שלווום כמה שאלות

NOAM OUT

New member
שלווום כמה שאלות

טוב אזז אחרי כמה חודשים טובים שגיזי נמצא אצלנו בבית החמוסיקו עבר למרפסת כי ההורים שלי לא סבלו את הריח ובעיקרון זה בסדר [למרות שהמנוול קפץ פעמיים ומלזלנו מצאנו אותו עכשיו הוא מסתובב בחדר אבל ישן בחוץ... go figure] בכל מקרה יש לי כמה שאלות קור אימים בחוץ!! ואני כל הזמן כלכך מרחמת עליו שהוא צריך להיות בחוץ. אני יודעת שהפרווה שלהם חמה ואני גם מכסה שלושה צדדים של הכלוב בניילון של מעיל גשם ובכל מקרה הכלוב במרפסת מתחת לגג... למרות שאני יודעת שלא קר לו... אני עדיין מפחדת שאולי זה מפריע לו אולי בכל זאת קר לו? מישהו? שירגיע אותי? בבקשההה עוד כמה דברים.. אני רוצה להרגיל את גיזי לרצועה ולא ממש הולך לו והוא תמיייד מצליח להשתחרר. הוא כבר פעמיים קפץ לי מהמרפסת ואני פשוט חרדה לגבי זה שהוא יברח לי מהרצועה.. מה לעשות עם זה?כלומר, אני גם לא רוצה לחנוק אותו והכל ואני לא יודעת איך בדיוק שמים טוב את הרצעה.. משהו יכול להעלות תמונה אולי? עוד כמה דברים אחרונים: * אני רוצה להגיד לWTR שאני כלכך הצטערתי לשמוע על החמוס שלך בכיתי כשקראתי את כל השרשורים על התפתחות הארועים.. ממש בכיתי שכשקראתי מה כתבת לו. אני לא יכולה להזדהות אבל את יכולה להיות בטוחה שלחצי שעה הרגשתי קצת את מה שהרגשת כשגיזי קפץ ולא מצאתי אותו. ההרגשה הכי נוראית בעולם. אני יודעת שלא יהיה תחליף בכל החיים לעולם לא, ואף אחד לא יתפוס את מקומו אבל הנה יש לך חמוסיקואית חדשה שתמלא מקום אחר בלב שלך ותצחיק אותך בדברים אחרים וחדשים שלא חשבת שהיצור הדבילי והכי מושלם בעולם הזה יכול לעשות. אה ותתחדשי על הסיידליפ. קראתי בפורום פירסינג וקעקועים..אוח הלוואי היה לי את הכוחות להתמודד עם ההורים לגבי המדונה שאני רוצה [היו לי בעיות עם כל השאר-לשון טראגוס ספטום ונזם.. יאפ] * אני גם רוצה להודות בכללי לפורום הזה שעזר לי כלכך כלכך לגבי מידע ועזרה שהייתי צריכה ובזכותכם יש לי עכשיו את גיזי שזה היצור הכי מושלם שלי ואני אוהבת אותו כמו שבחיים לא אהבתי שום יצור אחר. זה משהו מדהים חמוס, ואני מניחה שרק אתם מבינים אותי [לשאטר החברים שלי נמאס מזה שאני מתלהבת ממנו]. אה אני לא יודעת אם אתם זוכרים אותי כתבתי פה דיי הרבה לפני שקניתי את גיזי. אז המון תודה אה משהו אחרון יכול להיות שבגלל שגדלה לו פרוות חורף חלק מהפרווה שלו השתנתה? הפנים שלו ממש לבנות עכשיו וזה לא היה ככה בקיץ.. רציתי לדעת אם כשהפרווה תחזור להיות קצרה גם הפנים שלו יחזרו? טוב זהו אה אני מצרפת תמונה של החמוס השמנמן שלי [1.80!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איזה שמן!!!!] וזה היה ככה ממש אחרי שנתתי לו תילוע ועכשיו אני מרגישה שהוא עוד יותר השמין אני אומרת לכם הוא פשוט פיתה פרוותית הוא הכי שמן בעולם זה הכי חמוד שיש! גיזי המפגיזי הזה תודה ,נועם. וסליחה שכתבתי כלכך הרבה. אני אוהבת לכתוב [ולדבר]

Litchi28

New member
אמנם עוד לא מספיק מנוסה אבל מנסה לענות

גם מוסמוס שלנו נהיה פרוותי הרבה יותר והראש ממש הבהיר. הבנתי שככה זה בחורף תמיד. לגבי הרצועה - איזו רצועה יש לך? אנחנו ניסינו בהתחלה רצועה שמוסמוס לא אהב במיוחד והיה מסוגל להשתחרר ממנה דיי בקלות. אח"כ החלפנו לרצועת "H" שגם אותה הוא לא מחבב יותר מדיי אבל ממנה כבר קשה להשתחרר. לגבי עניין הקור - אני מצטרפת לשאלה - עד כמה הם סובלים מקור? עד כמה צריך לדאוג לחימום שלהם?

