שלום , אולי תוכלו לעזור לי ?

LaFirm

New member
שלום , אולי תוכלו לעזור לי ?

שלום לכולם , אני לומד בקורס ברמנים ואני צריך עזרה דחוף !!!! אפשר בבקשה לקבל את צורות הגשה ובאיזה כוסות מוזגים את המשקאות הבאים : וודקה ג'ין רום טקילה אניס (כל הסוגים) תודה רבה רבה רבה על העזרה !!!!!!!
 

moon light9

New member
לא מלמדים אותך שם צורות הגשה?

וודקה- הייבול (נקי/קרח/שתיה קלה) ג'ין- הייבול (נקי/קרח/שתיה קלה) רום- אפשר בהייבול, רום כהה ומיושן בהחלט אפשר להציע בסניפטר או אולדפשיין (נקי/קרח/שתיה קלה) טקילה- שאט עם לימון ומלח או טקילה ברמות נמוכות הייבול (נקי/שתיה קלה) מיושנת ודרגות גבוהות לואובול, לא מקובל להוסיף קרח לטקילה. אניסים- בדר"כ הייבול (נקי/קרח/שתיה קלה) כמובן שאת כולם ניתן להגיש גם בשאט. זה בכלליות.
 

LaFirm

New member
תודה רבה לך :- ) - מלמדים, אבל רציתי ש....

אבל רציתי שזה יהיה בסיכום. תודה
אולי את מכירה אתרים שיש בהם רשימות של סוגי וודקה , גי'ן , ויסקי וברנדי לפי האיכות שלהם ? אם כן זה יעזור לי מאוד !!!
 

The German

New member
חחחח....

יבוא אליך לקוח, יזרוק לך "תעשי לי סטולי קריטסל נקי" תוצאי לו בהי בול??? או אפילו עם קרח, בהי בול??? כנ"ל עם גי'ן ובכלל כל דבר? למה הי בול? בשביל זה יש כוסות אולדפאשן\לאו בול יותר נוח לא?
 

moon light9

New member
מאמי מה שאני אעשה לא רלוונטי פה...

כשאני עובדת אני מתבססת על חוקי המקום בו אני עובדת, על שיקול הדעת שלי ועל גורמים נוספים... בהתחשב שהשואל בקורס ברמנים הנחתי שמעניין אותו לדעת איך הדברים "ביי דה בוק". יותר מזה כשיבוא לי לקוח ויגיד לי סטולי קריסטל נקי, אני פשוט אשאל אותו איך הוא רוצה את זה? כי לא מעניין אותי מה אני חושבת, או מה אתה חושב, מעניין אותי מה הוא רוצה :)
 

moon light9

New member
ואני אוסיף ואומר...

מה שכבר אמרתי לא פעם בפורום הזה, לחוקים האלה יש סיבה. אחת מהן היא הפונקציונליות של כל כוס, הייבול נועדה למשקאות שהארומה שלהן מיותרת לחוויה ולכן הכוס בנויה כך שבזמן השתיה הארומה של המשקה לא תגיע אליך. כאשר לואובול בנויה בכוונה תחילה כך שתוכל להנות גם מהארומה של המשקה. וזאת בדיוק הסיבה שבגללה יש משקאות שימזגו להייבול. אתה כמובן יותר ממוזמן לא להסכים :) אבל סתם נקודה למחשבה.
 

or83

New member
בחשיבה הגיונית את צודקת

אבל אני עדיין אגיש את הוודקה הנקייה בלואו בול או בשאט, אבל רוב הסיכויים שאני אשאל את הלקוח איך הוא מעדיף את הוודקה שלו. שאלה הרבה יותר נחמדה מאשר "באיזו כוס".
 

