שלוםםם

מתנדבת19

New member
שלוםםם../images/Emo42.gif

היי, גמאני מתנדבת לצה"ל בעוד חודש-30.12 היום היה לי ראיון למדור תקציבים בדובר צה"ל:) נשמע לי נחמד אם כי די משעמם..אבל ראיתי תאנשים וכולם נראו לי אחלה, ומקום מגניב (חוצמיזה שהיה עכבר במשרדד
) ואני מחכה להתגייס כבר! אבל משו נראה לי לא הגיוני! איך התקבלתי כ"כ מהר? האחראית שם אמרה לי שאם אני אומרת לה שאני מסכימה, מייד היא מודיעה למנהל גיוס שנמצאתי מתאימה וזהו!!! זה מוזר!בד"כ צריך לחכות שנים עד שמקבלים תוצאות חח. זה הגיוני בכלל?? להתקבל אחרי ראיון כ"כ קצר? אם כן זה אחלה:) ואיך אני יודעת אם התקבלתי בוודאות? ואוו יש לי כל כך הרבה שאלות אז קבלו אותי בברכה

מעיין©

New member
הגיוני מאוד../images/Emo13.gif

כנראה שהם התרשמו ממך לטוב
ככה גם היה לי בראיון שלי.

מתנדבת19

New member
תודהההה../images/Emo24.gif

לפני שידעתי על הפורום הזה חשבתי שיהיה מגניב שיהיה פורום למתנדבים.. מגיע לנו!
מי עוד מתגייס בתאריך שלי אגב?

Dizen

New member
אכן מגניב ../images/Emo13.gif

אני מכירה מישהי... גיליתי עליה אתמול
אני מקווה שהיא תתחיל לכתוב בפורום בקרוב. חוץ מזה, אין לי מושג.
מציעה לך לבדוק בשרשור היכרות, אנשים כתבו את תאריכי הגיוס שלהם...

../images/Emo42.gif

קודם כל, הגיוני בהחלט
למרות שאני כבר שנה וחודש בתוך הבירוקרטיות שמעתי כבר על מספיק אנשים שתוך 10 עד חודש מהיום שהגישו בקשה, התגייסו להם לתפקיד טוב. אז ראי עצמך כברת מזל
ועוד דבר קטן גם אני, 99%, מתגייסת ב30 בדצמבר
הא..ו.. בהחלט מגיע לנו

tty2

New member
שלוםם

את ההוכחה למה שאני תמיד אומר! הצבא, ממיין אותך עוד הרבה לפני שהתחלת לעשות את מבחן הבגרות הראשון שלך. תכנון כ"א, מתבצע בערך כשנתיים לפני שהגעת ללשכ"ג. בגלל זה, כשאת נמצאת מתאימה לתפקיד, שהתקן שלו פנוי ויש צורך בך, התהליך הוא מאוד מהיר! אני למשל, הגשתי את הבקשה שלי באוגוסט ובינואר כבר הייתי מגוייס אחרי שהצבא זירז את כל הוועדות כי הם רצו אותי בתפקיד מסויים.

newKiticat

New member
היי מתנדבת 19

אני מירי, ואני משרתת בדובר צה"ל.
אבל אני משרתת בענף תקשורת. את יודעת מה זה תקציבים? את יודעת למה את נכנסת? אם כן, סבבה. שני אנשים שהתגייסו איתי התגייסו למדור תקציבים. שניהם מועברים או עוברים. כך שבהחלט יהיה לך מקום... למה קצר? ביננו, בלי להרוס- דובר צה"ל מתקיים ממתנדבים. דורשים ממך מעל ומעבר, וכל הזמן יעמידו אותך במבחנים (ואם את בתקציבים, אז הרבה פחות בעייתים). אם תהיי בסדר 100 אחוז מהזמן אז לא יהיה בעיה בכלל. אגב- מי ראיינה אותך, לימור? ואיך הגעת לריאיון בדובר צה"ל, הציעו לך, או שאת ביקשת? בבקשה תחזרי אליי. אני סקרנית לשמוע עוד ותמיד תוכלי ליצור איתי קשר אם את רוצה לדעת עוד....

