שלום אחר צהריים טובים, אפשר

שלום אחר צהריים טובים, אפשר

לשאול משהו בבקשה ולהצטרף? לאחר שאזרתי אומץ. אז ככה: אני מוגדרת כחולה באנדומטריוזיס, עד היום לא ברור לי דרגת המחלה.לא כתוב בטפסים שלאחר הלפרסקופיה וזה גם היה מזמן בשנת 98. קראתי קצת והבנתי שיש פיתרון בעזרת ניתוח, האם בכל דרגה הם מנתחים? והאם גם לאחר הניתוח צריך טיפולים? אני כרגע לא מטופלת בכלום, ואם הבנתי נכון מקריאה ואני מקווה שזה בסדר זה לא בסדר שלא מטפלים בכלל, ומה אם לאחר מה שעברתי לפני שלוש שנים לא מטופלת בכלל לא, האם יגרם לי איזשהו נזק? האם חייב לטפל גם כשלא בטיפולים? ועוד משהו, ניסיתי מרופאת משפחה לקחת הפניה לתל השומר, היא הפנתה אותי לרופא נשים שהפנה אותי לפוריות ולזה אני לא מסוגלת לחזור לא כרגע לפחות. תודה ואני מקווה שלא יצא מבולבל כל כך.

שלום חן החיננית ../images/Emo140.gif

שמחה שאזרת אומץ. קודם כל לגבי המרכז בתל השומר - את חייבת לקבל הפנייה לשם במיוחד אם את מאובחנת עם אנדו'. אם הקופה מערימה קשיים זה סיפור אחר ואז צריך להתאמץ קצת יותר. בפעם האחרונה שהייתי במרפאה לא היה לי כוח להילחם אז שילמתי מכספי 177 ש"ח לביקור. פה מניסיון שלי ושל הבנות שבטח עוד מעט יגיבו - המוצא האחרון הוא ניתוח. כמה את סובלת? כמה את כואבת? גב, בטן, מעיים, שלפוחית שתן, עייפות כרונית- רק את יכולה להגדיר כמה המחלה משפיעה על איכות חייך, את מקבלת מחזור? את בדיכוי? אם את במחזור ומתייסרת, למה לא הומלץ על דיכוי? יש נשים עם אנדו' שלא סובלות מכאבי תופת הכל מחזור ולא מצויות תחת דיכוי מתמיד, צריך להתייעץ בענין, לא הבנתי את הקטע של פוריות - את מטופלת פיריון?

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

האם את סובובלת מכאבים? אני מבינה שכרגע את בהפסקה מהטיפולים. מה עברת עד כה ( מבחנת טיפולים)? והאם היו לה הצלחות?

שלום דוב דוב ובואינג קצת תשובות

בדיוק עכשיו עברתי על כל החומר הרפואי שלי, אני משנת 94 הייתי בטיפולים עד שנת 2003 והסיבה שהפסקתי טיפולים כי היה לי פילונידל בישבן עם מורסות שיצאו תוך כדי קבלת זריקות שעד היום יש לי טראומה מזה. נכון לעכשיו, אני לא בטיפול, לא דיכוי ושום דבר, ממש כלום שום דבר. מבחינת כאבים: יש לי כאבי תופת בקבלת המחזור, יש לי את כל התיאורים של בטן נפוחה, תמיד שואלים אותי אם יש משהו בבטן, אם אני בהריון וכן גם יש לי וסליחה על התיאור גם בעת ניגוב יש לי דימומים בפי הטבעת בזמן מחזור. לגבי דלקות שתן זה סיפור אחר, היו לי בזמן הטיפולים הרבה דלקות שתן בכל שלב של הטיפול. וגם במחזור אחד השנה הזאת היו לי כאבים בזמן מחזור כאילו כאבים של דלקת בשתן. כשהייתי ילדה כשקיבלתי מחזור כל השכונה היתה שומעת את הצעקות שלי מכאבים והרגשתי כאבי תופת ולא רק כשהייתי ילדה כל המחזורים שלי למעשה לא קלים. יש מחזורים עם כאבי תופת חזקים ולעיתים מאוד רחוקות המחזורים הם מתונים. עד כה עברתי קרוב ל 16 הפריות מבחנה ומליון הזרעות שלא צלחו וכל מה שבדרך כולל ניתוח של הבעל. אם אני אזכר בעוד משהו אני אוסיף. מקווה שזה לא ארוך מידי.

