיניין פרטי שלך. את יכולה להחליט אם לעשות הפסקה מהלימודים לעבוד ולכסות את ההלואה ולחסוך כסף, וללמןד מה שאת רוצה, או שאתה יכולה לעבוד ותוך כדי לכסות את ההלוואה וללמוד.

בנוגע ללמודים, משהו פרקטי תמיד עדיף לדעתי. גם בלי קושי כלכלי, את תצטרכי לעבוד ולהתפרנס אח"כ... את יכולה לבחור דו חוגי למשל.

אז ככה

אני בתור עוסקת בתחום ההתפתחות האישית
ומפתחת תוכנית חדשה להעצמה
&nbsp
עדיין
לא יודעת איך להימנע מהשוואות חברתיות
ולמדתי שזה מאוד הרסני
להשוות את עצמנו לאחרים..
&nbsp
זה בסדר גם אני עשיתי זאת

ועושה מידי פעם.
&nbsp
זה יהיה ארוך
תתכונני...
&nbsp
נתחיל מדיון על השוואות עבר הווה עתיד
&nbsp
א. השוואות עבר
האם את יכולה לשנות את העבר?
האם את יכולה יכולה להשלים את כל הפערים החברתיים והחוויתיים שהפסדת?
&nbsp
הכוונה להשלים מהר...
איך תרגישי אם תשלימי כל הפערים נגיד תוך שנה?
האם זה יהיה אפשרי ומציאותי להשלים את כל הפערים אלו שהפסדת תוך זמן קצר?
&nbsp
ב.
השוואות הווה מול הווה
ראי מה בנות גילך עושות עכשיו בחיים
האם את יכולה לחכות את התנהגותן? תוך זמן סביר
ולהשלים פערים אם הם קיימים?
נגיד תוך שנה...?
&nbsp
ג. השוואות עתיד
מה לדעתך מתכננות בנות גילך בעוד 3-4 שנים?
מה את מתכננת?
האם התוכניות שלך ושלהן דומות?
האם הן יכולות להיות דומות?
איך תרגישי אם התוכניות שלכן יהיו דומות?
&nbsp
---
ממליצה לקנות מחברת
ולענות על כל השאלות האלו במחברת.
&nbsp
+++++++
פה אשתדל להסביר מה זה השוואות חברתיות
&nbsp
השוואות חברתיות לדעתי
נועדו לצמיחה והתפתחות אישית של האדם
כשמשווים מול בני גילנו
בהווה
יודעים לאן ללכת ומה לעשות...
&nbsp
זה גם יוצר נורמות חברתיות
וסדר בחברה
לדוגמא קשיש בן 80 לא יחליט להוליד ילדים.
כי לפני נורמות חברתיות אנשים יולדים בגיל מסויים
וכאחד לא מתנהג לפי הנורמות
אז החברה מנסה "להחזיר אותו למסלול".
&nbsp
לדוגמא האישית שלי
אני אלהורית
בחרתי לא להוליד ילדים בכלל.
ככה בא לי.
זה חורג מהנורמות
והחברה לוחצת ומעודדת ילודה
זה לא קל להיות חריג.
&nbsp
אצלך זה לא חריגות שרואים
זה הכל בחוויה הפנימית שלך...
החשיבה על העבר... על מה שכביכול הפסדת..
אף אחד לא יודע האם עשית טיול..
&nbsp
את לא צריכה להתבאס על העבר
אלא ללמוד לחיות בהווה.
&nbsp
ולחשוב גם על העתיד.
קל להגיד וקשה לבצע... זה נכון..
&nbsp
אך אפשרי.
אם תשווי את עצמך
אז תעשי השוואות של הווה שלך להווה של אחריות
ותנסי אם בא לך
להשלים פערים
של ההווה שלך
לדוגמא אם כולן מהחברות שלך בזוגיות ואת לא
אך את לא רוצה זוגיות כרגע
אז אל.תחפשי כלום.
אם בא לך זוגיות כמו שיש לכל החברות
שלך אז תחשבי
רק אם את באמת רוצה זוגיות.
&nbsp
זו רק דוגמא..
&nbsp
בהצלחה

F00D Is G00D

New member
את נשמעת מפוקחת וזה מה שחשוב

את רואה את המצב כמות שהוא, ולא למשל ממציאה סיפורים. רק תמשיכי כמו שאת עכשיו ותצליחי להעלות חזרה על המסלול

כמה שנים "איחור" זה לא רע בכלל, זה רק מאפשר לך לקבל פרספקטיבה יותר רחבה. להבדיל - חברות שלך שהתחתנו בגיל 20 סטטיסטית כבר בטח בתהליכי גירושין בלי שאת יודעת. אז קחי באיזי....

ולא כולם חייבים לעשות טיול, זה לא היה 'מאסט' בשום ספר שאני קראתי על "שלבי ההתפתחות".

למעלה