שלוים

emill27

New member
שלוים

שלום! אני מעוניינת לגדל שלו כחיית מחמד,כמה שאלות: 1.מה הם אוכלים? 2.באיזה גודל הכלוב שלהם צריך להיות? 3.אפשר לשים בבית או שהלכלוך,הריח והרעש בלתי נסבלים? 4.מה התוחלת חיים? 5.לקחת אחד או שהוא ימות מבדידות? 6.לגבי הדילמה של זכר נקבה-הזכר יותר אגרסיבי אבל אין לי מה לעשות עם הביצים.מה לבחור? אגב,גם שמעתי שלזכרים תוחלת חיים יותר גבוה. עוד שיקול הוא שאמא שלי תהרוג אותי אם הוא יתחיל לצפצף באמצע הלילה ולא יתן לישון,כנ"ל לגבי אחותי כשהיא לומדת למבחן-יש מין יותר שקט? 7.איזה סוג הכי נוח? (עם עדיפות לשקט והקטן,המחיר לא משנה.) 8.מה שמים כמצע ובאיזה תדירות להחליף? כנ"ל לגבי מים ואוכל. 9.באיזה גיל הכי טוב לקחת? 10.מאיפה קונים? (ועדיף מאיזור באר שבע) 11.שאלה אחרונה -מבטאים את שליו סילאב,נכון? (אני יודעת שזו שאלה קצת הזויה... עוד טיפים יתקבלו בברכה! סליחה על המגילה אבל אני לא רוצה לקנות,להבין שהוא לא מתאים לי ולחפש אנשים שיקחו אותו.

yishi

New member
גידול שלוים

אני לא מבין גדול בשלוים אבל....... אני מבין שאת רוצה לגדל אותו בדירה ולא בחצר ולדעתי פה הבעייה המרכזית לא חושב שזה מתאים בכלל. בהצלחה ושבת שלום

קיבלנו לאחרונה זוג שלווים

אין לי ניסיון רב ואת המידע עליהם מצאתי בפורומים שמתמחים בשלווים, פשוט לחפש בגוגל יש מספיק כאלו, אבל בנתיים אני אנסה לעזור במעט שאני גיליתי (מקווה שלא אטעה) 1. אוכלים כל מה שעופות אוכלים, אנחנו נותנים תערובת זרעים של תוכים/תוכונים, וירקות ופירות. 2. הם די קטנים אז כלוב בינוני של תוכים יתאים, כמה שיותר גדול יותר טוב כמובן. 3. הם לא מלכלכים יותר מאשר כל חיה אחרת שנגדל, אוגרים למשל מלכלכים יותר, לגבי רעש לא יודע, הם בתוך כלוב גדול שיש שם תוכונים וארנבונים ושרקים, נראה לי שהם הכי שקטים שם
5. הוא לא ימות מבדידות, אבל מצד שני הרבה יותר נחמד להם ולנו שיש זוג. 6.. ביצים אפשר לאכול, זה מאוד טעים ומאוד בריא, 8. מצע אפשר לשאול בחנויות חיות מחמד, אצלנו זה אדמה, אבל נראה לי שמה שנותנים לתוכונים יתאים גם פה, מים צריך טרי, אז כל יום יומיים להחליף, כנ"ל אוכל, אוכל יבש אין בעיה להשאיר, אוכל לח עדיף להחליף כל הזמן, בחורף פחות קריטי, בקיץ להחליף בתדירות גבוהה. 9. גיל כמו כל חיה/ציפור אחרת שנגדל, מתי שהם כבר עצמאים, עדיף מייד ולא בוגרים יחסית, הבוגרים יקח להם יותר זמן להתרגל אלינו. 10. לחפש באתרים כמו יד2 או בפורומים של שלווים. 11. מבטאים כמו שכותבים שלו.

למעלה