שלוחת שיירות

שלוחת שיירות

בעבר רכבתי עם חוגי סיירות ברכיבה הגדולה שהם עשו, ואני זוכר שירדנו את שלוחת שיירות, מעין-לימון אל החניון שצמוד לכביש 38 (כביש שער הגיא). ברצוני לשחזר את אותה ירידה טכנית וכיפית. מצאתי באתר של מפה מסלול "קל" של נחל כיסלון, שבו עולים עם המסלול האדום, דרך יער קדושים, עד לשואבה, ומשם חוצים את כביש 1 ויורדים על גבי שלוחת משלטים (דרך דיבנפייקר), שאותה עשיתי מספר פעמים והיא דרך ג'יפים סלולה (ולא טכנית). הפעם אשמח לדעת איך אני יכול לרדת לעבר כביש 38, ללא חציית כביש 1, כלומר להשאר בגדה הדרומית של כביש מס' 1. לפי בדיקה במפה - ישנם שני שבילים שיורדים - אחד שביל ישראל והשני אדום. איזה מהשבילים הנ"ל הוא השביל הטכני אותו אני מחפש? (השביל הטכני שיורד לחניון). ואיך אני מגיע משואבה לתחילת הירידה? האם עלי לרכוב 3955 לכיוון בית-מאיר, ושם להתחיל את השביל מהחניון, שהוא המפגש של שני השבילים? ואולי יש המלצה לעשות את המסלול באופן שונה? כמו - לעלות לשלוחת המסרק (על גבי שביל ישראל) ומשם לרדת חזרה (ולא להגיע עד לשואבה). אשמח לתשובות, בתודה מראש, ירון

alonaski

New member
אנסה לעזור למרות שלא הבנתי בדיוק

איפה אתה רוצה להתחיל ואיפה לסיים את הטיול שלך. ובכן, כמובן שאין לך צורך לחצות את כביש מס' 1 אם אתה רוצה להגיע לחניון שלך שכמו שאני מנחשת אתה מתכוון ל"חניון השיירות" (או חניון "דרך בורמה") שנמצא צמוד למחלף שער הגיא עח כביש 38. משואבה - אתה לא צריך לרכב על הכביש 3955 כי יש לך דרך עפר לכל רכב מסומנת בשחור - במקביל לכביש ומעט תחתיו שהיא דרך מאוד נוחה לרכיבה ומשלבת נוף אירופאי מאוד יפה!! = ממליצה עליה בחום! עם הדרך הנ"ל אתה רוכב עד לנקודת הפיצול שלה שפונה צפונה ועולה לצומת בית מאיר שם - יש חניון קק"ל עם שילוט ומפות של הסביבה. מהתחנה הזאת - אתה עולה על שלוחת שיירות בשביל השחור והיא מעלה אותך למשלט 16 (נקודת תצפית לנוף) ואח"כ למשלט 21 (-אלה שני "פיקים" על הרכס). קצת אחרי משלט 21 הדרך הופכת לשביל הולכי רגל (מה קרוי בעגה שלנו: "סינגל") שזה קטע טכני וחביב לרכיבה. תמשיך עם השביל עד שהוא חוזר להיות דרך ג'יפים שמביאה אותך לחניון "דרך בורמה". אם תתפתה ותקח אחרי משלט 21 את השביל הולכי רגל הכחול שמתחבר לדרך הגי'פים האדומה - זהו קטע קטן של ירידה מאוד טכנית שתשתיתה בעיקר - שפוכת ודרדרת של אבנים קטנות על גבי סלעים וחול...
לא משהו ששווה לנסות בלי מיגון טוטאלי לגוף! מקווה שעזרתי ושהבנתי אותך. המסלול שאני נוהגת לעשות הוא כזה: מחנה את הרכב בנוה שלום. יורדת מנוה שלום ורוכבת כ 10 ק"מ עד לחניון "דרך בורמה/השיירות" (-פשוט לא זוכרת בדיוק איך קק"ל קוראת לחניון הזה...), מה שעוזר לי לחימום השרירים לפני שאני מתחילה לטפס את דרך הג'יפים. בסיום טיפוס דרך הג'יפים (=שביל אדום) אני מגיעה למעלה לפאתי בית מאיר ושם - פונה שמאלה לשחור - לרכס שיירות ויורדת כמו שרשמתי לך למעלה וחוזרת משער הגיא - לנוה שלום, בדרך מקבילה לדרך איתה באתי וככה יוצרת מסלול טבעתי מגוון!

../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זה בדיוק מה שהייתי צריך לדעת! תודה רבה לך, אלונה!

alonaski

New member
לבריאות! ../images/Emo13.gif תהנה ותצליח! ואם יהיה

לך רשמים שיעניינו את כולנו - אז אל תחסוך מאתנו - תחזור לפורום ושתף אותנו!

למעלה