NOAM OUT

New member
חחחחחחח מוסמוס!!!

איזה שם חמוד! יש לי רצועה איקס וזה נראה לי הרבה יותר קל להתחמק ממנה טוב אני אנסה אם הוא ימשיך להתחמק אני אקנה את הH

WTR

New member
תודה על המילים החמוד ../images/Emo24.gif

בקשר למה ששאלת, אתחיל מהסוף- בחורף חמוסים משמינים מעט, מתבהרים, בעלי פרווה ארוכה יותר כדי להגן עליהם מהקור. בקיץ בדיוק ההפך... העניין הוא שאם מדובר בקור רציני הם לא יסתדרו איתו וכן יהיה להם קר... הם לא עמידים לחלוטין מפני הקור אלא יכול להסתדר רק עם קור שהוא סביר. אני מציעה לך לשים בכלוב בקבוקים חמים או כריות חמות עטופים במגבת ע"מ למנוע כוויות. אם את רואה שהוא מסתדר ולא רועד אז אין לך מה לדאוג... אבל אם יש אופציה להכניס אותו חזרה הביתה, לפחות בימים הממש קרים, זה יהיה מעולה. בקשר לריח שלו - הוא מסורס? בן כמה הוא? קצת עצוב לי לשמוע שהוא היה בבית והוצא החוצה.. בעיקרון אם הוא לא מסורס הסירוס יעזור משמעותית לריח, ואז אולי תוכלי לדבר עם ההורים שלך לגבי להחזיר אותו הביתה... כי הם יותר נהנים מהנוכחות של הבעלים שלהם ולא להיות "מנוכרים". שלא לדבר על היתרונות שיש בבית (חם בחורף ויש מזגן או מאוורר בימים החמים...) בקשר למרפסת - מה זאת אומרת קפץ!? איך? מזל גדול שלא קרה לו כלום! תשמרי עליו... אם יש פתח במרפסת שדרכו הוא נופל נסי לאטום אותו עם משהו ואם אי אפשר אז אל תתני לו בשום אופן להסתובב במרפסת קחי בחשבון שיכול להיות שהוא ילמד עם הזמן לפתוח את הכלוב ואז יכול למצוא את עצמו שוב פעם נופל מהמרפסת.. אין להם חוש גובה לצערנו.. אז אולי שווה למנוע את זה וכבר מעכשיו לדאוג לנעול את פתחי הכלוב בצורה שהוא לא יוכל לפתוח. בקשר לרצועה - לחמוסים מתאימה רצועה X של FERPLAST או רצועה בצורת H של חב' HAGEN (נקראים גם "LIVING WORLD") את הרתמה צריך לשים צמוד לגוף החמוס אבל עדיין להצליח להכניס אצבע בין הרתמה לחמוס (כדי לוודא שזה לא צמוד מדי) תטיילי איתו קצת בבית כדי לוודא שהוא לא מצליח להשתחרר וגם כשאת בחוץ תטיילי באזור רחוק מהכביש והוא באמת שמנמן קטן
אבל זה לא קשור לתילוע...

NOAM OUT

New member
אוקיי

הוא לא רועד מקור אבל לא יודעת זה עדיין נראה קר מאוד בכל מקרה אני הולכת לקנות לו את הסוג השני של הערסל הכחול והמקובל שזה כזה כמו חדר עם חור קטן שהוא יוכל להכנס אליו [ מקווה שהוא יצליח הוא שמןןןן כלכך] הוא עדיין לא מסורס והוא בן שבעה חודשים וחצי. אני הולכת לסרס אותו עוד חצי חודש ככה. אמא שלי מקשיבה לוטרינר שלי יותר ממני והוא אמר שזה לא כלכך משפיע על הריח המרפסת שלי אטומה לגמרי [כלומר זה מה שחשבתי] אבל השרץ הזה פרץ את הגדר וקפץ ואחרי שקניתי עוד רשת הוא הצליח לטפס ולקפוץ וזה ממש קשה!!! אני צריכה ללכת בזמן הקרוב לקנות עוד רשת ואזיקונים ולחזק עוד יותר... קניתי לו את הרצועה איקס. למה לא מוכרים כאלה רצועות שמתתלבשות להם על כל הגוף...ככמו חולצה קטנה שמכניבים את שתי הרגליים שלהם וזה מתלפף להם על כל הגוף וסוגרים מאחורה עם ריצ'רץ' או משו זה רעיון ממש טוב ובטיחותי לדעתי טוב תודה רבה=]

WTR

New member
מי הוטרינר?

