שלום, אולי תוכלו לעזור?

talya22bar

New member
שלום, אולי תוכלו לעזור?

אנו מצלמים סרט בנושא חוק הכבידה העולמית. חסר לנו צילומים של ניסויים בפעולה (מגנטיזם, חוקי המשיכה) שוטים של נוסחאות על הלוח ומבחנות. איפה ניתן לצלם? היכן אוכל להשיג פיזיקאי (אפילו מתחיל) שניתן לראיין אותו? אודה לכם אם תעזרו לי. טליה.

telleran

New member
א'. M.I.T ב'. ג'וני?

צילומים של ניסויים בפעולה ו"שוטים" של נוסחאות על הלוח כדאי לחפש באתר של M.I.T. (המכון הטכנולוגי במסצ'וסטס או איך שלא כותבים את זה)- הם מצלמים בוידאו לא מעט קורסים ולדעתי גם מעבדות. לגבי פיסיקאי אפילו מתחיל אני די בטוח שאפשר למצוא מישהו לתואר שני/ דוקטורט במחלקה, השאלה מי אולי מתעסק קצת בכיוון (ופה ג'וני אולי יוכל לעזור) ואולי גם תלוי במה יצא לו מזה (ל"פיסיקאי המתחיל" לא לג'וני). בהצלחה. מי אתם, אגב?

Jony I

New member
חחחח.... שוטים של נוסחאות על הלוח ומבחנות?

נו באמת, תפתחו וויקיפדיה, או כל ספר בנושא ותכתבו נוסחאות על הלוח... זה לא באמת רציני. לגביי "חוק הכבידה העולמי", תחפשו מעבדה תיכונית לפיסיקה. זה הכל. ניסויים שיש זריקה חופשית, מכונת אטווד, גם מטוטלת פשוטה תופס. זה. אתם יכולים לראיין מורה לפיסיקה בתיכון בתכלס, אין אנשים שעוסקים בחוק הכבידה העולמי ( אלא אם לא הסברתם את עצמך נכון ואתם מדברים על אפקטים יחסותיים, גלי כבידה, כו'). מה שכן זה האמת שבדיוק לא מזמן קראתי על מעבדה באוניברסיטת קולורדו שמתמחה במדידות מדויקות (precision measurements) ואחת הדברים שאני זוכר שקראתי זה שהם עורכים מדידות מדוייקות לכבידה העולמית, אבל המחקר הוא על פיתוח השיטות (שטובות לעוד תחומים אחרים אני מניח), ולא על מנת לחקור את הכבידה. הבנתי שיש שני ישראלים שעובדים באותה המעבדה, והם בוודאי יוכלו לעזור לכם ליצור איתו קשר אם זה רלוונטי. בכל מקרה הינה אתר שמתאר קצת את המחקר שלהם: http://jilawww.colorado.edu/research/parameters.html

talya22bar

New member
לא הבנתם אותי:0)

אנחנו לא מחפשים כבר חומר שצולם (מדען כותב נוסחא על הלוח במעבדה שלו) אנחנו רוצים לצלם בעצמנו. הבעיה שכשביקשנו במכון וויצמן להיכנס ולצלם הדובר אמר שהוא לא רואה שום קשר בין חוקים פיזיקאים לתהליכים נפשיים ולכן לא יתן יד בדבר ולא יכניס אותנו עם מצלמה...

Jony I

New member
תהליכים נפשיים?

אני חושב שלא הבנו אותך בגלל שלא הסברת מה בדיוק את רוצה לעשות... איזה תוכנית זאת, מה המטרה שלך, מה את מתכוונת לשאול... תסבירי את עצמך כי אני פשוט לא הבנתי. יום טוב

למעלה