מתנדבת19

New member
היי מירי(:)

לימור ראיינה אותי..וכנראה שהם ממש היו צריכים מתנדבים במדור תקציבים כי היא לחצה עליי לקחת את התפקיד כמעט בלי להשאיר לי ברירות.וזה כנראה בגלל שהמתנדבת שלהם עוזבת בינואר..אבל לא אכפת לי..אני מקווה שהתפקיד יעניין אותי ואם לא, אפשר תמיד לעבור.רציתי מאוד להגיע לדובר צה"ל והזמינו אותי לראיון. היא אמרה לי שאם אני אומרת כן לתקציבים מבחינתה זה סגור...ולדוברות היא אמרה שאני פחות אתאים כי אני ניראית לה עדינה ורגישה:) האמת, צודקת:).. יש לי 2 שאלות..אחת קצת מטומטמת אבל מסקרנת אותי, ואחת פחות:) אני אקבל גם תגים כאלה שרשום דובר צה"ל:)? וחוצמיזה, מז"א מבחנים?

newKiticat

New member
באגף תקציבים

לא יהיו לך בעיות כל כך... אם תעשי את העבודה והכל יתבצע- אז לאף אחד לא אכפת. שמעי, ביננו, אם אני לא הייתי יודעת מראש (לפני שהתגייסתי עוד!) שאני רוצה תקשורת בינלאומית, ונשארת כל כך נחושה כל הזמן- אז כנראה הייתי באחד התפקידים הידועים שמתנדבים מאיישים אותם בדו"צ. למה? כי (ואת תראי את זה בהמשך) מתנדבים לא עושים קורס. רוב דו"צ עשה קורה. מי שלא- הוא מתנדב. כלומר- הנורמה היא לצאת לקורס. תראי, לימור סקלה גם אותי, וראש התחום שלי, המפקד, אנשים סביבי והכי חשוב מבחינתי- החופפת שלי, אמרו לי בפירוש שהם יודעים שאני מתאימה. לימור תמיד נחמדה כלפי אלה שהולכים לתקציבים. כלפיי אלה שבענף תקשורת היא קצת תוקפנית. למה היא לוחצת שתלכי על תקציבים? בגלל ששני ידידים שלי התגייסו בספטמבר איתי, ועוזבים החודש. מעבר לזה- יש בחורה אחת במדור (גם היא מתנדבת על סוכרת אגב!
) והיא משתחררת אותו. אין מבחנים בכתב, אל תדאגי. (אלא אם כן תצאי לקמ"ד, מה שכנראה לא תעשי כי תהיי בתקציבים). וכן, תקבלי תגיות. אם זה מה שמתאים לך העבודה- אז סבבה. כל דבר חשוב. אבל אל תשלי את עצמך לגבי מהות העבודה. (גם אני שקלתי לעבור לתקציבים כשראיתי את העומס שהולך להיות לי). בכל מקרה, אני יודעת שזה יצא פסימי, אבל באמת, כל הכבוד לך, ובהצלחה בכל מה שתעשי. (אגב, עדיין לא סיפרת לי איך הגעת לדובר צה"ל)

טלטל 18

New member
גמני ב-30!! גמני ב-30!!

מדור תקציבים זה לא בערך מה שאני אעשה??? איזה כיף שהתאריך מתקרב....