זה משפיע על הריח משמעותית, ומוריד את ה"צהוב" (שכבות שומן) שיש לו על הפרווה כמובן שאם הכלוב יהיה מלוכלך, ארגז החול ינוקה פעם בכמה זמן, אז עדיין יסריח. אבל כל עוד דואגים לסביבה נקייה שלו, (עדיין ישאר ריח של חמוס כי לכל חיה יש את הריח שלה) הוא לא יהיה מסריח כמו שהוא היום. על רשת הם מצליחים לטפס עם הציפורניים. ההגנה מהגדר צריכה להיות משהו שהוא כמה שיותר חלק (דיקט?) שאותו נגיד תתפסי עם אזיקונים לגדר או תבריגי.... הרצועה שאת חושבת עליה קיימת בחו"ל אבל לפעמים הם מצליחים להשתחרר עם הרגליים הקטנות שלהם. נסי לשים לו רתמת H אולי ממנה הוא לא יצליח לברוח, או אולי פשוט תחזקי יתר את הX על הגוף שלו.

NOAM OUT

New member
..

הוטרינר הוא ד"ר יובל סמואל אם אני לא טועה מכפ"ס איך אני יכולה לחזק עם אזיקונים דיקט? אהה הבנתי לנסר את זה וואו זה רעיון טוב מאוד תודה!! עוד שאלה: לגיזי יש הרבה פעמים שיוצאות לו.. מן הפרשות ריח מוזרות מהאשכים שלו וזה ממש מסריח כלומר אני מביהנ שזה אמור לקרות כשהוא מפחד וגם כן פעם בהרבה זמן אבל זה פשוט קורה לו כל הזמן גם כשהוא מנמנם לו בין הידיים שלי ואני מלטפת אותו או סתם כשהוא משחק עם העכבר צעצוע שלו וזה מוזר אני לא מבינה אם אני אסרס אותו זה יפתור את הבעיה?

יאללה....

יאאלללהה... בואי תבני לו תוספת דיור בחוץ, חדר חמוסים בגודל ממוצע מבלוק 7 מרוצף בשיש.. ואפילו אפשרי עם ציורי קיר של חמוסים... :) אני לפעמים לא מבין אנשים וזה לא אישי כלפיך, שמחליטים לגדל ולא רק חמוסים.. בתנאים שהם לא תנאים, עם הרצון הטוב לגדל בעל חיים ועם כל האהבה שבעולם ממש כמו לגדל ילד זה מגיע עם הרבה אחריות.. אי אפשר לשים חיה בחוץ בחורף ולחשוב שהכל יהיה בסדר, בטבע החיה הייתה מוצאת לעצמה מקום יבש וחם.. בכלוב היא רק יכולה לחלום על החופש ועל ערמת עלים יבשים.. לדעתי במקרה שאת חיה עם ההורים תסבירי להם שכרגע אנחנו בחורף ואת לא רוצה לגזור עליו גזר דין מוות.. כי מצפים החורף לכמות גשמים גדולה יותר, וברור לכולם שיהיה קר.. וחמוסים במקרה הזה הם חיות קטנות ותאמיני לי שאנחנו רק יכולים לדמיין כמה קר להם.. שלנו קר אנחנו מוצאים עם מה להתחמם, תנור, מזגן, עוד חולצה.. חמוסים ועוד הרבה בעלי חיים אחרים נהיים חולים ובהרבה מקרים גם מתים בחורף מבלי להשמיע אפילו טיפת רעש.. כואב לי רק לדמיין שבזמן שאנחנו כותבים פה בפורום ומתחממים בבית ישנם חמוסים שנמצאים במרפסות שמש ובגגות של בתים בכלובים עם חתיכת מגבת או חולצה ישנה או איזה סמרטוט שאיתו הם אמורים לגרום לאנשים להרגיש טוב במחשבה שהם מתחממים.. אפילו אם הריח הוא קצת בלתי נסבל, גם לחמוס יש חיים.. ולדעתי האישית אם לקחתם אחריות לגדל אחד הייתם צריכים גם לקבל את האחריות לדאוג לו בלילות קרים.. גם לאלו שלא מסכימים איתי, זה לא דיון, זאת דעה.. ואין בתוכן ההודעה שום כוונה להעליב, לפגוע או לעקוץ אף אחד...

למעלה