שלום... איזה טעם יש לעגבניית שרי צהובה?

שלום... איזה טעם יש לעגבניית שרי צהובה?

במה הוא שונה מהטעם של עגבניית שרי אדומה? מה אפשר לעשות עם עגבניות צהובות?

trilliane

Well-known member
מנהל
קשה לענות, אין לנו די מילים כדי להעביר טעם... תטעמי ותדעי

גם לעגביות שרי "רגילות" יש טעם שונה (לפעמים יותר מתוק, לפעמים יותר חמוץ; לפעמים יותר "עגבנייתי" לפעמים קצת פחות) בהתאם לזן, העונה, הגודל, מידת הבשלות וכו'. זה נכון גם לגבי צהובות. אפשר להשתמש בהן לאותם דברים, בסלט, לרטבים וכו'.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא סוג אחד, יש כל מיני זנים צהובים.

וכמו בפלפלים צהובים או בזנים אחרים של פירות/ירקות, לפעמים ההבדל הצורני/צבעוני לא בא לידי ביטוי משמעותי בטעם. אכן לפעמים יש הבדל, אבל איך את מצפה שאתאר לך אותו? את יודעת לתאר לי את ההבדל בטעם בין מלון כתום לירוק? יש ביניהם הבדל בגון הטעם, אבל אני לא יודעת איך להמליל אותו. אם את יודעת, אשמח ללמוד ממך
.

אני יכולה רק לומר ששניהם יכולים להיות מתוקים מאוד וגם מאכזבים מאוד, זה תלוי בפרי המסוים שבחרת, בזמן בעונה, במידת הבשלות... ככה זה בפירות ובירקות. לעגביות שרי צהובות יש בד"כ גוון שונה של טעם, יכול להיות פחות עגבנייתי. אם הוא מוצלח הוא מתקתק (זה מה שאני אוהבת) אבל לפעמים הוא דווקא חמצמץ. בקיצור, עד שלא תטעמי לא תדעי... (וגם אז, זה יכול להשתנות בין טעימות, כאמור).

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תוספת קטנה

הטעם מושפע גם ממקום הגידול
כשהעגבניות מושקות במים מליחים (עד רמה מסוימת, כי מלוחים מדי הורגים את הצמח) טעמן מתוק יותר, יש לזה גם הסבר מדעי שלא אכנס אליו - ואגב, גם החלב מרפת יטבתה מתקתק יותר מאותה סיבה.

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, לא תדעי עד שלא תטעמי. אני קונה מדי פעם ולא יודעת מראש

כי לפעמים הן טעימות לי מאוד ולפעמים מאכזבות... אבל ככה זה תמיד בפירות ובירקות, ומראה העיניים לא בהכרח מעיד על הטעם (ודאי שלא באופן חד חד ערכי).

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
עצה שאיני בטוח במוסריותה

מאחר (וכפי שהדגישה מנהלת הפורום) אין לסמוך על מראה עיניים בעניין הטעם, ולטעמי (תרתי משמע) יש בכך הטעיה - מומלץ לטעום מהפרי או הירק בטרם קנייתו (וכמובן להכניס לשקית גם את הפרי הנגוס כדי לא לבוא לידי גזל)

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא תמיד אפשרי; בשופרסל למשל הם סוגרים את האריזות במדבקות

(וזה לא אפשרי, כמובן, כשמזמינים קניות במשלוח). בכל מקרה, אני לא מכניסה לפה פירות/ירקות שלא שטפתי, וגם לא עושה טעימות בסופר. זה מתאים לשוק, ואז גם אפשר לבקש בנימוס מבעל הדוכן, סביר שיסכים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא מים מלוחים אלא מים מליחים

הם לא מלוחים כמי הים אבל יש בהם אחוז גבוה יותר של מלח מאשר אנחנו נוהגים לשתות, מים כאלה זורמים גם במערכת מי הרחצה של יוטבתה ולכן עם תיכנס לקיבוץ תראה שאין דודי שמש על הגגות ולמרות שהאזור שטוף שמש מחממים את המים למקלחת בחשמל.

למעלה