ועוד משהו נוסף שנזכרתי

יש לי מן דו שיח עם בעלי על כך שהוא טוען שבזמנו טיפלו לי באנדו והוא נעלם לגמרי. אני כל הזמן אומרת לו שאנדו לא נעלם. והוא אומר לי אני לא רופאה ולדעתו של בעלי זה מה שהרופא אמר אז באחת הפעמים של הדיכוי שעוד טופלתי. האם הוא צודק ואם יש בדיקת דם שניתן לבדוק את זה? אני יודעת על בדיקת דם שנקראת CA125 אם אינני טועה שכך שמה. אך אינני יודעת מתי עושים אותה? תודה ואני מקווה שלא הלעטתי אתכם. לילה טוב.

עוד משהו אחרון וזהו לגבי הכאבים

אני סובלת מכאבי גב לעיתים גם ללא מחזור, אבל בהיותי ילדה סבלתי המון במחזור מכאבי גב וגם בטן, עייפות כרונית לא הייתי אומרת.

ca125 זו בדיקת דם

ואת יכולה למצוא עליה מידע בפורום וגם בטאג. לגבי הכאבים והדימומים שאת מתארת - אופייני לאנדו'. כאבי גב ובטן לי יש כל הזמן ולא רק במחזור. ממליצה לך לפנות ליעוץ במרכז לאנדו' בתה"ש. ממה שאני יודעת, התערבות כירורגית רדיקלית, מומלצת לאחר הפסקת הטיפולים. תרגישי טוב.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לצערי, אין פתרון מלא לאנדומטריוזיס ובוודאי שהניתוח הוא לא תמיד הפתרון האולטימטיבי. גם אני ממליצה לך ללכת לייעוץ עם ד"ר סוריאנו , אך לשאול על פתרונות אחרים (כגון מדכאים) לפני החלטה על ניתוח.

תודה על קבלת הפנים אנ חושבת שבשלב

זה אני לא יעשה כלום, גם ככה בעלי לא רוצה שנחזור לטיפולים בגלל הרבה סיבות. אם ניתוח לא תמיד עוזר אולי נוותר על זה, אבל כשארגיש מוכנה אלך לייעוץ לפחות.

ר ו מ י ה

New member
למה לא לעשות כלום?

מסכימה שלא לרוץ לניתוח אבל אם את סובלת מכאבים ויש סיכוי שהאנדו' מתפשט/מחמיר מדוע שלא תפני לייעוץ ולו בשביל לעשות בדיקה מקפת ובמידת הצורך לקבל מדכאים (גלולות/דקא')?

בוקר טוב, רו מ י ה, אני רק לא הבנתי

למה אני צריכה מדכאים אם אני לא בטיפולים בכלל זה עדיין לא ברור לי? נראה מה נעשה. ליעוץ לא איכפת לי ללכת במידה שהקופה תבוא לקראתי בינתיים לא נותנים לי טופס 17. בכל אופן תודה.

מדכאים לדיכוי המחלה ../images/Emo41.gif

חן, הדיכוי ניתן למניעת קבלת מחזור ולדיכוי המחלה אשר בעצם מחמירה עם כל מחזור (לא בכל המקרים, יש לציין). אם את סובלת כל חודש במחזור וסובלת משאר הסימפטומים של המחלה, אז על מנת להפחית מהסבל ולאפשר איכות חיים סבירה משתמשים במדכאים. יש מדכאים שונים לכן כדאי להתייעץ עם רופא מומחה לאנדו' - למרפאה בתה"ש ניתן להגיע גם ללא טופס 17 - את מתקשרת למרפאת הנשים בתל השומר מבקשת תור למרפאת האנדו' בימי רביעי ומשלמת 177 ש"ח עבור פגישת רופא.

תודה שכנעתם אותי

אני אגש לשם אם יהיו עדכונים אשמח לשתף. שיהיה שבת שלום לכולן אנחנו נוסעים לסוף שבוע. בינתיים להתראות.

ר ו מ י ה

New member
שיהיה בהצלחה../images/Emo45.gif

אני חושבת שזהו הדבר הנכון לעשות וכמובן סופ"ש קסום

למעלה