The German

New member
עוד נקודה למחשבה

אם אכן הסיבה היא הפונקציונליות של הכוס, אזי לאו בול יותר מתאימה. לוודקה אין ארומות משו משו....אז לדחוף את האף לתוך כוס הי בול בשביל 60 מ"ל משקה לא החוויה הכי נעימה....הארומה מגיעה בין אם תרצי או לא תרצי. זה כמו צינור ארוך של אדי אלכוהול שאין להם לאן להתנדף רק לפתח הארוך והצר של הכוס. הזכרת כי מדובר בצורה תיאורתית - הרי ברור, כל ברמן בעל יומיים ניסיון ידוע לשאול במידה ונתקל בצורת הגשה "חריגה", מה שמוביל אותי לנקודה שהזכרת, בתי ספר לברמנים. חלקם מלמדים כי נקי (וודקה וג'ין )יוצא בשאט, אלא אם מדובר במותג חריג ואז יש לשאור את הלקוח או עם תוספת. לא כל בית ספר לברמנים מלמד שמוצאים בהי בול. בכל מקרה לא הבנתי מהתשובה הראשונה שלך כי את מתכוונת לצורה תיאורתית, אלא לצורה מעשית.
 

InterTime

New member
הכל תלוי בכללים של המקום

אם זה מקום נורמלי אז יותר מידי דיבורים עם הלקוח זה יותר מידי זמן. סטולי נקי בד"כ יוצא ב Lowball מי שאוהב אחרת בד"כ מציין הרעיון מאחורי זה הוא גם שבהייבול המנה לא תראה מספקת לעין למרות שהיא אותה מנה ... ואין לזה שום קשר לריח מכיוון ששני הכוסות נעצרות באף בזמן שתייה את ההיבול בנו כך מטעמי נפח, כדי שנוכל לשתות עם קש, ומטעמי שילוח ויצור..
 

moon light9

New member
כן כן...

כולנו מעלים נקודות נכונות, בשורה התחתונה מה שאנחנו עושים בפועל תלוי בהמון גורמים. ובסופו שך דבר כולנו נעשה מה שנראה לנו לנכון ולפי דעתי וודקה יכולה לצאת גם בהייבול גם בלואובול וזה בסדר (לא כמו לשים קרח בסניפטר :) ועכשיו לבחור המסכן ששאל את השאלה יש באלגן בראש עוד לפני שהוא סיים קורס ברמנים :)
 

The German

New member
כוסות לא נבנו בשביל קשים!

קשים יצרו בשביל כוסות, אולי זה גימיק בכל מיני מקומות מצועצעים בהוואי ווגאס להגיש כוס ענקית סגולה מפלסטיק עם קש באורך מטר. הי בול בברים נועד לערבב משקאות ולהכיל כמות גדולה של נוזל, ביחס ללאו בול רוב ההי בול הם בין 9 ל 12 OZ, רוב האלדפאשן הם 5 עד 9 OZ הריח באולדפאשן מתפזר יותר מהר מבהי בול, אין מה לעשות חוקי פיזיקה של אידוי ופיזור אדי אלכוהול בכלי סגור. תנסה
 
כל מה שאמרת אכן נכון אבל

מסכים לגמרי, אני לא טוען אחרת אבל...יש 2 גדלי לואו-בול: (יש מליון, אני מדבר על הנפוצים שתמצא בבארים, ובבארים בד"כ יש 2 סוגים) -היותר קטנה, להגיש משקה נקי בד"כ וויסקי או וורמוט -והקצת יותר גדולה, שנכנסת לשייקר בוסטון ובה נכנסים סאוורים, קוקטיילי שייקר וכדומה הקצת יותר גדולה היא באותו גודל של היי בול (סטנדרטית, שיש ברור הבארים)... ככה שכל מה שאמרת נכון, רק החלק של "להכיל כמות גדולה יותר של משקה" - שאכן זה נראה כך (לפני שנה כשהגישו לי מוחיטו בלואו בול {אגב, בגולדן בר ת"א} {אגב 2 - זאת לא כזאת טעות נוראית, מסתבר בדיעבד} וביקשתי שיחליפו לי להיי בול בין השאר כי אכן חשבתי שהלואו קטנה יותר), אבל פעם אחת כשהעברתי משקה שמתי לב שזה אותו נפח. והמשפט שאמרת יפה, מזכיר לי באיזה בר שעבדתי בו היו היי בולים מזכוכית דקה כזאת, כוסות דקות וגבוהות....אני אישית שונא...מה שמצחיק זה שהסטיררים היו טובעים בתוכה.
 

moon light9

New member
אני לא יודעת איפה אתה לומד...

אבל אני יכולה להגיד לך בוודאות שאם אתה לומד בזמן אמיתי אז זה בדיוק הצורות הגשה שהם מלמדים :)
 
למעלה