שלום אחי- שאלות

in stigmata

New member
שלום אחי- שאלות

1- בתפילת המחרוזת, האם זה מתקבל אמירת: סימון הצלב "אני מאמין" "אבינו שבשמיים" ואז- אמירת 150 פעם "שלום לך מירים" ובסיום אמירת "כבוד" או רק הנוהל הרגיל של הרזים, לפי הוספתו של יוחנן פאולוס ה-2 2- " 27 שְׁמַעְתֶּם כִּי נֶאֱמַר לָרִאשֹׁנִים לֹא תִנְאָף׃ 28 וַאֲנִי אֹמֵר לָכֶם כָּל־הַמִּסְתַּכֵּל בְּאִשָׁה לַחְמֹד אוֹתָהּ נָאֹף נְאָפָהּ בְּלִבּוֹ׃ 29 וְאִם תַּכְשִׁילְךָ עֵין יְמִינְךָ נַקֵּר אוֹתָהּ וְהַשְׁלֵךְ מִמְּךָ כִּי טוֹב לְךָ אֲשֶׁר יֹאבַד אֶחָד מֵאֵבָרֶיךָ מֵרֶדֶת כָּל־גּוּפְךָ אֶל־גֵּיהִנֹּם׃ 30 וְאִם־יָדְךָ הַיְמָנִית תַּכְשִׁילְךָ קַצֵּץ אוֹתָהּ וְהַשְׁלֵךְ מִמְּךָ כִּי טוֹב לְךָ אֲשֶׁר יֹאבַד אֶחָד מֵאֵבָרֶיךָ מֵרֶדֶת כָּל־גּוּפְךָ אֶל־גֵּיהִנֹּם׃ ", האם משפט זה לא תקף לסיגוף, כלומר אדם שלא יכול לעמוד בפיתוי, הסיגוף מקביל ל"טוב לאבד אחד מאבירך מרדת כל גופך לגהינום", וזה ישוע אמר. (סיגוף-מלקות-להזכיר מה ישוע עשה למעננו.) תודה מראש לתשובות, תבורכו על פעולותכם הקדושה בפורום וכן בחודש הבא האפיפיור בא, ברוך שמו וברוך הבא לארץ הקודש.

lion 7

New member
בגדול

/tapuzforum/images/emo13.gif מקור התפילה זו אחרי התגלות מרים למאמיניה בלורד ובמקומות שונים כמו ספרד (לפי האמונה הקתולית ומסדריה השונים ) היא ביקשה להפיץ את זה , המחרזת מקורה כמנהג הודי שעבר לערבים וגם לנוצרים בספרד , התפילה עברה גלגולים גם על ידי הערבי הנוצרי עבד אלמסיח בספרד במאה ה12 , האפיפיור פאולוס השני הוסיף חלק מהתפילה , בנוסף למה שהביאה אושרת כאן (לא יכול לקרוא את הקישור מהנייד) כדאי גם לעשות חיפוש או כאן או בפורום תיאולוגיה בתפוז . בהצלחה ,

in stigmata

New member
ראיתי את האתר

מה שרציתי לדעת זה האם זה אפשרי להתפלל גם דרך מה שהצעתי: סימון צליבה אני מאמין אבינו שבשמים ובמקום 3 פעמים שלום לך מרים, לומר 150 פעם ולסיום "כבוד" או שזה רק לפי האתר שנתנו וכן מה עם שאלתי השניה

lion 7

New member
מהנייד אי אפשר לקרוא קישורים

/tapuzforum/images/emo13.gifשכחתי את מה שכתבתי אז , אני לא זוכר שיש 150 פעם (לא בטוח אם זה 33 או 99 ) ,אבל אני מכיר את הנוסח בערבית , מצטלבים ואומרים שלום לך מרים ה` איתך ברוכה את בין הנשים , למידע נוסף ואמין ממני נא לראות את תגובתנו לשאלה דומה (מלפני כמה שנים) בפורום תיאולוגיה בתפוז , נ.ב 1 אישית איני מתפלל למרים ולקדושים . נ.ב 2. אם אפגוש נזירה וידידת המשפחה ממסדר הרוזרי (אלורדיה) אשאל אותה עבורך וזה יקח כמה ימים .. מקוה שעזרתי