מתנדבת19

New member
ידעתי שזה בגלל זה!../images/Emo2.gif

היא גם אמרה לי שהיו שני מתנדבים שעל אחד הם העדיפו לוותר ואחד הלך לעשות משהו בתחום האלקטרוניקה. אני האמת, לא ממש ידעתי מזה דובר צה"ל אבל כמו כולם, ידעתי שזו יחידה איכותית וטובה, שיש בה חברה טובים שעושים עבודה מעניינת, ובגלל זה רציתי קודם כל להיכנס ליחידה ומשם הכל פתוח (זה מה שלימור אמרה לפחות).היא גם הפחידה אותי כשהיא אמרה שיש אווירה נורא תחרותית ושקשה לשרוד שם, ובתקציבים הכל הרבה יותר משפחתי ונראה לה שזה יותר יתאים לי. האמת, כמו שכבר אמרתי לא אכםת לי ממש... ראיתי את החברה שהם סבבה, אני אהיה שייכת ליחידה טובה ואני מניחה שגם התפקיד שלי, לפי מה שהיא אמרה הוא תפקיד שדורש אחריות, וגם בתפקיד הזה תהיה לי תקשורת עם כל מיני גורמים, ואני אגע בתחום שלא למדתי או הייתי בו בחיים (אני!?כסף!?ממתי?:)). לדובר צה"ל הגעתי כי ביקשתי אותו באפשרות השלישית. הוזמנתי גם לראיון למורה חיילת שהתבטל משום מה (גורל!?:)), והם קיבלו אותי במקום מה שגרם לי לחשוב שאולי ממש רוצים אותי כי אני טובה...אבל עכשיו מסתבר שהם סתם צריכים פראיירים תמימים שיאמינו למה שאומרים להם וימלאו מקום ריק:)!

newKiticat

New member
תראי

אני לא רוצה להשלות אותך. אם יש לך את הפונטיצאל לעסוק בתקשורת הרי שזה בעצם דובר צה"ל. ענף תקשורת וענף מבצעים הם בעצם דובר צה"ל. לוגיסטקה, שלישות, תקציבים וכו', הם כעזר ליחידה עצמה. תראי, זו יחידה מאוד איכותית. את יודעת שתקציבים יושבים עם תוה"ד והשלישות? את לא תהיי בחברת ענף תקשורת וענף מבצעים. מה אני עושה? אני עובדת מול תקשורת בינלאומית. כל מה שהם רוצים מהצבא עובר דרכנו. אנחנו משיגים להם תגובות, ריאיונות, חיבורים טלפונים, מלווים ריאיונות בשטח, וכו'. זה מאוד מעניין. ואני הייתי נעולה על זה מהרגע האחרון. אני רוצה להעביר פה נקודה. אני, ועוד 4 אנשים הגענו מהמחזור שלי לדו"צ. אחד, יודע לאינטרנט (זה יחידת ההסרטה, משהו מאוד מעניין כשלעצמו, אבל הם עוסקים בעיקר בצילום ובניית האתר של צה"ל) בגלל קורס. אני דוברת אנגלית ונעולה על דו"צ כאפשרות ראשונה, ובינלאומי כהברירה היחידה שאני מוכנה לקבל. הבחורה השנייה- גם למדה תקשורת וייעדה עצמה לעסוק בתקשורת ישראלית מההתחלה. השני הבחורים האחרים? פחות ננעלו על משהו. את המתנדבים מהטירונות הקודמת שלחו לתפקיד שידוע בתור התחתית של דובר צה"ל. יותר מהשלישות, תקציבים וכו'. דובר צה"ל, זו יחידה קטנה ומקסימה שכולם מכירים את כולם, ואם את לא מכירה, אז הוא בטח שייך ליחידת ההסרטה (שנמצאים ברחוב אחר והם כאילו יחידה בפני עצמה). זה מדהים התחושה הזו. ויש לי מה להוסיף אבל זה רק בפרטי.... בסך כל דובר צה"ל זה מקום טוב להגיע. כן. הוא תחרותי רצח. זה חלק ממהות העבודה. אבל תחרותי לא אומר שאת תבואי על חשבון אחרים. יש שיתוף פעולה, יש שיתוף עבודה, ודורשים ממך להיות במיטבך, אין ויכוח על הנושא. פשוט אין.

למעלה