שלוווווםםם

SShirleYY

New member
שלוווווםםם

אני קטיפונת אם אתם זוכרים אותי ביכלל והתגעגעתי אז באתי לומר שלום
)

ל3

New member
הי שירלי

נמה נישמע? הרבה זמן באמת לא שמענו ממך ואני מקווה שאת מרגישה טוב. איך בתיכון?

SShirleYY

New member
היי

אצלי הכול בסדר רוב הזמן אני מרגישה טוב אבל בזמן האחרון עם כול הלחץ של כלמיני דברים כמו הבצפר ועוד אז...רואים תוצאות כמו שאומרים.. אבל בכללי טוב אני עכשיו בכיתה ט'..יום הולדת ביום שני
ומה שלומך שירי.?

ל3

New member
מזל טובבבבבבבב

לילדה של הפורום. הרבה בריאות ,אושר והצלחה בכל
מזלט|

gaia20

New member
הי שירלי, מה המצב?

שמחים שקפצת לבקר
שיהיה במזל טוב
המון המון המון אושר עושר וכמובן- בריאות...

SShirleYY

New member
תודה לכם ועוד משהו

האם משהו כמו הפרעת אכילה יכול להשפיע לאיזשהו כיוון על המחלה?

gaia20

New member
הפרעת אכילה

זהו אינו מצב תקין ונורמלי, אני מניחה מתוך הגיון, שכל מצב שהוא אינו תקין ונורמלי יכול באיזשהו שלב לגרום לנזק על כל מיני מצבים אחרים אני לא יודעת בוודאות, אבל הפרעות אכילה אני יודעת בוודאות שיכול לגרום לנזק בלתי הפיך בחילוף חומרים ועוד, שלא נדע מצרות.... ובהקשר ללופוס עצמו, תראי הפרעת אכילה מחלישה את הגוף אני מתארת לעצמי שזה עלול להחמיר את הלופוס- ולו רק בגלל המצב הנפשי שבו שרוי בן אדם בעל הפרעות אכילה

ritarita

New member
כשמדברים על הפרעות אכילה..

מדברים בדרך כלל על אנורקסיה או בולימיה.. גם אם זה נראה קל בהתחלה..צריך לתפוס את עצמך לפני שזה מחמיר למשהו שאין לך יותר שליטה עליו..(וזה יכול לקרות מהר מאוד) וכשמגיעים כבר לאחת מההפרעות הנל..מגיעים לעיתים קרוב מאוד למות. לא צריך לופוס בשביל זה.. אני לא רוצה להבהיל..אבל בהחלט לפתוח את העינים!

dvashale

New member
שאלה קטנה

נורא מעניין אותי לדעת: הפרעות האכילה החלו לפני הלופוס או אחרי?? (מעניין אותי לדעת האם יש קשר בין הדברים כי לי נראה שיש)

ritarita

New member
לפני ששרלי עונה..לדעתי..

זה יכול להיות קשור וגם לא..גם התחיל אחרי הלופוס.. הפרעות אכילה מתחילות בדרך כלל מבעיות נפשיות.. בעיות נפשיות יכולות להתחיל מסיבות רבות.. ולאחרונה אני שומעת שלעיתים בעיות אילו יכולות להיות מלופוס.. אבל כמו כל דבר בלופוס..קשה לאבחן זאת כמצב שקשור במחלה באופן מוחלט.. ועדיף גם שלא..כי זה ההבדל בין טיפול נפשי בייעוץ..לבין טיפול בתרופות נוגדות דיכאון..ואף תרופות אנטי-פסיכוטיות..במקרים קשים..

לא נעים לי להרגיע .....

אך מבולמיה לא מתים כל כך מהר , יש בואדי תופעות לואי הקשורות לתופעה , הבולטות שבהן הן הידרדרות של מצב השיניים והחניכיים מפאת חומצת הקיבה בעת ההקאה( סליחה על התיאור) , וכיבי קיבה שוב פעם בשל אותה חומציות . האם ישנן עוד תופעות לואי הקשורות בבולימיה והאם ישנו קשר ודאי ללופוס?

ritarita

New member
אם מפסיקים..לא מתים..

אך בולימיה היא הרסנית כאנורקסיה.. הגוף בסופו של דבר מגיע למצב של תת תזונה..אין לו את הכלים להתמודד..ומערכת החיסון כושלת.. כן..זה אכן המצב הכי קיצוני..אבל אם לא מפסיקים עם זה..מגיעים לזה!

אך בבולימיה אנשים לא באמת מפסיקים

לאכול , הם רוב הזמן מנהלים חיים נורמלים אך עורכים מעין "טקס" או מין פסק זמן כזה שבו הם דוחסים כמות גדולה למדי של אוכל ואז עוברים מן תהליך היטהרות שבו הם מקיאים את האוכל ובאופן מטאפורי גם את כל המועקות הנפשיות שלהם . באנרוקסיה לעומת זאת הרעיון שישנו בגוף אפילו פירור של אוכל מעביר את האנרוקסים על דעתם והם מסוגלים לעשות הכל על מנת להיתפטר ממנו אם על ידי הקאות חוזרות ונישנות , נטילת חומרים לקסטיביים , או על ידי הוצאת אנרגיה באמצעות פעילות אירובית נימרצת ומאומצת עד כדי התשת כוחות, המצבים הללו הם אכן הרסניים ובקלות ניתן להגיע למצב של תת תזונה.

למעלה