in stigmata

New member
תודה

ורק דבר אחרון: כמה פעמים צריך לתפלל עם המחרוזת (מה זאת אומרת לא מתפלל?, חשבתי שזה טוב לעשות תפילת מחרוזת) אני חושב שתפילות זה דרך הלב, כלומר מה שנכון למאמין, והמחרוזת היא תפילה יפה ומחזקת, וגם לא מזיק "תיקון כללי" מתהילים פעם ביום וכן גם רציתי לדעת, אני לא בכניסיה או ניטבלתי אבל בדרך (עד שלא מוכן פנימית לאמת אי לא נכנס למשהו שעדין לא תוקן בי עד הסוף) אני הולך דרך אופוס דאי כי ברצוני לשיך כל דבר בחיי לעבודת האל, עד שהיה מוכן לנזירות, עד כמה לפי מה שנתתי בשאלה שניה היא נכונה (סיגוף ככפירה על חטאים-להזדהות עם הצלב כקורבן) לילה טוב ויום ראשון קדוש וחשוב (סגירת חודש) מאי הוא חודש של תיקון ואמת, במיוחד כי האפיפור מגיע

lion 7

New member
בקצרה

/tapuzforum/images/emo13.gifמצטלבים 4 סודות(ה-5 זה תוספת ? לא בטוח) :אז 4 הסודות השמחה , האור , העצב , התהילה , מתחילים בהצטלבות והוגים תפילת אבינו שבשמיים , ועשר פעמים (שלום לך מרים) שזה יוצא 40 שלום לך מרים וארבע פעמים אבינו , הסודות אלה מתפללים בראשון לחודש הבא , החודש המרימי. סודות השמחה בימי שני ושבת , סודות העצב והכאב בשלישי ושישי . סודות התהילה בימי רביעי וראשון , ולבסוף סודות האור - בימי חמישי . לעוד ידע אפשר לתרגם דף זה מערבית לעברית בגוגל שירותי תרגום , אתה יכול לשאול גם באתר קתולים דוברי עברית .. http://www.stpauls.se/phpBB2/viewtopic.php?t=6949&sid=99a722b9e07a1f7a681d265cc3a7763a

in stigmata

New member
תודה :)

אז הבנתי שזה רק בדרך המקובלת, ובהקשר לשאלה השניה היא לפי ראות המאמין ושוב תודה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifכמה טקסיות בתפילה הזו!מעולם לא ניסיתי

ובכל מקרה, תמיד עדיף להתפלל לאלוהים במה שעל הלב ולא מה שכתבו כבורנו אחרים, במיוחד כשצריך לחזור על אותם מלים כמה וכמה פעמים כמו שאמרתם.. הרי אלוהים שומע ומבין מפעם אחת לא?..
אלוהים ירצה אותנו נטו מכל הלב, ושלפוך את הלב.. הטקסיות הזו..לפעמים משאירה את הדיסטנס הזה, שישוע בא למחוק.. באהבת המשיח

in stigmata

New member
זאת אחת התפילות היפות

אולי היא ארוכה ואולי היא לא מהלב (אני גם אחרי התפילה אומר את אשר ליבי, כולל כתיבת וידוי)- אני אישית מתפללל פעמיים- בוקר וערב (קראית תהילים- תיקון כללי, לא מזיק להוסיף לאחרי הכל) "אחת התפילות המסורתיות האהובות ביותר בכנסייה הקתולית היא תפילת המחרוזת. התפילה מתבוננת ברזי חייה של מרים שמרכזם היה בנה, ישוע המשיח. בהתבוננות כזאת המאמין משתתף באירועי חייה של מרים וחייו של ישוע." "מתוך אתר הקהילה הקתולית העיברית זה חיבור וטקסיות באחד נ.ב, אני קוראה רק דרך המחשב, ורואה את כל האתרים שנותנים כאן, תודה על הכל.

lion 7

New member
הנה 2 סרטונים להדרכה

/tapuzforum/images/emo13.gifידיד. מהתבוננות מהירה בשניהם ,ראיתי שוני במס התפילות , הראשון - http://youtube.com/watch?v=3-w62N4nc8E&client=mv-google&gl=US&hl=en

lion 7

New member
הסרטון ה - 2

/tapuzforum/images/emo140.gif http://youtube.com/watch?v=kNdKSF8LzzQ&mobileflash=1&client=mv-google&gl=US&hl=en

למעלה